«Ανάσα» για την τουρκική λίρα: Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε τα επιτόκια

lira

Με το που ανακοινώθηκε η αύξηση από 16,5 σε 17,75 η τουρκική λίρα αυξάνεται 1,8% έναντι του δολαρίου και 1,4% έναντι του ευρώ

Κατά 125 μονάδες βάσης αύξησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας, στο 17,75%, μετά από τη δραματική αύξηση του προηγουμένου μήνα ύστερα από την εκτίναξη του πληθωρισμού.

Η λίρα καταγράφει σημαντική άνοδο μετά από την απόφαση, κατά 1,86% στις 4,4696 έναντι του δολαρίου, ενώ η απόδοση των 10ετών ομολόγων αντιστράφηκε από την αρχική άνοδο.

Στην ανακοίνωσή της, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας αναφέρει πως θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την σταθερότητα των τιμών, σημειώνοντας πως θα διατηρηθεί η σφιχτή νομισματική πολιτική μέχρις ότου υπάρξει σημαντική βελτίωση των προοπτικών του πληθωρισμού.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό συνεχίζουν να αποτελούν ρίσκο για την τιμολογιακή συμπεριφορά, ενώ τα πρόσφατα δεδομένα δείχνουν rebalancing των τάσεων στην οικονομική δραστηριότητα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, η λίρα σημείωνε άνοδο 1,7% στις 4,4784 λίρες/δολάριο και 1,4% στις 5,2862 λίρες/ευρώ

Οι ανησυχίες για την ενισχυμένη επιρροή του προέδρου Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και οι αμφιβολίες για την ικανότητα της τράπεζας να συγκρατήσει τον διψήφιο πληθωρισμό, έχουν οδηγήσει το τουρκικό νόμισμα σε πτώση 16% φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

123

Σε λίγο θα θέλουν μια τσάντα λιρες για να αγοράσουν ενα αυγό

Αγύριγο κεφάλι

Αύξηση επιτοκίων; (Γιά να ευρεθεί χρήμα;)_________Πρόναος ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

revit-desfa

Σύμφωνα με τις μελέτες του ΔΕΣΦΑ, μετά την αναβάθμιση η ετήσια δυναμικότητα του σταθμού θα αυξηθεί στα 7 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το χρόνο από τα οποία - σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις - τα 5 δισ. μπορούν να προωθηθούν για εξαγωγές, στις χώρες των Βαλκανίων