«Σφίγγα» το ΔΝΤ για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους

to-dnt-biazetai-na

Ο εκπρόσωπος Τζέρι Ράις, με την τοποθέτησή του δημιούργησε ερωτηματικά για το αν το Ταμείο θεωρεί και μακροπρόθεσμα βιώσιμο το χρέος

Την ικανοποίησή του για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές του χρέους εξέφρασε στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, αφήνοντας όμως ερωτηματικά για το αν το Ταμείο θεωρεί και μακροπρόθεσμα βιώσιμο το χρέος.

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ χαιρέτισε την ολοκλήρωση του γ' προγράμματος και τόνισε τη δέσμευση των Ευρωπαίων δανειστών ότι θα επανεξετάσουν και θα υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους το 2032, επισημαίνοντας ότι το Ταμείο θα διατηρήσει ενεργό ρόλο παρόλο που δεν συμμετέχει ως χρηματοδότης στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ήδη άλλωστε στην Αθήνα βρίσκεται και κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής τον διάδοχο της Ντέλια Βελκουλέσκου, Πίτερ Ντόλμαν, στο πλαίσιο της έκθεσης του Άρθρου 4 που ετοιμάζει το Ταμείο για την Ελλάδα και εξετάζει την κατάσταση στο χρέος, την πορεία της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ντόλμαν θα δώσει αύριο μια πρόγευση των διαπιστώσεων του μετά τις επαφές που θα έχει με την κυβέρνηση και παραγωγικούς φορείς στην Αθήνα.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

1
gold_09

Ως κύρια επιλογή στην Ελλάδα παραμένει η μετοχή της Alpha bank με σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 2,45 ευρώ (12μηνο). Για τις υπόλοιπες μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη σύσταση με την Εθνική στα 2,76 ευρώ, την Εurobank στα 1,03 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 ευρώ