Οι επενδυτές ποντάρουν στην ειρήνη και εκτοξεύουν το real-estate στα σύνορα της Κορέας!

arthro_newmoney_oikonomia

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν

Η αγορά του real-estate είναι μια σκληρή αλλά επικερδής επενδυτική δραστηριότητα. Πολλές φορές οι επενδυτές αναζητούν κρυμμένα «διαμαντάκια», των οποίων η αξία θα μπορούσε να εκτοξευθεί σε μερικά χρόνια.

Ένα τέτοιο διαμάντι αποτελεί το Παζού, το οποίο ναι μεν δεν είναι κρυμμένο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν αποτελούσε επιλογή λόγω του ότι βρίσκεται στην πιο επικίνδυνη περιοχή, στα σύνορα μεταξύ Βόρειας και Νοτίου Κορέας!

Ωστόσο η ιστορική συνάντηση Τραμπ-Κιμ και το φαινομενικά θετικό κλίμα μεταξύ των δύο αντρών, αλλάζει τα δεδομένα, και τα αλλάζει πολύ, τόσο για τους κατοίκους του Παζού, όσο και για τους επίδοξους επενδυτές, που βλέπουν πλέον το όμορφο Παζού με άλλο «μάτι».

Από τον Φεβρουάριο έως τον Μάρτιο του 2018, οι συναλλαγές real estate στο Παζού υπερδιπλασιάστηκαν, σύμφωνα με στοιχεία της Νοτίου Κορέας που ανέφερε το Reuters.

Παράλληλα οι τιμές των ακινήτων φέρονται να εκτοξεύονται στα ύψη, καθώς η κερδοσκοπία της ειρήνης στοχεύσει σε ένα μεγάλο στοίχημα, τον τερματισμό της πυρηνικής απειλής!

Το Παζού βρίσκεται στον 38ο παράλληλο και ακριβώς στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα και η έδρα της στρατηγικής στρατιωτικής βάσης της Νότιας Κορέας. Θεωρείται πύλη προς το χωριό Panmunjom των Ηνωμένων Εθνών και στη συνέχεια προς τη Βόρεια Κορέα.
southkorea
Πλέον θα μπορούσε να μετατραπεί (ήδη μετατρέπεται) σε σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο. Από το Παζού, οι επισκέπτες μπορούν να ανέβουν στο παρατηρητήριο Ντόρα και να δουν τη Βόρεια Κορέα από τα κιάλια.

Εάν η ειρήνη εδραιωθεί στην κορεατική χερσόνησο, το Παζού μπορεί να καταλήξει να είναι ένας μεγάλος τουριστικός κόμβος. Τουλάχιστον σε αυτό στοιχηματίζουν οι επενδυτές...

Αγοράζουν στρέμματα γης με νάρκες (!) χωρις καν να τα δουν

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενώ η γεωργική γη Παζού κόστιζε περίπου 2 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο το Φεβρουάριο του 2018, το Μάιο ήταν ήδη πάνω από τα 5 δολάρια/τετραγωνικό μέτρο και σε ορισμένες περιοχές 13 δολάρια.

Τώρα, με πολλούς να πιστεύουν ότι η ειρήνη είναι προ των πυλών, το Παζού έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη ότι και η τιμή εδαφών «γεμάτα με νάρκες» έχει αυξηθεί κατά 100%!
paju_mesa

Το Reuters ανέφερε έναν οδοντίατρος από τη Νότια Κορέα αγόρασε κοντά στο Παζού, οκτώ ξεχωριστά οικόπεδα στα μέσα Μαρτίου, συνολικής επιφάνειας 49 στρεμμάτων και αξίας 2,8 εκατ. δολαρίων, χωρίς να τα έχει δει!

Και η περιοχή Παζού μεταξύ Βορρά και Νότου δεν είναι το μόνο κομμάτι γης που βρίσκεται στο ραντάρ των επενδυτών αυτή τη στιγμή.

Οι τιμές των ακινήτων στην κινεζική πόλη Dandong, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σημείωσαν αύξηση 2% στις τιμές από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο, σύμφωνα με το Quartz, επικαλούμενοι τα επίσημα στοιχεία της Κίνας.
pajjss_mesa

Οι νέες πωλήσεις ακινήτων στην πόλη είναι σχεδόν διπλάσιες από ό, τι ήταν πριν από ένα χρόνο, ξεπερνώντας τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας.

Οι επενδυτές φυσικά δεν βασίζονται τυφλά στον Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Υπάρχει φημολογία ότι η νοτιοκορεάτικη Hyundai σκέφτεται να ξαναρχίσει projects στη Βόρεια Κορέα.

Υπάρχουν επίσης ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να είναι έτοιμη να εξετάσει το ενδεχόμενο της απελευθέρωσής της αγοράς της και να χαλαρώσει την ασφυξία της σχετικά με τις επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων που υποδηλώνουν ότι ορισμένοι ρεφορμιστές πολιτικοί έχουν ανακύψει υπό την ηγεσία του Κιμ.

Ο επικεφαλής μεταξύ αυτών λέγεται ότι είναι ο Πακ Πονγκ Γιου, πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Κορέας, υπεύθυνος για την οικονομία.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

26
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2
wall_ole

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,32% ή 86 μονάδων στις 26.742, ο S&P κατέγραψε απώλειες μόλις 0,04% στις 2.929 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,51% στις 7.986 μονάδες