Η Ιταλία άντλησε €5,571 δισ. με κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014

euro_1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη δημοπρασία – Το κόστος δανεισμού έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 

Ομόλογα συνολικού ύψους 5,571 δισ. ευρώ κατάφερε να πουλήσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, που κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς μια σημαντική δοκιμασία. Ωστόσο, το κόστος δανεισμού κυμάνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Η δημοπρασία αφορούσε στην πώληση ομολόγων πέντε και δέκα ετών σταθερού επιτοκίου (BTPs) και επτά ετών κυμαινόμενου επιτοκίου (CCTeu), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας.

Η απόδοση στο πενταετές ομόλογο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ για το δεκαετές ομόλογο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2014.

Παρά τη ραγδαία επιδείνωση του κόστους δανεισμού, η αναζωπύρωση των προσπαθειών από τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο για το σχηματισμό κυβέρνησης περιόρισαν τις απώλειες των ιταλικών ομολόγων στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sadadx

«Θα υπάρχουν εκπλήξεις στην τοποθέτησή του, η οικονομία δεν είναι παιχνίδι διαρροών, ούτε για άσχετους που μιλάνε τελευταία χωρίς να έχουν βασικές οικονομικές γνώσεις», λένε συνομιλητές του κ. Στουρνάρα

12
5c328a_enfia

Στην υπηρεσία του ΕΝΦΙΑ οι νέες τιμές - Η κυβέρνηση υποσχόταν μειώσεις, αλλά ετοιμάζει αυξήσεις φόρων - Παίρνει από πολλούς, δίνει σε λίγους - Σε ποιες περιοχές θα πληρώσουν μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ - Αναλυτικοί πίνακες και παραδείγματα

28