Η Ιταλία άντλησε €5,571 δισ. με κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014

euro_1

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη δημοπρασία – Το κόστος δανεισμού έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014 

Ομόλογα συνολικού ύψους 5,571 δισ. ευρώ κατάφερε να πουλήσει το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, που κατάφερε να ολοκληρώσει επιτυχώς μια σημαντική δοκιμασία. Ωστόσο, το κόστος δανεισμού κυμάνθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από το 2014.

Η δημοπρασία αφορούσε στην πώληση ομολόγων πέντε και δέκα ετών σταθερού επιτοκίου (BTPs) και επτά ετών κυμαινόμενου επιτοκίου (CCTeu), σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας.

Η απόδοση στο πενταετές ομόλογο σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2014, ενώ για το δεκαετές ομόλογο, στο υψηλότερο επίπεδο από το Μάιο του 2014.

Παρά τη ραγδαία επιδείνωση του κόστους δανεισμού, η αναζωπύρωση των προσπαθειών από τον επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο για το σχηματισμό κυβέρνησης περιόρισαν τις απώλειες των ιταλικών ομολόγων στις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

9da92fb427b8576437b40a5621d1fa5f_XL

Πολλοί επενδυτές αρχίζουν να εκτιμούν ότι ένας εμπορικός πόλεμος ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου δεν θα είναι τόσο επιθετικός 

17441669_303

Στο έγγραφο επισημαίνεται ρητά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καθεστώς «ειδικής παρακολούθησης» για την τήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων έως ότου αποσβεστεί «τουλάχιστον» το 75% των ευρωπαϊκών δανείων

lagarde-rice_main03

Η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο, είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις - Η εφαρμογή του βελτιώνει την μακροοικονομική εικόνα και στέλνει μήνυμα στις αγορές, πρόσθεσε

118
4498863

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ζήτημα στους Πιέρ Μοσκοβισί και Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο - Διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» με την Ελλάδα  - Χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα το «κόκκινων δανείων»