Έλληνας εκπρόσωπος ΔΝΤ: Πιθανώς τον Ιούλιο η συμφωνία για το ελληνικό χρέος

πσαλι_09

Ο κ. Ψαλιδόπουλος εξήγησε στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων πως από την ενδεχόμενη συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια του ΔΝΤ

Τον κίνδυνο επανεμφάνισης περιφερειακής ή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης επισημαίνει ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Μιχάλης Ψαλιδόπουλος σε επιστολή του προς τα μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παράλληλα, εκτιμά ότι η ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ Ταμείου και ευρωπαϊκών θεσμών για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μεταφέρεται για τον ερχόμενο Ιούλιο – Αύγουστο παρά τις αρχικές απαιτήσει του ΔΝΤ για συμφωνία εντός Μαΐου – Ιουνίου 2018. «Είναι σαφές από το τρίτο μνημόνιο, ότι τα όποια μέτρα απομείωσης του χρέους θα ισχύσουν μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Αυτό που ζητεί το ΔΝΤ είναι να ανακοινωθούν/επισημοποιηθούν αυτά τα μέτρα νωρίτερα ώστε να χρησιμοποιηθούν ως δεδομένα στα μοντέλα εκτιμήσεων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους του προσωπικού του Ταμείου. Αυτό έχει προκαλέσει αντιγνωμίες στα πλαίσια του Γιούρογκρουπ. Τελικά στην πράξη βαδίζουμε, όπως όλοι διαπιστώνουμε, σιγά – σιγά στην ανακοίνωση των μέτρων λίγο πρίν την λήξη του προγράμματος παρά τις ενστάσεις του Ταμείου. Στο μέτρο που τελικά το χρέος θα κριθεί μετά τον Αύγουστο του 2018 βιώσιμο, θα είναι και οι επιτοκιακοί κίνδυνοι χαμηλότεροι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ψαλιδόπουλος που αποτελεί εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και όχι υπάλληλο του ταμείου.

Επίσης, ο ίδιος εξηγεί ότι από την ενδεχόμενη συμφωνία θα εξαιρεθούν τα δανειακά κεφάλαια που έχει διαθέσει το ΔΝΤ στην χώρα μας.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή
εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Θοδωρής

Το χρέος πρέπει να εξοφληθεί από τους οφειλέτες της αγοράς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

gold_09

Ως κύρια επιλογή στην Ελλάδα παραμένει η μετοχή της Alpha bank με σύσταση αγοράς και τιμή- στόχο τα 2,45 ευρώ (12μηνο). Για τις υπόλοιπες μετοχές η σύσταση είναι ουδέτερη σύσταση με την Εθνική στα 2,76 ευρώ, την Εurobank στα 1,03 ευρώ και την Τράπεζα Πειραιώς στα 3,25 ευρώ

uy2_XL

Μια συμφωνία αποικιοκρατικού χαρακτήρα, η οποία φαίνεται να υπαγορεύτηκε από την βιασύνη της κυβέρνησης να κλείσει πάση θυσία, η συμφωνία μεταξύ ΔΕΠΑ και Shell για την αποεπένδυση των Ολλανδών από την αγορά της λιανικής, αποκαλύπτουν οι λεπτομέρειες του ντιλ τρεις μήνες μετά τις υπογραφές.