Ισχυρά μηνιαία κέρδη στη Wall Street

BN-VQ019_3amQV_OR_20171016171043

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer και 3M - Kαλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Procter & Gamble 

Εξαιρετικά κερδοφόρος αποδείχθηκε ο Ιούλιος για τη Wall Street, παρά το sell-off των προηγούμενων ημερών, το οποίο ωστόσο ροκάνισε μεγάλο μέρος των κερδών του Nasdaq.

Σε επίπεδο μήνα ο Dow Jones κέρδισε 4,7%, ο S&P 3,6% και ο Nasdaq 2,2%. Πρόκειται για τον τέταρτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα στη Wall Street.

Σήμερα Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,47% στις 25.415 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,49% στις 2.816 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,58% στις 7.675 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Pfizer (+3,6%) και 3M Co. (+3,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreen Boots (-2,2%) και Verizon (-1,6%).

«Οι προσδοκίες για καλά αποτελέσματα τριμήνου από την Apple αναπτέρωσε το ηθικό των επενδυτών στη σημερινή συνεδρίαση μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα του Facebook την προηγούμενη εβδομάδα», ανέφερε αναλυτής.

Νωρίτερα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η Pfizer. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 81 σεντς και τα έσοδα στα 13,46 δισ. δολάρια ενώ αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 74 σεντς και έσοδα στα 13,29 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Procter & Gamble καθώς μπορεί τα κέρδη ανά μετοχή β’ τριμήνου να υποχώρησαν στα 72 σεντς από 82 σεντς πέρυσι, ωστόσο τα προσαρμοσμένη κέρδη διαμορφώθηκαν στα 94 σεντς έναντι 90 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από πληροφορίες ότι αναμένεται να ξαναρχίσουν οι συνομιλίες ΗΠΑ- Κίνας προκειμένου να αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, θετικά αντέδρασε η αγορά και στην άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιούλιο και συγκεκριμένα στις 127,4 μονάδες από 127,1 τον προηγούμενο μήνα. «Αν και οριακά κάτω από το πρόσφατο υψηλό των 130 μονάδων, ωστόσο η συγκεκριμένη μέτρηση είναι από τις υψηλότερες των τελευταίων 18 ετών», σημειώνει το Marketwatch.

Παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της Fed. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για δύο ακόμα αυξήσεις εντός του 2018.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2% στα 68,76 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο κατά 0,2% στα 1.233 δολ./oz.

Συνολικά τον Ιούλιο τόσο το πετρέλαιο WTI όσο και ο χρυσός «βούλιαξαν» 5,1% και 2,6% αντίστοιχα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1696 από 1,1707 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,95%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων

afthereta-new-il

Τον μηχανισμό του δειγματοληπτικού ελέγχου των αυθαιρέτων για χιλιάδες νομιμοποιημένα κτίσματα σε όλη τη χώρα ενεργοποιεί από τις αρχές του χρόνου η κυβέρνηση

6baf7d9

Το «βλέμμα» των επενδυτών παραμένει στραμμένο και στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, να εκφράζει σήμερα την αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορέσουν να πετύχουν μια συμφωνία για το εμπόριο