Πόσο θα επιβαρυνθεί ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Πόσο θα επιβαρυνθεί ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Δείτε παραδείγματα για το πόσο αυξάνεται ή μειώνεται ο φόρος ακινήτων σε διάφορες περιοχές με τις νέες τιμές ζώνης

aksies01

Αυξημένος κατά 3,57% έως και 27,59% αναμένεται να είναι ο κύριος Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) για όσους φορολογούμενους έχουν ακίνητα σε περιοχές όπου καταγράφονται πολύ μεγάλες αυξήσεις αντικειμενικών αξιών. Αντιθέτως, σε όσες περιοχές οι νέες αντικειμενικές είναι σημαντικά μειωμένες, ο κύριος ΕΝ.Φ.Ι.Α. που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι λιγότερος έως και  22,2%.

Στην πλειονότητα των περιοχών πάντως, ο κύριος ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα είναι ίδιος με πέρυσι, καθώς οι αντικειμενικές αξίες με βάση τις οποίες θα υπολογιστεί, είτε έχουν μεταβληθεί ελάχιστα (αυξήθηκαν ή μειώθηκαν σε ποσοστά χαμηλότερα του 10%) είτε παραμένουν αμετάβλητες. 
Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλε και το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, φοβούμενη έντονες αντιδράσεις, παρενέβη νομοθετικά, καταθέτοντας στη Βουλή τροπολογία με την οποία διευρύνονται κατά 50 ευρώ το 1ο και το 3ο κλιμάκιο υπολογισμού του κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α., ώστε να αποτραπεί η μετάβαση εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων σε υψηλότερα κλιμάκια.
Παρά τις παραπάνω τροποποιήσεις, 946.671 ιδιοκτήτες ακινήτων θα καταβάλουν φέτος αυξημένα ποσά κύριου ΕΝ.Φ.Ι.Α. καθώς θα μεταβούν σε υψηλότερο κλιμάκιο συντελεστή φόρου, επειδή οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων τους αυξάνονται σημαντικά.


Δείτε στους παρακάτω πίνακες πώς διαμορφώνεται ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες αντικειμενικές αξίες σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.


Κλείσιμο
p2_pinakas01

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ


Ακολουθούν παραδείγματα σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

p2_pinakas02
Δείτε παραδείγματα σε άλλες περιοχές ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης