Guardian: Κολοσσιαία αποτυχία η ελληνική διάσωση

guardian_apotyxia_arthro

Άρθρο-κόλαφος από τη βρετανική εφημερίδα για το λεγόμενο ελληνικό success story - Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, ψεύδους, άσκοπης καθυστέρησης και συμφερόντων τραπεζών, τα οποία τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων, ανέφερε χαρακτηριστικά

Μια κολοσσιαία αποτυχία χαρακτηρίζει την ελληνική διάσωση ο βρετανικός Guardian, σε ένα άρθρο-κόλαφο εν όψει της αυριανής επίσημης εξόδου της χώρας μας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης.

Σύμφωνα με τον Λάρι Έλιοτ, μπορεί η Ελλάδα -επιτέλους- να αποχωρεί από τα μνημόνια, ωστόσο αυτό που πλασάρεται ως ελληνικό success story δε θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, ψεύδους, άσκοπης καθυστέρησης και συμφερόντων τραπεζών, τα οποία τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Η στρατηγική της λιτότητας θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα αντηχούν σε ολόκληρη την Ευρώπη, υπογραμμίζει ο Guardian.

«Μετά από οκτώ χρόνια, η Ελλάδα θεωρείται από αύριο Δευτέρα αρκετά ισχυρή ώστε να σταθεί στα δικά της πόδια. Το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης που έχει παράσχει στην Αθήνα οικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης τερματίζεται.

Εκτός από τους βαρύτατους δημοσιονομικούς κανόνες, που ισχύουν για την επόμενη δεκαετία ή και περισσότερο, οι Έλληνες μπορούν να «αποχαιρετήσουν» την τρόικα - τους αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - που στην ουσία έχει διαχειριστεί τη χώρα από το 2010.

Πρόκειται για μία διαφημιστική εκστρατεία, που παρουσιάζει την Ελλάδα ως ένα success story, ένα φόρο τιμής στην αλληλεγγύη και μια λογική προσέγγιση που έχει αποκαταστήσει την οικονομική σταθερότητα και παρεμπόδισε την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει το ευρώ.

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Η Ελλάδα ήταν μια κολοσσιαία αποτυχία. Πρόκειται για μια ιστορία ανικανότητας, άσκοπης καθυστέρησης και των συμφερόντων των τραπεζών που τέθηκαν πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Και θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Όταν η Ελλάδα έλαβε για πρώτη φορά χρηματοδοτική βοήθεια το 2010, το σχέδιο προϋπόθετε να έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές εντός δύο ετών.

Έχει λάβει δύο επιπλέον πακέτα διάσωσης και έχουν περάσει έξι χρόνια για να συμβεί αυτό. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε πρόσφατα, αλλά έχει τεράστιο έδαφος για να καλύψει, καθώς απώλεσε το 1/3 του ΑΕΠ της χώρας κατά τα χρόνια της κρίσης.

Τα προβλήματα της Ελλάδας ξεκίνησαν όταν η Αθήνα αποκάλυψε ότι το δημοσιονομικό της έλλειμμα είχε διογκωθεί στο 13% του ΑΕΠ το 2009 - πολύ χειρότερο από ό, τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως.
Οι αγορές εξέφρασαν ανησυχίες για την πορεία της Ελλάδας.

Το αρχικό σχέδιο διάσωσης περιλάμβανε χρηματοδοτική βοήθεια ύψους 110 δισ. ευρώ σε αντάλλαγμα της συρρίκνωσης του ελλείμματος κατά 7,5% το 2010 μόνο στο πλαίσιο ενός δρακόντειου προγράμματος δημοσιονομικών περιορισμών. Αυτό δεν ήταν ποτέ εφικτό αλλά βασίστηκε στη θεωρία ότι η δέσμευση για συρρίκνωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και για μείωση των επιπέδων δημόσιου χρέους θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Οι επενδυτές θα απαιτούσαν χαμηλότερη πριμοδότηση για την κατοχή κρατικού χρέους και αυτό θα οδηγούσε σε χαμηλότερα μακροπρόθεσμα επιτόκια. Η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε ένα πρόγραμμα περικοπών των δημοσίων επενδύσεων, που είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από το προσδοκώμενο. Η μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα και η μείωση της αξίας των παροχών είχαν ως αποτέλεσμα χαμηλότερες καταναλωτικές δαπάνες και περαιτέρω υποβαθμισμένες ιδιωτικές επενδύσεις.

Στην Ελλάδα, αυτή η προσέγγιση οδήγησε σε μια σπειροειδή πτώση καθώς χάθηκαν θέσεις εργασίας και μειώθηκαν τα φορολογικά έσοδα. Το δημόσιο χρέος αυξήθηκε παρά μειώθηκε, οδηγώντας σε πιέσεις για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές.»

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (47)

ΤΘ

Οι δήμοι πρέπει έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την μισθοδοσία των υπαλλήλων τους. Αφού πρώτα περάσει το management τους σε ιδιώτες. Ξέρετε ο ιδιώτης δεν σηκώνει μαγκιές. Θα βάλει κάμερες παντού, στους διαδρόμους,στα γραφεία, στις εισόδους/εξόδους. Και όποιος υπάλληλος την κοπανήσει για ψώνια, παίρνει την πράξη απόλυσης την επόμενη ημέρα. Θα καταργήσει ληξιαρχεία, δημοτολόγια και πρωτόκολλα και θα φτιάξει εφαρμογές σε κινητά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Βασικά θα έδιωχνε όλες τις πασοκόφατσες,συριζόφατσες και θα έχτιζε ένα team που θα ήταν full παραγωγικό, υπεύθυνο και καθόλου γραφειοκρατικό. Απλά πράγματα. Λύσεις υπάρχουν αλλά κανείς πολιτικός δεν τολμάει να τις εφαρμόσει.

...

Και μόλις σου ερχόταν ο λογαριασμός για όλα αυτά, θα έβγαινες στους δρόμους και θα ούρλιαζες πάλι. Δε θα άλλαζε τίποτα.

ΤΙΣ

Νουδουλόφατσες δε θα τις έδιωχνε;

Γιωργος

Σουπερ team αλλα που να μαθαινεις τωρα Πακιστανικα για να τους συνενοηθεις...

Guardian,

Η εφημερίδα των συντακτών του ΗΒ. Ανάλυση 3ης δημοτικού, γεμάτη λάθη και ανοησίες με σκοπό να περάσει το δικό του στρατευμένο μήνυμα για τους κακούς ευρωπαίους και τους καλούς σοσιαληστές.

κλαψ

κλαψ κλαψ τωρα αλλα μην ανησυχειτε θα ερθει ο κουλης με την φωφη να μας σωσουν .... μπουχαχαχαχα

Εεεεεελα!

Τη φυλλαδα περιμεναμε δλδ να μας το πει..;! Δεν το ζουμε, δεν το βλεπουμε...αλλος καμια ακομα μπαλα τρυφυλλι;;

...

Η φυλλάδα δεν απευθύνεται σε εσένα, απευθύνεται σε Βρετανούς αναγνώστες, οι οποίοι ενδεχομένως να μη γνωρίζουν τι συμβαίνει στη μπανανία σου.

ΜΠΕΝ ΤΕΝ

Με τη διαφορά ότι οι Άγγλοι δεν έδωσαν ούτε φραγκο!

Έλληνας Αγγλίας

Οι Άγγλοι έχουν ζοριστεί με το τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας και έχουν πετάξει την μπάλα στην κερκίδα αντί να δουν πώς θα ισοφαρίσουν το δικό τους αρνητικό ισοζύγιο. Πάντως γενικά υπάρχουν δουλειές αν και όλα ανεβαίνουν.

Έχουν δίκιο οι Βρετανοί

Η μόνη λύση ήταν συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ,όχι από Ευρώπη,με κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από πρόσωπα εξωκοινοβουλευτικά άξια ικανά και ευπατρίδες,σε καμία περίπτωση όπως με Τσίπρα,Λαφαζάνη,Βαρουφάκη,Ζωή&Σια,με απαγόρευση πάσης φύσεως αγοραπωλησία ώστε να αποφευχθούν κερδοσκοπικά παιχνίδια από την ισοτιμία και τα λαμόγια που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω,και για καταθέσεις κάτω από 50 χιλ. ευρώ,για παράδειγμα,μετατροπή σε δραχμές χωρίς υποτίμηση,και πάνω από 50 με υποτίμηση,ώστε με το έμμεσο αυτό κούρεμα να πληρώσουν οι έχοντες κι οι κομπιναδόροι και προνομιούχοι της μεταπολίτευσης.Και στη συνέχεια με δουλειά και προσπάθεια σε 20-30 χρόνια θα ανακάμπταμε.Έτσι όπως το έκαναν για το 80% του λαού δεν υπάρχει σωτηρία.

Φιλε

τωρα την πατησες! Ψήφισες Ψύριζα ελπιζοντας να γίνουν τα παραπάνω αλλά δεν σου βγήκε! Μείνε τώρα με τον φθόνο σου και άσε μας εμάς με τα λεφτά μας!!!

...

Άσε με να μαντέψω... Είχες καταθέσεις 49000 ευρω, έτσι;

Ανάλυση του κ@λου!

Επίοεδο πιό κάτω και από το Μακελειό από τον "έγκυρο" Γκάρντιαν. Άρθρο της συφοράς, με διαστρεβλώσεις και έντεχνη ψευδολογία από έναν φανατικό οπαδό του Brexit (και του Grexit), που είχε προείπει το 2012 ότι το 2014 η Μεγάλη Βρετανία θα είχε ...τριτοκοσμική οικονομία.

Δωρεαν δεματια σανου

"ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΚΙΟΛΑΣ " και ομως ο ανθρωπος που τα ελεγε κερδισε 2 εκλογικες αναμετρησεις .... . Και μη χειροτερα !

Δάντης

Το κηφηναριο φταίει για όλα, το ρουσφέτι, ο λαϊκισμός και το Εφ'Αρπαξ! !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kats0

Η κυβέρνηση επεξεργάζεται το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς – Θα εξετάσουν το θέμα με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών που βρίσκονται από χθες στην Αθήνα

16