Πολυνομοσχέδιο: Δίνουν ενέχυρο στους δανειστές κρατική περιουσία αξίας €25 δισ!

tsakalotosregling0

Για να διασφαλιστούν τα δάνεια ύψους €86 δισ. που έδωσαν οι πιστωτές στην κυβέρνηση Τσίπρα (Μνημόνιο 3), οι Ευρωπαίοι απαίτησαν να περάσει ρύθμιση ότι σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων θα αποζημιωθούν ρευστοποιώντας υποχρεωτικά δημόσια περιουσία μέχρι του ποσού των €25 δισ!

Την εφιαλτική πραγματικότητα που αντιμετώπισε η χώρα και η κυβέρνηση στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης τον Ιούλιο του 2015 και επιβεβαιώθηκε με το μνημόνιο ένα μήνα μετά, αποκαλύπτει το πολυνομοσχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται το τελευταίο «γραμμάτιο» του εκβιασμού των πιστωτών και του Βόλγκανγκ Σόιμπλε όταν έριξε στο τραπέζι τους δύο τόμους με το σχέδιο του Grexit αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αποδεχθεί αδιανόηττες -μέχρι εκείνη την ώρα- αξιώσεις.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του δανείου των 25 δισ. από τα 86 δισ. ευρώ που έλαβε η χώρα από τον ESM, το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει την υπογραφή του Υπερταμείου Αποκατρικοποιήσεων. Με την διάταξη αυτή δρομολογείται η επέκταση της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης του 2015 προκειμένου να περιληφθεί στα συμβαλλόμενα μέρη και το Υπερταμείο.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου προβλέπει την τροποποίηση της δανειακής σύμβασης της 14ης Αυγούστου του 2015 με τον ESM και, όπως αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας υπόψη το γεγονός ότι το Φεβρουάριο 2017 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας του Δημοσίου (ΕΕΣΥΠ ), ο ESM ζήτησε να εφαρμοστεί η δέσμευση μιας ειδικής ρήτρας της χρηματοδοτικής σύμβασης και να προσχωρήσει το Υπερ-Ταμείο στη Σύμβαση, ώστε «να αναλάβει τις δεσμεύσεις που ήδη προβλέπονται στην αρχική συμφωνία των μερών».

Διαβάστε το αρθρο 109 του πολυνομοσχεδίου

Έτσι τώρα ο Υπουργός Οικονομικών, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, ο Διευθύνων και ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά πλέον και ο Πρόεδρος του ΔΣ και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερ-Ταμείου, θα υπογράψουν τη σχετική σύμβαση προσχώρησης και τροποποίησης της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης της 19.8.2015, κυρώνοντας το σχέδιο της τροποποιητικής σύμβασης.

«Η τροποποιητική σύμβαση περιέχει τις αναγκαίες αλλαγές στους υφιστάμενους όρους και ρήτρες ώστε να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος η ΕΕΣΥΠ και εξειδικεύει τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που αυτή αναλαμβάνει έναντι του ESM , συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων σχετικά με τις επιστροφές που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα σε ποσά ισοδύναμα με τα μερίσματα που θα λαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχος της ΕΕΣΥΠ, όποτε αυτό συμβαίνει, για τη μείωση του χρέους» αναφέρει η Αιτιολογική.

Μάλιστα, όπως έχει συμβεί και με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προβλέπεται η παροχή εγγύησης από την ΕΕΣΥΠ προς τον ΕΜΣ για τα δάνεια που χορηγεί ο τελευταίος στην Ελλάδα, η οποία όμως περιορίζεται στο ποσό των 25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, καθορίζεται ο μηχανισμός αποπληρωμής του δανείου σε σχέση με τα τυχόν ετήσια μερίσματα που προέρχονται από την ΕΕΣΥΠ και καταβάλλονται στο Ελληνικό Δημόσιο ως μέτοχο, με τρόπο που βελτιώνει το προφίλ χρέους της χώρας.kef1
kef2

ΣΧΟΛΙΑ (71)

βαγεννα δωστα ολα

πως θα μπορεσει ο κηφηνας ο αντρας σου να μας δουλευει στο δημοσιο χωρις ΦΕΚ ??? εεε βεβαια η ανεργια επεσε στους Συριζαιους για τους υπολοιπους υπαρχουν και τα δεντρα με ενα σχοινι αλλοι το λενε θηλια η το εξωτερικο για τους ποιο τυχερους ...

@

Αφου τα λεφτοδεντρα τελειωσαν καπως πρεπει να γεμισει και το ΑΤΜ..αν αξιζει 25 η 250 δις ειναι αλλο καπελο..ας ειχαμε μυαλο να τα εκμεταλλευτουμαι οι ιδιοι.

@

τι τα θες τα λεφτά σύντροφε, για να ταΐζεις καρανίκες; Για τέτοια χρήση ποτέ δεν υπήρχε λεφτόδεντρο, ούτε όταν ψήφιζες πασοκ.

2019 - ταύτα λέγω υμίν

Εκεί μας οδήγησαν τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αλλά θα τους ξαναδώσει τέτοιο χαστούκι ο ελληνικός λαός το 2019 που θα διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν μετά μεγάλης καταπόσεως Laxotanil ορώντας τον ουρανόν ως σφόνδυλον και για τα όσα τρομακτικά και καταστρεπτικά τσαμπονούσαν κάθε μέρα και κυρίως μέσα από τον ΣΚΑΪ των Αυτιά, Ρωμανιά Μητρόπουλου.....και των άλλων των απίστευτα κινδυνολόγων προς παραπλάνησιν του ελληνικού λαού. Ο λαός θα ξανατιμωρήσει αυτούς που καταλήστεψαν, κατέστρεψαν και οδήγησαν τη χώρα στα επαχθέστατα μνημόνιά τους....Και ου μόνον τούτο άλλα έχουν και το απύθμενο θράσος να βγάζουν και γλώσσα από πάνω και να προσπαθούν νυχθημερόν να φορτώσουν όλη την καταστροφή που προκάλεσαν στη χώρα με τις κλοπές τους και τα γιγάντια σκάνδαλά τους στην τωρινή κυβέρνηση. Αλλά ο Μέγας Αλέξης Τσίπρας τους επιφυλάσσει τη δική του απάντηση το βράδυ των εκλογών , όταν με τον αέρα της νίκης του με 43% θα τους σηκώσει και θα τους οδηγήσει με επικεφαλής Κούλην καταισχυμμένους, για όλα όσα έλεγαν και έπραξαν, εις τας σκοτεινάς κρύπτας των. Και η χώρα έκτοτε δια του Μεγάλου Αλέξη Τσίπρα πορευθήσεται εις τον δρόμον της δίκαιης ανάπτυξης, της ευνομίας και της γενικής ευημερίας του ελληνικού λαού. Ο λαός πλέον δε γυρίζει πίσω στους επαράτους που κατέκλεψαν και κατέστρεψαν την χώρα δένοντάς την στο τέλος χειροπόδαρα στα μνημόνιά τους και τα κέρατά τους μέσα... εκ Καστελορίζου αρξάμενοι.Ταύτα λέγω υμίν.

@Απάντησις εις Τσυριζαίον

Τρυκυμία εν κρανίω και σανον εις τον στόμαχον!!!!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΛΙΒΑΝΟ ΧΡΕΙΑΖΟΣΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ ΑΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΛΑΙΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΜΟΝΟ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ,ΜΕΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΜΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

ΣΙΓΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΑ ΤΟ ΕΝΕΧΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ....ΕΔΩ ΕΒΑΛΑΝ ΕΝΕΧΥΡΟ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΤΕΛΙΚΑ....ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΣ ! ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΙΑ <ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ> ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΣΥΣΑΧΘΕΙΑ <ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ>ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ 750 <ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΑΤΗΛΟ> ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ <ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ 5,5 ΔΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ -ΣΚΕΤΟ ΔΡΕΠΑΝΗΦΟΡΟ ΑΡΜΑ-> ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ <ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ> ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ...... ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ .... ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΛΟΓΟΜΥΓΕΣ! ! ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ..Ε ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ >> ΜΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΙΝΟΚΙΟ -ΜΥΤΧΑΟΥΖΕΝ ΚΑΙ ΣΑΠΙΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΝΕΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ο τσιπας

ειναι για κλ@τσιες.Αυτο που εκανε το μαμοθρεφτο να το παιξει επαναστατης αντιμνημονιακος και να φερει το χειροτερο μνημονιο στην χωρα ειλικρινα ..δεν μπορω να συνεχισω γιατι θα βρισω ασχημα.

SPARTA.

Αυτό σημαίνει αριστερό ξεπούλημα και επαχθές Συριζαίικο μνημόνιο.Ή πρώτη φορά αριστερά των καραγκιόζηδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, διέλυσε την Ελλάδα και έστειλε στον τάφο τους Έλληνες.

Βπ

Χα χα χα και τα σωβρσκα θα σας πάρουν οι δανειστές οποιος και να κυβερνά . Άρχισαν από χθες στην Θεσσαλονίκη ποδηλάτες χωρίς σωβρσκα ...

κα

Στάση πληρωμών και παράλληλο νόμισμα ήταν η μία εναλλακτική λύση απέναντι στα χρέη που δημιούργησαν δεκαετίες διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ & ΝΔ. Ο ελληνικός λαός απέναντι στα κλειστά ΑΤΜ και στην εφιαλτική προοπτική να μείνει χωρίς BMW & D&G επιβράβευσε την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του θριαμβευτική νίκη στις εκλογές. Η άλλη εναλλακτική λύση που βρίσκεται υπό υλοποίηση, η αποπληρωμή του χρέους, προφανώς συνεπάγεται αυτό που ισχύει σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, είτε χρωστάει ένας δανειολήπτης σε τράπεζα, είτε ένα κράτος σε διεθνείς οργανισμούς. Είναι προφανές ότι η Ελλάδα εφόσον έχει επιλέξει να μην έρθει σε ρήξη με το ευρωπαϊκό κατεστημένο θα πρέπει να υπακούσει στους κανόνες. Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν έξω από το ροζ συννεφάκι του λαϊκισμού. Τα πλεονάσματα ρεκόρ της παρούσας στιγμής δείχνουν ότι στο θέμα της αποπληρωμής πάμε πολύ καλά. Υπομονή...

Γιώργος

Απλά. Πηγανε σχολειο άλλα γράμματα δεν μάθανε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης