Σεντένο: Ελάφρυνση χρέους στο βαθμό που είναι απαραίτητη

Σεντένο: Ελάφρυνση χρέους στο βαθμό που είναι απαραίτητη

Όλα τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου τονίζει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Eurogroup

sen06
Την ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα του τρέχοντος προγράμματος ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με θέμα τον απολογισμό της προηγούμενης συνεδρίασης (24 Μαϊου).

Στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιουνίου ο κ. Σεντένο αναφέρει ότι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα οδηγήσει σε μια πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης συμπεριλαμβανομένων «των πιθανών μέτρων για το χρέος» και το «μετα-προγραμματικό πλαίσιο».

Για το χρέος τονίζεται ότι η ελάφρυνση θα έρθει στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary). Προς αυτή την κατεύθυνση οι Θεσμοί εργάζονται για την ποσοτικοποίηση του πακέτου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει:

«Χαιρετίσαμε τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) στην οποία έφτασαν οι Θεσμοί και οι Ελληνικές αρχές πάνω σε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Ως επόμενο βήμα, ζητήσαμε από τις Ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλες τις προηγούμενες ενέργειες (prior actions)
εγκαίρως για την επόμενη συνεδρίασή μας τον Ιούνιο. Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση τον Ιούνιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μετα-προγραμματικό πλαίσιο και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης»

Κλείσιμο
Και ο κ. Σεντένο συνεχίζει εστιάζοντας στο χρέος:

«Πραγματοποιήσαμε επίσης μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary), υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους Θεσμούς να εκπονήσουν μια τελική Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος. Τέλος, ζητήθηκε από το Euro Working Group να εργαστεί περαιτέρω τις ερχόμενες εβδομάδες πάνω σε όλα τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν ώστε να διασφαλίζεται μια πετυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Προέδρου του Eurogroup:

http://www.consilium.europa.eu/media/35541/24-05-18-eurogroup-summing-up-letter.pdf
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης