Διπλό «χαράτσι» για τους μη μισθωτούς με χρεωστικό υπόλοιπο

4418774

Πληρωτέα η τρέχουσα  εισφορά έως 31 Αυγούστου  - Πρόκειται για την προτελευταία μηνιαία δόση, καθώς η επόμενη που θα πρέπει να καταβληθεί έως 30 Σεπτεμβρίου είναι η  πέμπτη - Αναμένεται εκκαθάριση του 2017 για μερίδα ασφαλισμένων

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ Ιουλίου 2018 των αγροτών, αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών. Η τρέχουσα εισφορά είναι πληρωτέα – όπως κάθε μήνα – έως την ερχόμενη Παρασκευή 31 Αυγούστου, ενώ μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα πρέπει να καταβληθεί και η 4η δόση από όλους όσοι είχαν χρεωστικό υπόλοιπο για τις ασφαλιστικές εισφορές του 2017.

Πρόκειται για την προτελευταία μηνιαία δόση, καθώς η επόμενη που θα πρέπει να καταβληθεί έως 30 Σεπτεμβρίου μαζί με την τρέχουσα εισφορά Αυγούστου 2018 είναι η 5η και τελευταία των χρεωστικών υπολοίπων του 2017.

Υπενθυμίζεται πως οι τρέχουσες εισφορές του 2018 έχουν υπολογιστεί με βάση το 85% του καθαρού εισοδήματος του 2016 συν τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές του 2016. Το προσεχές φθινόπωρο, όταν θα πρέπει να επαναληφθεί για το 2018 η διαδικασία οριστικοποίησης και εκκαθάρισης εισφορών, θα ληφθούν υπόψη το εισόδημα και οι καταβλητέες εισφορές 2017.

Στο μεταξύ, αναμένεται η εκκαθάριση των εισφορών του 2017 για μια μερίδα ασφαλισμένων που έχουν παράλληλα μισθωτή και μη μισθωτή δραστηριότητα, τα “μπλοκάκια” κλπ. Ο μεγάλος συμψηφισμός του 2017 ολοκληρώθηκε από τον Μάιο για 1,15 εκ. ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, που εμφανίζουν εισόδημα αποκλειστικά από μη μισθωτή δραστηριότητα, αλλά εκκρεμεί για όσους είναι μισθωτοί αλλά ασκούν παράλληλα ελεύθερο επάγγελμα.

Ο πρώτος συμψηφισμός έδειξε πάντως πως η εισπραξιμότητα άγγιξε το 65,5% των απαιτητών εισφορών, βελτιωμένη κατά 24% σε σχέση με το παρελθόν, ενώ το ποσοστό των ασφαλισμένων με μερική ή πλήρη συμμόρφωση έφτασε στο 74,4%. Το 23,7% των μη μισθωτών δεν είχε από το 2017 ούτε χρεωστικό ούτε πιστωτικό υπόλοιπο. Το 28,6% είχε πιστωτικά εκκαθαριστικά και έλαβε την επιστροφή που δικαιούται. Το 22,1% είχε κάνει μερικές καταβολές και το 25,6% δεν είχε καταβάλει καθόλου εισφορές.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Νικος

Συγχαρητηρια. Η ιδιωτικη ασφαλιση προ των πυλων.

Απατεώνες της πολιτικής

Viva Alexis, τα θύματα σου εξαπλώνονται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Η οικονομία της χώρας ψυχορραγεί, ενώ η κομματική προπαγάνδα μεσουρανεί. Μακάρι να μπορούσε ο λαός να τραφεί με προπαγάνδα, βέβαια σήμερα απο την προπαγάνδα τρέφεσαι εσύ ο ανεπάγγελτος, το σόι σου που ροκανίζει δημόσιο χρήμα, οι Καρανικαίοι, οι φοροφυγάδες και οι λάθρο. Το αύριο θα ειναι χειρότερο του σήμερα, πατωσατε την ανταγωνιστικότητα, δεν γίνονται επενδύσεις και η Ελλάδα μοιάζει της Βενεζουέλας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης