«Σφίγγα» το ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους

to-dnt-biazetai-na

Ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, με την τοποθέτησή του δημιούργησε ερωτηματικά για το αν το Ταμείο θεωρεί και μακροπρόθεσμα βιώσιμο το χρέος

Την ικανοποίησή του για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του χρέους εξέφρασε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αφήνοντας όμως ερωτηματικά για το αν το Ταμείο θεωρεί και μακροπρόθεσμα βιώσιμο το χρέος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ χαιρέτισε την ολοκλήρωση του γ' προγράμματος και τόνισε τη δέσμευση των Ευρωπαίων δανειστών ότι θα επανεξετάσουν και θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το 2032, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο θα διατηρήσει ενεργό ρόλο παρόλο που δεν συμμετέχει ως χρηματοδότης στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ήδη άλλωστε στην Αθήνα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής τον διάδοχο της Ντέλια Βελκουλέσκου, Πίτερ Ντόλμαν, στο πλαίσιο της έκθεσης του Άρθρου 4 που ετοιμάζει το Ταμείο για την Ελλάδα και εξετάζει την κατάσταση στο χρέος, την πορεία της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντόλμαν θα δώσει αύριο μια πρόγευση των διαπιστώσεων του μετά τις επαφές που θα έχει με την κυβέρνηση και παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)