Η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε μη εξασφαλισμένα «κόκκινα» δάνεια αξίας €1 δισ. για €50 εκατ.

peirais

Το χαρτοφυλάκιο μεταβιβάστηκε στην APS Investments S.a.r.l. - Πρόκειται για καταγγελμένα μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2,238 δισ. ή €385 εκατ. μεικτής λογιστικής αξίας - Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του €1 δισ. ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου

Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι κατέληξε σε δεσμευτική συμφωνία με την APS Investments S.a.r.l. σε σχέση με την πώληση και μεταβίβαση μη εξυπηρετούμενου χαρτοφυλακίου, το οποίο αποτελείται από καταγγελμένα μη εξασφαλισμένα καταναλωτικά δάνεια και οφειλές πιστωτικών καρτών συνολικής πιστωτικής απαίτησης €2.238 εκατ. ή €385 εκατ. μεικτής λογιστικής αξίας (η «Συναλλαγή» και το «Χαρτοφυλάκιο» αντίστοιχα).

Το κλείσιμο της Συναλλαγής υπόκειται στους συνήθεις όρους, συμπεριλαμβανομένων εποπτικών και λοιπών εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στην Ελλάδα, καθώς και της συναίνεσης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Το τίμημα της Συναλλαγής ανέρχεται σε 5% του €1 δισ ανεξόφλητου κεφαλαίου του Χαρτοφυλακίου. Η επίπτωση της Συναλλαγής στον εποπτικό δείκτη κεφαλαίων CET-1 της 31ης Μαρτίου 2018 αναμένεται να είναι θετική κατά 4 μονάδες βάσης, ενώ παράλληλα θα μειώσει κατά 30 μονάδες βάσης τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) της Τράπεζας.

Με απλά λόγια, για το ανεξόφλητο υπόλοιπο του €1 δισ. από μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και χρέη πιστωτικών καρτών χωρίς εξασφαλίσεις, η Τράπεζα Πειραιώς θα εισπράξει από την APS Investments S.a.r.l. τίμημα ύψους €50 εκατ. 

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Τράπεζα Πειραιώς δεν θα διατηρεί έλεγχο επί της εξυπηρέτησης του Χαρτοφυλακίου, ούτε θα διακρατήσει κινδύνους και οφέλη που συνδέονται με αυτό.

«Ανακοινώνουμε σήμερα τη δεύτερη συμφωνία πώλησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Πειραιώς για το 2018, λίγο μετά τη συμφωνία για την πώληση εξασφαλισμένου επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου πριν από ένα μήνα. Η προσπάθειά μας για τη μείωση του αποθέματος μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έχει εντατικοποιηθεί και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι και οι δυο πρόσφατες συμφωνίες έχουν θετική επίδραση στα αποτελέσματα και στα εποπτικά κεφάλαιά μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Χρήστος Μεγάλου.

«Εμείς στην APS είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμφωνήσουμε άλλο ένα έργο-ορόσημο στην περιοχή. Η Ελλάδα είναι η δέκατη πέμπτη αγορά που καλύπτουμε και είμαστε σταθερά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας σε χρόνο, τεχνογνωσία και πόρους σε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μία από τις κορυφαίες αγορές μας», δήλωσε ο Martin Manchon, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της APS.

Η Ernst & Young λειτουργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή. Η White & Case ενεργεί ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Koutalidis Law Firm ως ελληνικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς για τη Συναλλαγή.

Η APS υποστηρίχθηκε στη Συναλλαγή από τους ακόλουθους συμβούλους: Dentons Europe LLP, Machas & Partners Law Firm, Sioufas & Associates Law Firm και Cepal Hellas Financial Services S.A.

Πηγή: www.newmoney.gr 

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Γιώργος

Με άλλα λόγια προτίμησε να "χαρίσει" τα χρέη στην εν λόγω εταιρεία,παρά να τα κουρέψει γενναία στους οφειλέτες έναντι κάποιου αντίτιμου...

ΦΞΚΑΚΟΣ

Το 95% ήταν συριζαίοι και δενπληρωνάδες. Απόλαυση!

αστραπόβροντο

Μια νέα ανακεφαλαιοποίηση 5 δις και νέες δανειοδοτήσεις χωρίς εξασφάλιση είναι ό,τι πρέπει !

tassos

Πήραν λοιπόν τό 5% από τό τίμημα τού ένός δίς,αλλά σήμερα στήν τράπεζα πειραιώς στήν Νέα Ερυθραία ή ούρά ατελείωτη,μέ ένα ταμείο παρακαλώ χωρίς νά φιλοτιμηθούν .Διαταγές άπό τήν διοίκηση .Ολα στήν τσέπη

kkk

Να κάνεις λογαριασμό ebanking. Οι τράπεζες όπως τις ήξερες τελείωσαν

να τα πας αλλού.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

iove

Αισθητή μείωση της επιχειρηματικότητας αρχικού σταδίου - Ταυτόχρονα καταγράφηκε σημαντική διεύρυνση των επιχειρήσεων που διέκοψαν τη λειτουργία τους - Το ίδιο διάστημα δεν καταγράφεται ποιοτική αναβάθμιση της επιχειρηματικότητας

gsee

«Η Έφη Αχτσιόγλου αποκάλυψε την προειλημμένη κυβερνητική απόφαση, «συμμετέχουσας της ΓΣΕΕ ή μη, να προχωρήσει σε (κάποια) αύξηση του κατώτατου μισθού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας

yperg12

Το πρόγραμμα υποστηρίζει απολυμένους του κλάδου με ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και κατάρτισης, προώθησης στην απασχόληση και υποστήριξης για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων