Ντομπρόβσκις στον Economist: Επιτήρηση και μεταρρυθμίσεις και μετά το πρόγραμμα

vlaldis-dobrovksis

Η Οδύσσεια τελειώνει, αλλά «η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη προχωρούν μαζι»

Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος μίας "Οδύσσειας" ανέφερε το πρωί της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις
, ανοίγοντας το φετινό συνέδριο του Economist στο Λαγονήσι.

Ο ιδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει εμπροσθοβαρή μείωση χρέους, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Βεβαίως, ο κορυφαίος παράγοντας της Κομισιόν έστειλε μήνυμα ότι στο πλαίσιο της επιτήρησης μετά το πρόγραμμα, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει σε τροχιά μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Ντομπόβσκις αναφέρθηκε παράλληλα στην αναγκαιότητα εμβάθυνσης της ΟΝΕ, επισημαίνοντας ότι στο τέλος του μήνα οι κυβερνήσεις των κρατών μελών θα λάβουν σχετικές αποφάσεις με βάση τις προτάσεις της Επιτροπής.

"Η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη θα προχωρούν μαζί" δήλωσε σχετικά.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

τοτος

δοκαμε μακεδονια και η εργαλειοθηκη οοσα στην οποια ανηκε το ανοιγμα επαγγελματων εξαφανιστηκε δια μαγειας (ειδικα των "ευλογητών" μηχανικών που σε καθε αξιολόγηση αναφεροταν η εκδοση ΠΔ για αρση αδικαιολογητων περιορισμών, αλλά και ΠΔ για τους μηχανικούς μελετών/εργολαβιων δημοσιου) Για αυτα βγηκανε, για αυτα διαπραγματευτήκανε, για αυτα δωσανε γη και υδωρ. Για τα υπολοιπα ας καει η ελλαδα

Κωστής

Η μεταρρύθμιση που περιμένουμε χρόνια είναι η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων ταξιτζήδων, φορτηγατζήδων, λαϊκών αγορών, συμβολαιογράφων, φαρμακοποιών και άλλων με προνόμια, ανισότητες.

ο μηταρακης ο συντεχνιτης καταδικαστηκε?

Ξεχνας τους λογιστες!!! το ψευδοανοιγμα Μhταρακη (αυτον που καταγγείλανε για σωρεία παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας) τα εκκλεισε για τους αποφοιτους λυκειου και ασχετους με το επάγγελμα ΜΕΛΗ του οεε

Νίκος

Ως προς την επιτήρηση της χώρας πρέπει να αφορά ελέγχους-κυρώσεις για όσους από τους καταστηματάρχες, ιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους κλπ δεν κόβουν αποδείξεις, εργοδότες που δεν ασφαλίζουν τους εργαζόμενους και δεν πληρώνουν εισφορές σε συνταξιοδοτικά ταμεία, επιχειρηματίες που δεν εξοφλούν τραπεζικά δάνεια, ελεύθερους επαγγελματίες που δεν καταβάλουν ΦΠΑ, φόρους, τέλη, πρόστιμα, την πραγματική οικονομία που έχει μαύρες καταθέσεις, αδήλωτα κέρδη και παράνομο πλουτισμό, την αγορά που εκμεταλλεύεται καταναλωτές, πελάτες, απασχολούμενους.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

FOROI_AUTO

Ακόμα μία επιβεβαίωση για το newsauto.gr! Το ρεπορτάζ μας απο τις 8 Αυγούστου, που ανέφερε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται σε κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης -και κατα προέκταση του... ηλιθίου φόρου πολυτελούς διαβίωσης στα +2.0lt αυτοκινήτων- επιβεβαιώθηκε ουσιαστικά δια στόματος του Κυβερνητικού εκπροσώπου...

Tesla-Model3-boi-1000

Η παραπάνω διαπίστωση δημοσιεύθηκε από την Στατιστική Υπηρεσία της Νορβηγίας η οποία αποκάλυψε ότι η απόκτηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι διπλάσια αν ο υποψήφιος αγοραστής προέρχεται από το πλουσιότερο τμήμα του πληθυσμού.