Folli Follie: Στις χρήσεις 2014 - 2016 ισχύει η έκθεση ελέγχου;

Folli Follie: Στις χρήσεις 2014 - 2016 ισχύει η έκθεση ελέγχου;

Απο το 2015 τουλάχιστον είχαν προβληθεί ενστάσεις για τις απαιτήσεις της κινεζικής θυγατρικής - Οι ξένοι επενδυτές θα ζητήσουν να μάθουν πως μια εταιρεία που δανείστηκε το 2017 έχασε το ταμείο μερικούς μήνες μετά

follie
Αναπάντητα ερωτηματικά αφήνει η ανάκληση της έκθεσης ελέγχου του ισολογισμού του 2017 της Folli – Follie από τον ορκωτό ελεγκτή, καθώς είναι γνωστό ότι, ξένοι επενδυτές είχαν επισημάνει τουλάχιστον από το 2015 θέματα σε ότι αφορά τις απαιτήσεις (receivables) της Κινεζικής θυγατρικής, τα αποθέματα κτλ.

Το πρώτο ερώτημα λοιπόν είναι γιατί ο ορκωτός ελεγκτής δεν απέσυρε την έκθεση ελέγχου του και για τα έτη 2013 -2014-2015-2016; Όπως είναι γνωστό ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τ. Κουτσολιούτσος είχε κληθεί να απαντήσει για τις απαιτήσεις (2015 – Financial Times) δίχως να πείσει τότε την αγορά.

Επιπλέον, ένα δεύτερο στοιχείο πέραν των ισολογισμών είναι το γεγονός ότι, μερικούς μήνες πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση από το QCM, η Folli - Follie είχε εκδώσει ομολογιακό δάνειο 150 εκατ. ευρώ σε ελβετικό φράγκο και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το ταμείο δεν διέθετε 446 εκατ. ευρώ, αλλά ένα ποσό μεταξύ 90-200 εκατ. ευρώ, το οποίο ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αν και θα μπορούσε μ' έναν έλεγχο μερικών ημερών.

Οι επενδυτές, Έλληνες και ξένοι θα ζητήσουν απαντήσεις τόσο για τους ισολογισμούς, όσο και για το γεγονός ότι μερικούς μήνες μετά τον δανεισμό ο ισολογισμός είχε παραποιηθεί.
Εννοείται ότι, η μεγαλύτερη αντίδραση θα προκύψει από τους ομολογιούχους των δυο εκδόσεων (150 και 250 εκατ. ευρώ), οι οποίοι ενδέχεται και να απαιτήσουν την εξόφληση των υποχρεώσεων της εταιρείας προς αυτούς.

Και το ερώτημα της αγοράς είναι πολύ απλό και λογικό: Εάν απαιτείται να αποσυρθεί η έκθεση ελέγχου για την χρήση του 2017 διότι διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν τα κονδύλια (λ.χ ταμείο), αυτό δεν συμπαρασύρει και την χρήση του 2016 και συνεπακόλουθα την χρήση του 2015 κτλ.;

Μ' άλλα λόγια, για την αποκατάσταση των ορθών κονδυλίων στις οικονομικές καταστάσεις απαιτείται ένας τεράστιος έλεγχος, ο οποίος φυσικά και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με εντολείς την διοίκηση που ελέγχεται για την παραποιημένη απεικόνιση των οικονομικών στοιχείων.

Η Εrnst Young και η Alvarez Marshall που πραγματοποιούν ελέγχους θα αποδώσουν ένα πόρισμα το οποίο θα αποτελεί ουσιαστικά μια «φωτογραφία» της περιόδου 2017 και δεν θα αποκαλύπτει πως ξεκίνησε η μη ορθή απεικόνιση των στοιχείων.

Η παραπομπή της υπόθεσης στην Δικαιοσύνη ενδέχεται να αποκαλύψει περισσότερα στοιχεία δεδομένου ότι, θα αναζητηθούν στοιχεία τα οποία θα τεθούν προς απάντηση από την διοίκηση της εταιρείας. Το ίδιο ισχύει και για την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και ελέγχου (ΕΛΤΕ).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης