Ρέγκλινγκ: Δεν πρέπει να αντιστραφούν τα μέτρα για τις συντάξεις

tsakal_regling_arthood1

«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την πρόσβαση στις αγορές δεν θα αντιστραφούν»  η απάντηση του επικεφαλής του ESM στο ερώτημα αν υπάρχουν περιθώρια για μικρές αλλαγές - Χρειάζεται «λίγο πιο στενή» παρακολούθηση πρόσθεσε

Πάγο στη ρητορική της κυβέρνησης για ενδεχόμενη ακύρωση της μείωσης των συντάξεων έβαλε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και σε ερώτηση για το αν είναι πιθανό μετά το τέλος του προγράμματος να υπάρξουν μικρές αλλαγές στο θέμα της μείωσης των συντάξεων, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι «θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της κατάστασης και την πρόσβαση στις αγορές δεν θα αντιστραφούν. Με αυτό συμφωνεί η κυβέρνηση, θα είμαστε σε συνεχή διάλογο». Υπενθυμίζεται ότι και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στις 3 Μαΐου είχε πει ότι πρώτα πρέπει να βγούμε από το Μνημόνιο και μετά να μιλάμε για αλλαγές σε μέτρα όπως οι περικοπές συντάξεων κλπ. ενώ προειδοποίησε ότι οι αγορές παρακολουθούν, ότι οι δαπάνες για συντάξεις είναι υψηλές στην Ελλάδα και ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα επιτρέψουν δημοσιονομικό εκτροχιασμό μετά τα Μνημόνια.

Παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι «είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις προσθέτοντας ότι «είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση είναι πεπεισμένη γι' αυτό».

«Οι μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται για την οικονομία και το λαό. Είναι μερικές φορές επίπονο αλλα γνωρίζουμε ότι ο αρχικός πόνος οδηγεί σε καλύτερη κατάσταση και μετά χρειάζεται χρόνος».

Γι' αυτό και όπως είπε πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση που «θα είναι λίγο πιο στενή» λόγω του χρέους της Ελλάδας.

Ερωτηθείς για το ύψος που θα έπρεπε να φτάσει το ταμειακό απόθεμα προκειμένου η Ελλάδα να προστατευθεί απέναντι σε καταστάσεις που δεν μπορούν να προβλεφθούν, ο κ. Ρέγκλινγκ απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ποιο πρέπει να είναι αυτό, σημειώνοντας ωστόσο ότι «θα είναι σημαντικό». «Μπορεί να είναι 20 δισ. ευρώ ή παραπάνω, το οποίο θα καλύψει την ανάγκη για ρευστότητα τους επόμενους 15 μήνες. Όμως είναι οι πρώτες εκτιμήσεις. Είναι σημαντικό να υπάρχει προστασία», είπε ο επικεφαλής του ESM.

Όσον αφορά το θέμα της παρουσίας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, ο κ. Ρέγκλινγκ επισήμανε ότι «κάθε κράτος μέλος της Ευρωζώνης είναι επίσης μέλος του ΔΝΤ, γι’ αυτό το ΔΝΤ θα είναι πάντα μαζί μας».

«Φαίνεται λιγότερο πιθανό να συμμετάσχει χρηματοδοτικά. Αλλά θα εμπλέκεται με την Ελλάδα κι αυτό είναι καλό», τόνισε ο επικεφαλής του ESM.

Όσον αφορά, τέλος, το θέμα του χρέους εξέφρασε την εκτίμηση ότι υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Λούλης

Δύο είναι οι καρκίνοι στην Ελλάδα. Ένας καρκίνος είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και ο άλλος καρκίνος είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι πρώτοι θα κλείσουν και θα πάνε υπάλληλοι στα μεγάλα αφεντικά. Οι δεύτεροι θα παίρνουν 100 ευρώ μισθό διότι τα μεγάλα αφεντικά δεν μπορείς να τα πιάσεις κορόιδα και να τους τα παίρνεις. Αν στα μεγάλα αφεντικά δεν βγαίνουν τα νούμερα, θα κόβουν από τους μισθούς των υπαλλήλων τους (πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες). Η ζωή κυλά πολύ όμορφα για τους νοικοκύρηδες τελικά.

Δεξιός

Αυτό ακριβώς λέμε και μεις. Ότι ο Σύριζα στέλνει τους ελεύθερους επαγγελματίες να γίνουν υπάλληλοι στα μεγάλα αφεντικά για ένα κομμάτι ψωμί

Πολύ άνετους τους βλέπω τους συνταξιούχους.

Σα να μην τρέχει τίποτα που τους πετσοκόβουν ...........

Είμαι χουντικός, δηλαδή αριστερός

Όχι κύριε Ρέγκλινγκ, δεν θα αντιστραφούν τα μέτρα για τις συντάξεις. Μάλιστα του χρόνου θα μειωθούν και άλλο μέχρι να τις καταργήσουμε επιτέλους. Μείνετε λοιπόν ήσυχος. Πρώτη φορά αριστερά είμαστε, τι διάολο;

ΠΑΛΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΦΤΑΙΝΕ

ΝΑΙ ΠΑΛΙ ΒΓΗΚΕ ΚΑΚΟΥΛΗΣ Ο ΞΕΝΟΣ...... ΜΑ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΕΟΙ..... ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟ ΜΕΤΡΟ...... ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ!!! ΑΑΑΑ ΡΕ ΠΟΣΟ ΚΟΡΟΙΔΑ ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ..... ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ........ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΑΛΛΑ...... ΧΑΙΡΩ ΠΟΛΥ

Γιάννης

Μα ξεπουλήσαμε ολόκληρη Μακεδονία! Δώστε μας ένα εξάμηνο για τις συντάξεις.

Ανωνύμως

Χα χα χα δεν φταις εσύ βέβαια αλλά οι πουλημένοι πολιτικοί μας.Τι λες ρε μεγάλε;;;;το κόψιμο των συντάξεων είναι μεταρρύθμιση;;;και κάπου λες ''ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι για το καλό του λαού και στην αρχή είναι επίπονο αλλά μετά......από πότε ρε όταν μου κόψουν την σύνταξη είναι για το καλό μου;;;και πότε θα είναι για το καλό μας όταν θα είμαστε στον Άγιο Πέτρο;;;;αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να πιάσει τα λαμόγια να δώσει κίνητρα να πιάσει την φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο κόβει συντάξεις.Μπράβο ρε μεγάλε Τσίπρα μνημονεύεις με ξένα κόλλυβα .Και το κακό είναι ότι ΔΕΝ έχουμε πια καμία εναλλακτική στην Ελλάδα των λαμόγιων ΟΥΣΤ ρε όλοι σας Έλληνες και ''εταίροι''τα δάνεια θέλετε πίσω όχι το καλό του Έλληνα.Καλά να μας κάνετε γιατί δεν βρέθηκε κανένας πολιτικός με ούμπαλα να κηρύξει στάση πληρωμών και να παίρνατε '''καρύδια''ΟΥΣΤ άλλη μια φορά Ευρωπαικό αληταριό.........

Λούλης

Φυσικά και το κόψιμο των συντάξεων είναι μεταρρύθμιση. Δεν μπορεί το ασφαλιστικό ταμείο, ενώ μαζεύει 100, να μοιράζει 200. Εάν πραγματικά θέλεις να σωθεί η μεσαία τάξη και οι εργαζόμενοι, τότε θα πρέπει να κόψεις κι άλλο τις συντάξεις. Αλλιώς, δεν θα συμφέρει κανέναν να πάει για δουλειά. Εάν δεν βγαίνουν τα νούμερα και δεν υπάρχει ικανοποιητικο πλεόνασμα, τότε δεν θα δεις ούτε ευρώ δανεικό!

Μιχάλης

Συμφωνούμε γιατί αν δεν μαζέψει το κράτος χρήματα από συνταξιούχους θα πρέπει να τα πάρει από τα λαμόγια επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Αριστερός ιδεολόγος

Δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι ότι εξαιτίας της άχρηστης δεξιάς, δε μπορέσαμε να πάρουμε τα λεφτά από τις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, που θα έφερναν πακτωλό χρημάτων. Και επιπλέον, μας ζητούν πλεόνασμα 3,5%, αλλά για να δώσουμε αντίμετρα, εμείς σχεδιάσαμε 5,2%. Από κάπου πρέπει να βγουν αυτά. Σίγουρα λεφτά, μόνο μισθωτών και συνταξιούχων είναι. Αν μας ξαναψηφίσετε, τώρα που στρώσαμε τα υπουργεία, την επόμενη φορά θα τα πάρουμε από τους φοροφυγάδες! Αχ, καλέ, ξαναψηφίστε μας!

Candyman

Το ενδεχόμενο να τα μαζέψει ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ το μισθόλόγιο του ΔΗΜΟΣΙΟΥ που τους χαιδολογάτε για να σας ψηφίζουν ρε τρόμπες, ούτε καν πέρασε απο το ανύπαρκτο μυαλό σου ετσι; Εκεί στη γνωστή καραμέλα, οι επιχειρηματίες και οι ελ. επαγγελματίες με 85% φορολογία, είναι τα λαμόγια έτσι; Ε άντε στο διάολο ρε.

ΜΗΤΣΟΣ

κακιασμενη κομπλεξικη γρια

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrim0

Οι επενδυτές  προσβλέπουν στην ελληνική αγορά η οποία παρά την κρίση διεθνώς μπορεί να ανακάμψει εφόσον η οικονομία αρχίσει να σταθεροποιείται - Ράλι ανόδου με 8% στις τραπεζικές μετοχές

3