Σεντένο: Ελάφρυνση χρέους στο βαθμό που είναι απαραίτητη

sen06

Όλα τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου τονίζει σε επιστολή του ο πρόεδρος του Eurogroup

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν όλα τα προαπαιτούμενα του τρέχοντος προγράμματος ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης με θέμα τον απολογισμό της προηγούμενης συνεδρίασης (24 Μαϊου).

Στην επιστολή του με ημερομηνία 4 Ιουνίου ο κ. Σεντένο αναφέρει ότι η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων θα οδηγήσει σε μια πολιτική απόφαση στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης συμπεριλαμβανομένων «των πιθανών μέτρων για το χρέος» και το «μετα-προγραμματικό πλαίσιο».

Για το χρέος τονίζεται ότι η ελάφρυνση θα έρθει στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary). Προς αυτή την κατεύθυνση οι Θεσμοί εργάζονται για την ποσοτικοποίηση του πακέτου.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει:

«Χαιρετίσαμε τη συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) στην οποία έφτασαν οι Θεσμοί και οι Ελληνικές αρχές πάνω σε μια δέσμη μεταρρυθμίσεων που απαιτείται για την επιτυχή ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM. Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM. Ως επόμενο βήμα, ζητήσαμε από τις Ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλες τις προηγούμενες ενέργειες (prior actions)
εγκαίρως για την επόμενη συνεδρίασή μας τον Ιούνιο. Αυτό θα μας επιτρέψει να πάρουμε μια πολιτική απόφαση τον Ιούνιο για το κλείσιμο της αξιολόγησης και του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μετα-προγραμματικό πλαίσιο και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης»

Και ο κ. Σεντένο συνεχίζει εστιάζοντας στο χρέος:

«Πραγματοποιήσαμε επίσης μια αρχική ανταλλαγή απόψεων για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους η οποία θα υλοποιηθεί στο τέλος του προγράμματος στο βαθμό που είναι απαραίτητη (to the extent necessary), υπό τον όρο της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Έχουμε εξουσιοδοτήσει τους Θεσμούς να εκπονήσουν μια τελική Ανάλυση Βιωσιμότητας του Χρέους την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το πακέτο των πιθανών μέτρων για το χρέος. Τέλος, ζητήθηκε από το Euro Working Group να εργαστεί περαιτέρω τις ερχόμενες εβδομάδες πάνω σε όλα τα στοιχεία που πρέπει να υπάρχουν ώστε να διασφαλίζεται μια πετυχημένη έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα».

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Προέδρου του Eurogroup:

http://www.consilium.europa.eu/media/35541/24-05-18-eurogroup-summing-up-letter.pdf

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟΝ ΒΡΗΚΑΝΕ ΧΑΖΟ ΚΑΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΑΓΡΙΑ.ΑΝ ΔΙΑΒΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΛΑ.

Σπύρος

Δεν απαιτείται ελάφρυνση του κρατικού χρέους, εφόσον πληρωθούν τα χρέη των ελεύθερων επαγγελματιών σε εφορίες, ασφαλιστικούς φορείς, τράπεζες, οργανισμούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2