Πόσο θα επιβαρυνθεί ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες

aksies01

Δείτε παραδείγματα για το πόσο αυξάνεται ή μειώνεται ο φόρος ακινήτων σε διάφορες περιοχές με τις νέες τιμές ζώνης


Αυξημένος κατά 3,57% έως και 27,59% αναμένεται να είναι ο κύριος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για όσους φορολογούμενους έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών. Αντιθέτως, σε όσες περιοχές οι νέες αντικειμενικές είναι σημαντικά μειωμένες, ο κύριος ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι λιγότερος έως και  22,2%.

Στην πλειονότητα των περιοχών πάντως, ο κύριος ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα είναι ίδιος με πέρυσι, καθώς οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί, είτε έχουν μεταβληθεί ελάχιστα (αυξήθηκαν ή μειώθηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα του 10%) είτε παραμένουν αμετάβλητες. 
Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, φοβούμενη έντονες αντιδράσεις, παρενέβη νομοθετικά, καταθέτοντας στη Βουλή τροπολογία με την οποία διευρύνονται κατά 50 ευρώ το 1ο και το 3ο κλιμάκιο υπολογισμού του κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α., ώστε να αποτραπεί η μετάβαση εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων σε υψηλότερα κλιμάκια.
Παρά τις παραπάνω τροποποιήσεις, 946.671 ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος αυξημένα ποσά κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α. καθώς θα μεταβούν σε υψηλότερο κλιμάκιο συντελεστή φόρου, επειδή οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων τους αυξάνονται σημαντικά.


Δείτε στους παρακάτω πίνακες πώς διαμορφώνεται ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.


p2_pinakas01

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Ακολουθούν παραδείγματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

p2_pinakas02
Δείτε παραδείγματα σε άλλες περιοχές ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΤ

Μειωθηκε ο ΕΝΦΙΑ σε περιοχές όπως στην Εκάλη που μένουν κατα το πλειστον οι στυλοβάτες της κυβέρνησης εφοπλιστές και στον Διόνυσο όπου έχει ακίνητη περιουσία και διαμένει σχεδόν αν όχι όλη, η οικογένεια Τσίπρα. Ο Τσακαλώτος θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο κατάπτυστος υπουργός οικονομικών. Και ο Τσίπρας ο πιο μισητός πρωθυπουργός που είδε ποτέ η χώρα. Το τί λέει πλέον ο κόσμος δημοσίως εναντίον του δεν μπορεί να καταγραφεί. Αλλά ξέχασα αυτός δεν έχει ανάγκη τον λαουτζίκο όπως φημολογείται ότι αποκαλεί τον λαό. Εχει γίνει δε ο Τσίπρας τόσο κολητός με το μεγάλο κεφάλαιο που φτάνει στο σημείο ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου να έχει αποθανατιστεί σε φωτογραφία χαιδεύοντας στο μάγουλο την Περιστέρα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης