Αδιέξοδο για καταναλωτές-βενζινοπώλες από τον ενιαίο φόρο στο πετρέλαιο

Αδιέξοδο για καταναλωτές-βενζινοπώλες από τον ενιαίο φόρο στο πετρέλαιο

Χιλιάδες νοικοκυριά το φετινό χειμώνα δε θα μπορούν να καλύψουν το κόστος θέρμανσης, ενώ για τα πρατήρια η αύξηση του πετρελαίου θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του τζίρου...

Αδιέξοδο για καταναλωτές-βενζινοπώλες από τον ενιαίο φόρο στο πετρέλαιο
Σε οικονομικό αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται καταναλωτές και πρατηριούχοι έπειτα από την εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 1,2 - 1,3 ευρώ το λίτρο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση,  εφόσον προχωρήσει σε εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, να διευρύνει στο μέγιστο τον κύκλο των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, "το οποίο στην πραγματικότητα θα χρειαστούν όχι μόνο τα χαμηλά αλλά και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα".

Κλείσιμο
Χιλιάδες νοικοκυριά το φετινό χειμώνα δε θα μπορούν να καλύψουν το κόστος θέρμανσης, ενώ για τα πρατήρια η αύξηση του πετρελαίου θα σημάνει ακόμα μεγαλύτερη μείωση του τζίρου και εκατοντάδες νέα «λουκέτα», καθώς ήδη η κατανάλωση βενζίνης είναι μειωμένη κατά 30%.

Αναφορικά, εξάλλου, με τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα συνοδευθεί από ταυτόχρονη μείωση του ενιαίου φόρου κατά 2 λεπτά το λίτρο, η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι "η πρόταση αυτή μόνο θυμηδία προκαλεί στους καταναλωτές", καθώς "όποια επικοινωνιακά τεχνάσματα κι αν χρησιμοποιήσει κανείς, δεν μπορεί να εμφανίσει ως 'ελάφρυνση' το ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα αυξηθεί κατά 38 λεπτά το λίτρο (47 μαζί με το ΦΠΑ) αντί για 40".

Αναφέρει, τέλος, ότι η εξίσωση των φόρων θα περιορίσει το λαθρεμπόριο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά δεν θα λύσει, όμως, συνολικά το πρόβλημα της παράνομης διακίνησης, που περιλαμβάνει και το πετρέλαιο ναυτιλίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης