Στο υπουργείο Οικονομικών όσοι κριθούν ανεπαρκείς για στελέχη της ΑΑΔΕ

aade_01

Με κοινή υπουργική απόφαση Τσακαλώτου - Γεροβασίλη

Για τις τύχες των εφοριακών ή τελωνειακών υπαλλήλων που τυχόν κριθούν ακατάλληλοι για στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων -ΑΑΔΕ, φροντίζουν με Κοινή απόφαση που υπέγραψαν, ο υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Όλγα Γεροβασίλη.

Με την απόφαση αυτή, για όσους προκύψει μετά από την αξιολόγηση των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ότι είναι ανεπαρκείς, θα εγκαταλείψουν την Ανεξάρτητη Αρχή και θα μεταφερθούν και πάλι στο υπουργείο Οικονομικών όπου και οργανικά ανήκαν, πριν ο φοροελεγκτικός μηχανισμός αυτονομηθεί από τον υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο και αν ακόμα στο υπουργείο Οικονομικών δεν υπάρχουν κενές διαθέσιμες θέσεις για να τους δεχτούν, η απόφαση προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν «προσωποπαγείς» θέσεις ειδικά για αυτούς που έμειναν χωρίς το αντικείμενο της εργασίας τους, τους φορολογικούς και τελωνειακούς ελέγχους δηλαδή.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση αυτή σύμφωνα με την Οικονομική υπηρεσία του ΥΠΟΙΚ δεν προκαλεί επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό.

Συγκεκριμένα η Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει ως εξής:

Αριθμ. 2/58459/0004/31-07-2018

(ΦΕΚ Β' 3294/08-08-2018)

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις (....)

2. Την απόφαση Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων "Καθορισμός των οργάνων, των κριτηρίων και της διαδικασίας ελέγχου καταλληλότητας και επάρκειας των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων "

3. .....

4. Την αρ. 2/52916/ΔΠΔΑ/10-7-2018 εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, με την οποία βεβαιώνεται ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται επιπλέον επιβάρυνση ούτε στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών τρέχοντος οικονομικού έτους, ούτε στο Μ.Π.Δ.Σ. 2018-2021.

5. Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού,

αποφασίζουμε:

Τον καθορισμό της διαδικασίας, του τρόπου και των ειδικότερων ζητημάτων μεταφοράς των υπαλλήλων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Αρχής (...):

α. Οι υπάλληλοι που θα αξιολογηθούν ως ακατάλληλοι ή ανεπαρκείς κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μεταφέρονται σε Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών συμπεριλαμβανομένων των Δημοσιονομικών Υπηρεσιών Εποπτείας και Ελέγχου (ΔΥΕΕ), καθώς και σε εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, ύστερα από γνώμη του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

β. Οι ανωτέρω υπάλληλοι δύνανται με αίτησή τους να δηλώσουν φορέα προτίμησης. Η αίτησή τους δεν είναι δεσμευτική για την υπηρεσία.

γ. Οι μεταφερόμενοι υπάλληλοι τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις ίδιου κλάδου και κατηγορίας και με την ίδια σχέση εργασίας. Εάν δεν υπάρχουν κενές θέσεις, συνιστώνται προσωποπαγείς αντίστοιχου κλάδου και κατηγορίας.
Επίσης, οι ανωτέρω υπάλληλοι κατατάσσονται στα ίδια μισθολογικά κλιμάκια, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, διατηρούν το σύνολο των αποδοχών τους, συμπεριλαμβανομένης της προσωπικής διαφοράς.

δ. Η διαδικασία μεταφοράς των υπαλλήλων ολοκληρώνεται σε χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από την κοινοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών της απόφασης του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

ε. Η απόφαση μεταφοράς των ανωτέρω υπαλλήλων συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών και το Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.

Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 31 Ιουλίου 2018

Οι Υπουργοί

Οικονομικών
ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ

Διοικητικής Ανασυγκρότησης
ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Τονυ

Εισαι αχρηστος? Κανενα προβλημα.σου φτιαχνω προσωποπαγη θεση για να τα ξυνεις με κασμα.ειναι το ελλαδισταν ,αποικια του τζιμπουτι.

Αισχος!

Οι άχρηστοι κατά την αξιολόγηση απο την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα συνεχίσουν να κατσικώνονται στο Δημόσιο και θα κάθονται στο σβέρκο μας γιατί κάποτε ή τώρα είχαν μπάρμπα στην Κορώνη ή κολλούσαν αφίσες ... Πως να σωθεί αυτό το κράτος???? Αυτό, που οι άχρηστοι προσπαθούν να σκεφτούν (????) και να οργανωθούν (???) σε συνθήκες πίεσης λόγω του οτι δεν πρόκαμαν να οργανώσουν σχέδιο(???) ! Τα ερωτηματικά υποδεικνύουν "άγνωστες λέξεις" για την συγκεκριμένη κάστα δημοσίων υπαλλήλων! Αν θέλει ο ΣυριΖα να τους κρατήσει, να τους πληρώνει απο τα ταμεία του κόμματος! Στο εξής αυτό να ισχύει και για κάθε αποτυχημένο που δεν απομακρύνεται άμεσα από την θέση του. Ο μισθός να βαρύνει το κόμμα που συνεχίζει να τον διατηρεί στην ΞΥΣΤΡΑ!

εισαι ανεπαρκης?... στο δημοσιο θα μπεις

ενα μεγαλο μπραβο στην κα γιδοβασιλη και στον κο τσεκελωτο που διατηρουν το αξιομαχο του υπ.οικ.

H Απόλυτη Διάλυση

H Απόλυτη Διάλυση. Έπρεπε να απολύονται, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε συνέχεια ενός Βρομερού και άπλυτου πελατειακού πολιτικού συστήματος.

καρανικνακ

Ο οιοσδήποτε νοήμων πολίτης χρεοκοπημενης χώρας με έναν στους δυο νέους άνεργο και φορολογικούς συντελεστές στο 70% του εισοδήματος θα θεωρούσε την είδηση έσχατη πρόκληση. Το γεγονός ότι μετά από 16 ώρες μονό τρεις αναγνώστες μπήκαν στο κόπο να αντιδράσουν δείχνει ότι το ψάρι βρωμάει ολόκληρο και όχι μόνο από το κεφάλι. Άπαντες όταν ερωτηθούν μεμψιμοιρούν, αντιδρούν για τα χάλια της χώρας, άλλα απειροελαχιστοι υποστηρίζουν στην πράξη την ουσιαστική μεταρρύθμιση του Δημοσίου. Και το πιστεύω αυτό διότι ως δια μαγείας την ώρα της κάλπης προκρίνονται πάντα οι ίδιοι λαϊκιστές ή (συνήθως μετά άπω μεγάλες συμφορές) "νέα" ταλέντα, για τα οποία όμως υπάρχει η απόλυτη βεβαιότητα στο εκλογικό σώμα ότι (ενώ λεκτικά κατακεραυνωνουν τους πάντες και όλα τα κακώς κείμενά) επί της ουσίας δεν θα αλλάξουν απολύτως τίποτα. Ο Ελληναρας θα προτιμά πάντα το πανάκριβο, υδροκέφαλο, αναποτελεσματικο, ανεύθυνο Δημόσιο που τον καταδικάζει σε αέναη μιζέρια (και εσχάτως καίει και πνίγει τον συνάνθρωπο του) διότι προφανώς η συνολική θυσία είναι μικρή μπροστά στο όνειρο της αργομισθίας, δηλαδή στο να γίνει κάποτε το ίδιο άθλιο και επάρατο Δημόσιο ο ισόβιος εργοδότης του. Αιδώς Αργείοι!!!

F.

Χωρις την επιβάρυνση της ευθύνης και των ελέγχων και εφόσον δεν θα παράγουν το ίδιο έργο μηπως δεν θα πρέπει να αμείβονται το ίδιο με τους υπαλλήλους της Α.Α.Δ.Ε.;

Έλληνας

Πληρώστε κορόιδα φορολογούμενοι για άχρηστους υπαλλήλους !!!!! Βρέξει, χιονίσει εξασφαλισμένο μέλλον είς υγεία των κοροιδων !!!!! Όποιος μπορεί την κάνει για εξωτερικό μέχρι να αποφασίσουν οι Έλληνες να φτιάξουν μια κανονική χώρα.

στελιος

Γιατί όχι σπίτι τους; Στον ιδιωτικό τομέα όταν δεν κάνεις για αυτό το οποίο σε προσλάβανε δεν φτιάχνουν θέση, σε στελνουν στο ταμείο.

TZINI

Και αυτοι που εχουν ηδη συμπηρωσει τα χρονια υπηρεσιας πρεπει να τους ματακινησει και αυτους; δεν πρεπει να φυγουν με συνταξη;Τοσοι νεοι ανθρωποι ειναι ανεργοι με πτυχια και μεταπτυχιακα

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης