Folli Follie: Στις χρήσεις 2014 - 2016 ισχύει η έκθεση ελέγχου;

follie

Απο το 2015 τουλάχιστον είχαν προβληθεί ενστάσεις για τις απαιτήσεις της κινεζικής θυγατρικής - Οι ξένοι επενδυτές θα ζητήσουν να μάθουν πως μια εταιρεία που δανείστηκε το 2017 έχασε το ταμείο μερικούς μήνες μετά

Αναπάντητα ερωτηματικά αφήνει η ανάκληση της έκθεσης ελέγχου του ισολογισμού του 2017 της Folli – Follie από τον ορκωτό ελεγκτή, καθώς είναι γνωστό ότι, ξένοι επενδυτές είχαν επισημάνει τουλάχιστον από το 2015 θέματα σε ότι αφορά τις απαιτήσεις (receivables) της Κινεζικής θυγατρικής, τα αποθέματα κτλ.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο ορκωτός ελεγκτής δεν απέσυρε την έκθεση ελέγχου του και για τα έτη 2013 -2014-2015-2016; Όπως είναι γνωστό ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τ. Κουτσολιούτσος είχε κληθεί να απαντήσει για τις απαιτήσεις (2015 – Financial Times) δίχως να πείσει τότε την αγορά.

Επιπλέον, ένα δεύτερο στοιχείο πέραν των ισολογισμών είναι το γεγονός ότι, μερικούς μήνες πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση από το QCM, η Folli - Follie είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο 150 εκατ. ευρώ σε ελβετικό φράγκο και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το ταμείο δεν διέθετε 446 εκατ. ευρώ, αλλά ένα ποσό μεταξύ 90-200 εκατ. ευρώ, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν και θα μπορούσε μ' έναν έλεγχο μερικών ημερών.

Οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι θα ζητήσουν απαντήσεις τόσο για τους ισολογισμούς, όσο και για το γεγονός ότι μερικούς μήνες μετά τον δανεισμό ο ισολογισμός είχε παραποιηθεί.
Εννοείται ότι, η μεγαλύτερη αντίδραση θα προκύψει από τους ομολογιούχους των δυο εκδόσεων (150 και 250 εκατ. ευρώ), οι οποίοι ενδέχεται και να απαιτήσουν την εξόφληση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς αυτούς.

Και το ερώτημα της αγοράς είναι πολύ απλό και λογικό: Εάν απαιτείται να αποσυρθεί η έκθεση ελέγχου για την χρήση του 2017 διότι διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα κονδύλια (λ.χ ταμείο), αυτό δεν συμπαρασύρει και την χρήση του 2016 και συνεπακόλουθα την χρήση του 2015 κτλ.;

Μ' άλλα λόγια, για την αποκατάσταση των ορθών κονδυλίων στις οικονομικές καταστάσεις απαιτείται ένας τεράστιος έλεγχος, ο οποίος φυσικά και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με εντολείς την διοίκηση που ελέγχεται για την παραποιημένη απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων.

Η Εrnst Young και η Alvarez Marshall που πραγματοποιούν ελέγχους θα αποδώσουν ένα πόρισμα το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «φωτογραφία» της περιόδου 2017 και δεν θα αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η μη ορθή απεικόνιση των στοιχείων.

Η παραπομπή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη ενδέχεται να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία δεδομένου ότι, θα αναζητηθούν στοιχεία τα οποία θα τεθούν προς απάντηση από την διοίκηση της εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και για την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και ελέγχου (ΕΛΤΕ).

ΣΧΟΛΙΑ (2)

koudoukou

Μας δουλεύει η διοίκηση της Follie ψιλό γαζί. Το ίδιο και ο άθλιος ορκωτός του οποίου το πτυχίο έπρεπε ήδη να το εχει σκίσει η ΕΛΤΕ. Και το κάνουν χωρίς ντροπή και με υρσσοσ γιατί απλά μπορούνσε αυτή την χώρα με θεσμούς τηςπλάκας. Οι οποίοι θεσμοί ενεργοποιούνται άμεσα οτσν ο ταβερνιάρης δεν κόψει απόδειξη αλλα κοιμούνται οταν καποιος δικός μας´ βάλει ο χέρι στο μέλι.

Η γελοιότητα δεν έχει όριο ! Κανένα όριο !!

Πόσο γελοίοι ... πόσο άθλιοι ... πόσο αισχροί ΟΣΟΙ είναι υπεύθυνοι από την πλευρά της Πολιτείας και, ιδίως, η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς !! Πανάθλια ενεργούμενα επιχειρηματιών της πλάκας !! Άκου Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ... Γιατί πληρώνονται ;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)