Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου

crude

Στα 67,66 δολάρια το βαρέλι το WTI - Στα 72,34 δολάρια το βαρέλι στο Brent

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, μετά την αύξηση προς τα πάνω των εκτιμήσεων των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων του, αλλά και των ανησυχιών ότι ο ΟΠΕΚ θα προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση παραγωγής.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου 2018 για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI), υποχώρησε 1,6% για να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 67,66 δολαρίων.

Πτώση 2,4% για το προθεσμιακό συμβόλαιο Οκτωβρίου 2018 του Brent, το οποίο έφθασε στα 72,34 δολάρια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ ενισχύθηκαν την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουλίου 2018 κατά 3,8 εκατ. βαρέλια, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα αυξηθούν κατά 2,8 εκατ. βαρέλια.

Αντίθετα τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, με τους αναλυτές να αναμένουν πτώση τους κατά 1,3 εκατ., ενώ τα αποθέματα ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν κατά τρία εκατ. βαρέλια, ενώ οι εκτιμήσεις είχαν τοποθετήσει την άνοδο στα 264.000 βαρέλια.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18s1dikastirio10-thumb-large

Εκφράζει φόβους ότι, ενόψει των πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, «η όξυνση του πολιτικού ανταγωνισμού ενδέχεται να προκαλέσει πλειοδοσία εξαγγελιών με σημαντικό κόστος που μπορεί να διαταράξει τη δημοσιονομική ισορροπία» - Ποιες είναι οι εστίες αβεβαιότητας

4
igb

Η Άδεια για το Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ), η οποία αναμένεται να εκδοθεί από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, αποτελεί το τελευταίο αδειοδοτικό βήμα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών του αγωγού