ΕΝΦΙΑ: Πώς θα κερδίσετε έκπτωση 60% για τα κενά ημιτελή κτίσματα

enfia01

Δυνατότητα διόρθωσης των στοιχείων που έχουν δηλωθεί στο περιουσιολόγιο θα δίνει το taxisnet. Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να γίνουν

Έκπτωση 60% στον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) του τρέχοντος έτους για τα ημιτελή κτίσματα που κατέχουν θα μπορούν, σύντομα, να εξασφαλίσουν όσοι φορολογούμενοι δεν δήλωσαν σωστά τα συγκεκριμένα ακίνητα στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της Εφορίας.
Η δυνατότητα αυτή θα παρασχεθεί, εντός των προσεχών ημερών, μέσω της ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής εφαρμογής του συστήματος TAXISNET για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 και για το έτος 2018. Υποβάλλοντας τροποποιητικές- δηλώσεις Ε9 έτους 2018 με τις οποίες θα διορθώσουν τα στοιχεία για τα ημιτελή κτίσματά τους, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα καταφέρουν να "ξεφουσκώσουν" έστω και εκ των υστέρων τις συνολικές χρεώσεις του ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου τα οποία έλαβαν πρόσφατα. Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την υποβολή των δηλώσεων αυτών θα χρεωθούν με πρόστιμο εκπρόθεσμης υποβολής ύψους τουλάχιστον 100 ευρώ.


Η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους κενά ημιτελή κτίσματα, τα οποία δεν έχουν ακόμη ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτούνται με εργοταξιακό ρεύμα, δικαιούνται έκπτωσης 60% στον ΕΝ.Φ.Ι.Α. που αναλογεί στα συγκεκριμένα κτίσματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την πρώην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και νυν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να υπολογιστεί η έκπτωση κατά 60% στον ΕΝΦΙΑ που αναλογεί σε κενό ημιτελές κτίσμα το οποίο δεν έχει ποτέ ηλεκτροδοτηθεί ή ηλεκτροδοτείται με εργοταξιακό ρεύμα, ο φορολογούμενος πρέπει, κατά την αναγραφή των στοιχείων του συγκεκριμένου κτίσματος στον πίνακα 1 του Ε9, να έχει συμπληρώσει, οπωσδήποτε, ορισμένες ενδείξεις. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩΣΧΟΛΙΑ (1)

Ι

Η ΕΦΟΡΙΑ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΙΑ, ΚΤΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ, ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ) ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ Ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ, ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΥΠΟΜΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ, ΑΝ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΘΑ ΣΟΥ ΡΙΞΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100 ΕΥΡΩ, ΔΗΛ. ΠΡΟΣΤΙΜΟ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΕΝΦΙΑ, ΑΦΟΥ Ο ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, ΕΝΑΙ 2 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ. ΕΤΣΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΑΣ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4182860

Αυξήθηκαν οι τουρίστες αλλά μειώθηκαν κατά 7,3% οι διανυκτερεύσεις των Ελλήνων σε τουριστικά καταλύματα - Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία η μεγαλύτερη αύξηση σε διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε στη Λετονία (+8,3%)