Έλληνας εκπρόσωπος ΔΝΤ: Πιθανώς τον Ιούλιο η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

πσαλι_09

Ο κ. Ψαλιδόπουλος εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων πως από την ενδεχόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια του ΔΝΤ

Τον κίνδυνο επανεμφάνισης περιφερειακής ή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μεταφέρεται για τον ερχόμενο Ιούλιο – Αύγουστο παρά τις αρχικές απαιτήσει του ΔΝΤ για συμφωνία εντός Μαΐου – Ιουνίου 2018. «Είναι σαφές από το τρίτο μνημόνιο, ότι τα όποια μέτρα απομείωσης του χρέους θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό που ζητεί το ΔΝΤ είναι να ανακοινωθούν/επισημοποιηθούν αυτά τα μέτρα νωρίτερα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα στα μοντέλα εκτιμήσεων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους του προσωπικού του Ταμείου. Αυτό έχει προκαλέσει αντιγνωμίες στα πλαίσια του Γιούρογκρουπ. Τελικά στην πράξη βαδίζουμε, όπως όλοι διαπιστώνουμε, σιγά – σιγά στην ανακοίνωση των μέτρων λίγο πρίν την λήξη του προγράμματος παρά τις ενστάσεις του Ταμείου. Στο μέτρο που τελικά το χρέος θα κριθεί μετά τον Αύγουστο του 2018 βιώσιμο, θα είναι και οι επιτοκιακοί κίνδυνοι χαμηλότεροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαλιδόπουλος που αποτελεί εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όχι υπάλληλο του ταμείου.

Επίσης, ο ίδιος εξηγεί ότι από την ενδεχόμενη συμφωνία θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια που έχει διαθέσει το ΔΝΤ στην χώρα μας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θοδωρής

Το χρέος πρέπει να εξοφληθεί από τους οφειλέτες της αγοράς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

knosos-new1

Την ίδια ώρα, όμως, επιβεβαιώνει ότι τέσσερις μήνες μετά την αποκάλυψη του θέματος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η εξαίρεση του συνόλου των ακινήτων που υπέδειξε το υπ. Πολιτισμού 

5
ttf4_XL

Κάτω από το πλαφόν των υποψήφιων επενδυτών που ήταν περίπου 600 άτομα, από τα περίπου 1.250 κλείνει η εθελουσία -εξπρές για τις μονάδες σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, με το συνολικό αριθμό των εργαζομένων που δήλωσαν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τις μονάδες, να φτάνει τους 275.

yy4_XL

«Πράσινο φως» σε νέες δανειοδοτήσεις που θα υπερβούν τα 800 εκατ. ευρώ δίνει η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τέσσερα μεγάλα επιχειρηματικά project σε δυναμικούς κλάδους της οικονομίας όπως είναι οι υποδομές-τουρισμός και η ενέργεια.