Η SKECHERS επιτυγχάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων τρίμηνου, στο πρώτο τρίμηνο 2018

skechers_arthro

MANHATTAN BEACH, CA. - 19 Απριλίου 2018 - Η SKECHERS USA, Inc. (NYSE: SKX), παγκόσμιος ηγέτης στο κλάδο των υποδημάτων, ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2018.

Κύρια σημεία του πρώτου τριμήνου:
- Ρεκόρ πωλήσεων ύψους 1,250 δισ. δολαρίων, αύξηση 16,5%
- Λειτουργικά κέρδη ύψους 148,8 εκατ. δολαρίων, αύξηση κατά 19,6%
- Καθαρά κέρδη ύψους 117,7 εκατ. δολαρίων, αύξηση κατά 25,2%, και διανεμημένα κέρδη ανά   μετοχή ύψους 0,75 δολαρίων.
- Οι διεθνείς πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν κατά 17,9%. Oι συνολικές διεθνείς πωλήσεις     χονδρικής και λιανικής συνδυαστικά, αντιπροσώπευσαν το 54,0% των συνολικών   πωλήσεων
- Οι εγχώριες πωλήσεις χονδρικής αυξήθηκαν κατά 8,5%
- Οι παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής της μητρικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 26,4%, με   συγκρίσιμη αύξηση των πωλήσεων λιανικής των εταιρικών καταστημάτων κατά 9,5% σε όλο   τον κόσμο

 «Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει το 2018», ξεκίνησε ο Robert Greenberg, διευθύνων σύμβουλος της Skechers. «Αισθανθήκαμε πραγματικά ότι το 2017 ήταν έτος ορόσημο, αλλά και πάλι καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προσδοκίες μας και να πετύχουμε ένα νέο ρεκόρ πωλήσεων τρίμηνου. Με τα προϊόντα μας για άνδρες, γυναίκες και παιδιά να αυξάνονται από έτος σε έτος και εναρμονίζονται με τις ανάγκες των καταναλωτών παγκοσμίως, πιστεύουμε ότι η στιγμή μας είναι τώρα. Βιώνουμε τη συνεχή επιτυχία της ανδρικής σειράς Skechers Sport, των γυναικείων σανδαλιών και των ανδρικών και γυναικείων συλλογών On the Go.
Επιπλέον, με την παγκόσμια προσοχή στραμμένη στα Skechers D'lites, βλέπουμε αυτά να καθίστανται ένα «must-have» προϊόν από μεγάλους λογαριασμούς και τον Τύπο, γεγονός που δημιουργεί νέες ευκαιρίες. Από τη σκοπιά του μάρκετινγκ, έχουμε νέες διαφημίσεις με την κορυφαία τραγουδίστρια Camila Cabello για τα D'lites, τον θρυλικό παίκτη ράγκμπι Tony Romo για τα ανδρικά Relaxed Fit Slip-on παπούτσια και πάνω από δώδεκα άλλες διαφημίσεις, συμπεριλαμβανομένων πολλών για τις παιδικές συλλογές μας. Το στοχευμένο μάρκετινγκ “on air”, σε έντυπη μορφή καθώς και το ψηφιακό μάρκετινγκ συνεχίζουν να αυξάνουν την επίγνωση του καταναλωτικού κοινού για την τεράστια προσφορά προϊόντων μας και να αυξάνει τις πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε τις υπόλοιπες παραδόσεις των συλλογών μας της Άνοιξής και να μοιραστούμε τα αποτελέσματά μας μαζί σας κατά τη διάρκεια του 2018».

«Επιτύχαμε ακόμη ένα ρεκόρ πωλήσεων τρίμηνου και συνεχίσαμε να βλέπουμε σημαντική αύξηση σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς μας, συμπεριλαμβανομένης της κατά 9,5% αύξησης παγκοσμίως των πωλήσεων λιανικής των εταιρικών καταστημάτων μας», δήλωσε ο David Weinberg, διευθύνων σύμβουλος της Skechers. «Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, το Κέντρο Διανομής της Βόρειας Αμερικής γνώρισε ένα μήνα ρεκόρ για τον όγκο των φορτώσεων, μια απόδειξη για τη δύναμη των πωλήσεων μας χονδρικής και λιανικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διανομής μας παρουσίασε ένα τρίμηνο ρεκόρ για τον όγκο των φορτώσεων, ένδειξη της δύναμης των δραστηριοτήτων μας στην περιοχή αυτή.

Οι διεθνείς θυγατρικές και κοινοπραξίες μας, συνεχίζουν να αναπτύσσονται με μια συνδυασμένη αύξηση πωλήσεων κατά 25,7% το τρίμηνο. Σήμερα υπάρχουν 2.197 καταστήματα Skechers εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανήκουν είτε στη μητρική εταιρεία είτε σε Τρίτους συνεργάτες. Με τις πωλήσεις αυτών των καταστημάτων να αναλογούν στο 54,0% των συνολικών μας δραστηριοτήτων, συνεχίζουμε να βλέπουμε διεθνώς ως τη μεγαλύτερη αναπτυξιακή μας ευκαιρία.»

Οικονομικά Αποτελέσματα 1ου Τριμήνου 2018
($ σε εκατ, εκτός των μετοχικών στοιχείων) Για το 1ο Τρίμηνο του 2018 (Ιαν-Μαρ 2018)
skechers_eikona_mesa
Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 16,5% ως αποτέλεσμα της κατά 17,9% αύξησης των διεθνών πωλήσεων χονδρικής της Εταιρείας, της κατά 8,5% αύξησης των εγχώριων πωλήσεων χονδρικής και της κατά 26,4% αύξησης των παγκόσμιων πωλήσεων λιανικής της μητρικής εταιρείας. Οι συγκρίσιμες πωλήσεις των εταιρικών καταστημάτων αυξήθηκαν κατά 9,5% σε παγκόσμιο επίπεδο, εκ του οποίου 7,0% στις Ηνωμένες Πολιτείες και 17,6% διεθνώς, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα μικτά περιθώρια κέρδους αυξήθηκαν λόγω της ισχυροποίησης των διεθνών θυγατρικών εταιρειών της Εταιρίας και των διεθνών επιχειρήσεων λιανικής που ανήκουν στην Εταιρεία.

Τα έξοδα πώλησης, τα γενικά και διοικητικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 23,4%. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε πρόσθετα έξοδα γενικών και διοικητικών εξόδων ύψους 72,9 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των 37,4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της διεθνούς ανάπτυξης των κοινοπραξιών και των θυγατρικών επιχειρήσεων της εταιρείας και 18,3 εκατομμυρίων δολαρίων για τη λειτουργία 73 επιπλέον καταστημάτων της Skechers, εκ των οποίων 15 άνοιξαν το πρώτο τρίμηνο. Τα έξοδα πώλησης αυξήθηκαν κατά 10,6 εκατομμύρια δολάρια κυρίως λόγω των υψηλότερων διεθνών διαφημιστικών εξόδων.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24,4 εκατ. δολάρια ή 19,6%.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 117,7 εκατομμύρια δολάρια και τα διανεμημένα κέρδη ανά μετοχή ήταν 0,75 δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο, ο συντελεστής φόρου εισοδήματος της Εταιρείας ήταν 9,6%, αντανακλώντας ορισμένα διακριτά φορολογικά οφέλη τα οποία σχετίζονταν πρωτίστως με μια βελτιωμένη κατανόηση των διαφόρων διατάξεων του νόμου περί Φορολογικών Περικοπών και Απασχόλησης («TCJA»). Το όφελος αυτών των διακριτών φορολογικών στοιχείων στα διανεμημένα κέρδη ανά μετοχή της Εταιρείας ήταν περίπου 0,07 σεντ ανά μετοχή.

Ισολογισμός

Στο τέλος του τριμήνου, το σύνολο των διαθεσίμων ανήλθε σε $ 700,1 εκατομμύρια, ήτοι μείωση κατά 36,4 εκατομμύρια δολάρια ή 4,9% από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και αύξηση κατά 92,3 εκατομμύρια δολάρια ή 15,2% από την 31η Μαρτίου 2017.

Το σύνολο των αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένου των αποθεμάτων «in transit», ήταν 800,3 εκατομμύρια δολάρια, ήτοι μείωση 72,7 εκατομμυρίων δολαρίων από την 31η  Δεκεμβρίου 2017 και αύξηση κατά 214,5 εκατομμύρια δολάρια από την 31η Μαρτίου 2017.Το κεφάλαιο κίνησης ήταν 1,6 δισ. δολάρια στις 31 Μαρτίου 2018, ήτοι αύξηση κατά 100 εκατ. δολάρια σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2017 και αύξηση κατά 300 εκατ. δολάρια σε σχέση με την 31η Μαρτίου 2017.

"Η στρατηγική μας για την παγκόσμια ανάπτυξη συνεχίζει να αποφέρει θετικά αποτελέσματα", δήλωσε ο John Vandemore, επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Skechers. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στις παγκόσμιες δυνατότητές μας και είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τις καταναλωτικές τάσεις. Επίσης, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τη φιλοσοφία μας για τις κατανομές των κεφαλαίων μας, όπως αποδεικνύεται από την συνεχιζόμενη επένδυση στις άμεσες προσφορές για τους καταναλωτές και τις επαναγορές ιδίων μετοχών μας στο τρίμηνο ».

Επαναγορές ιδίων μετοχών
 
Κατά του πρώτου τριμήνου που έληξε την 31η Μαρτίου 2018, η Εταιρεία επαναγόρασε περίπου 76.000 μετοχές της κοινής μετοχής της Κατηγορίας Α με κόστος $ 3.0 εκατ. στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος επαναγοράς μετοχών. Την 31η Μαρτίου 2018, περίπου 147,0 εκατομμύρια δολάρια παρέμειναν διαθέσιμα στο πλαίσιο του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών της Εταιρείας.

Προοπτική

Για το δεύτερο τρίμηνο του 2018, η Εταιρεία πιστεύει ότι θα επιτύχει πωλήσεις από 1,120 δισ. έως 1,145 δισ. δολ., και διανεμημένα κέρδη ανά μετοχή από 0,38 έως 0,43 δολάρια. Οι εκτιμώμενες τριμηνιαίες πωλήσεις περιλαμβάνουν μία αναμενόμενη μετατόπιση των φορτώσεων από το δεύτερο τρίμηνο στο τελευταίο μισό του έτους για διάφορους μεγάλους διεθνείς διανομείς και εγχώριους λογαριασμούς. Με βάση τις τρέχουσες προσδοκίες, η Εταιρεία συνεχίζει να προβλέπει ότι ο ετήσιος φορολογικός συντελεστής για το 2018 θα κυμανθεί από 12% έως 17%.

Πρώτο Τρίμηνο 2018 - Τηλεδιάσκεψη

Η Εταιρεία θα πραγματοποιήσει σήμερα μια τηλεδιάσκεψη στις 1:30 μ.μ. (Tοπική Ώρα) / 4:30 μ.μ. (EST) για να συζητηθούν τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2018. Για παροχή πρόσβασης στη τηλεδιάσκεψη, αρμόδια είναι η Διεύθυνση Επενδυτικών Σχέσεων στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.skx.com. Για όσους δεν μπορούν να συμμετάσχουν κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, θα είναι διαθέσιμη μια επανάληψη της τηλεδιάσκεψης από τις 19 Απριλίου 2018, στις 7:30 μ.μ. (EST), μέχρι τις 3 Μαΐου 2018, στις 11:59 μ.μ. (EST). Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην επανάληψη, καλέστε το 844-512-2921 (Η.Π.Α.) ή 412-317-6671 (Διεθνές) και χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης: 13655455.

Σχετικά με την TOP TRENDS SA

Η εταιρία TOP TRENDS SA, είναι μια από τις δυναμικότερες Ελληνικές εταιρίες, αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας ειδών ένδυσης, υπόδησης & αθλητικού εξοπλισμού και δραστηριοποιείται στον κλάδο της χονδρικής πάνω από 26 χρόνια, στις αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η Top Trends AE διανέμει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα τα είδη της και τις πλήρεις συλλογές Performance Division & Casual υποδημάτων SKECHERS ,την συλλογή ενδυμάτων RUSSELL ATHLETIC, τo αμερικάνικο casual teen brand AEROPOSTALE, τα προϊόντα της Εταιρείας SPALDING, τα είδη  πινγκ-πονγκ  STIGA, τα παιδικά υποδήματα Crocodilino τα κορυφαία outdoor υποδήματα Hi-Tec, τα uniform & safety υποδήματα Magnum κ.α.
Η Top Trends AE διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο χονδρικής πώλησης με περισσότερα από 600 καταστήματα τα οποία καλύπτουν όλες τις περιοχές στην Ελλάδα, με παρουσία στα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα του αθλητικού δικτύου και στρατηγικές συνεργασίες με τις αλυσίδες καταστημάτων αθλητικών & casual ειδών.

H Εταιρεία διατηρεί ένα δίκτυο λιανικής καταστημάτων SKECHERS ανοίγοντας τον Μάρτιο του 2018 το 1ο αποκλειστικό Skechers Store στο Περιστέρι (Εθνικής Αντιστάσεως 69),  και πολύ σύντομα τα αποκλειστικά καταστήματα SKECHERS στην Νέα Ερυθραία και την Γλυφάδα. Από τον ν Ιούνιο 2011 λειτουργεί  ο το 1ο SKECHERS  Οutlet , στο McArthur Glen Designer Outlet στα Σπάτα, ενώ τον Οκτώβριο 2012 το 2ο SKECHERS Outlet στο Mega Mall Shopping Outlet, στη Θεσσαλονίκη. To δίκτυο καταστημάτων λιανικής Top Trends περιλαμβάνει και το 1ο κατάστημα AEROPOSTALE στο THE MALL ATHENS στο Μαρούσι.

On line στο επίσημο E-shop www.skechers.gr


Σχετικά με την SKECHERS USA, Inc.

Η SKECHERS USA, Inc., με έδρα το Manhattan Beach, Καλιφόρνια, σχεδιάζει, αναπτύσσει και εμπορεύεται ένα ευρύ φάσμα υποδημάτων lifestyle για άνδρες, γυναίκες και παιδιά, καθώς και αθλητικά υποδήματα performance για άνδρες και γυναίκες. Τα παπούτσια SKECHERS διατίθενται στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε περισσότερες από 170 χώρες και περιοχές παγκοσμίως μέσω 2.651 συνολικών σημείων πώλησης SKECHERS, τα οποία είναι είτε καταστήματα λιανικής της μητρικής εταιρείας, είτε καταστήματα λιανικής SKECHERS Τρίτων συνεργατών, ή ηλεκτρονικά καταστήματα της μητρικής Εταιρείας. Η εταιρεία διαχειρίζεται τις διεθνείς της δραστηριότητες μέσω ενός δικτύου παγκόσμιων διανομέων, κοινοπραξιών στην Ασία και τη Μέση Ανατολή και θυγατρικών εταιρειών στον Καναδά, την Ιαπωνία, καθώς και σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το skechers.com και ακολουθήστε μας στο Facebook (facebook.com/SKECHERS) και Twitter (twitter.com/SKECHERSUSA).

Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης

Τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας SKECHERS USA, Inc. (NYSE: SKX) που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση προέρχονται από ενοποιημένες προκαταρκτικές μη-ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις οι οποίες συντάσσονται σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης («ΔΠΧΠ»), καθώς και από άλλα οικονομικά στοιχεία που έχουν παραχθεί εσωτερικά σύμφωνα με τα ΔΠΧΠ. Περαιτέρω, τα οικονομικά και λοιπά στοιχεία που περιλαμβάνονται στην παρούσα ανακοίνωση βασίζονται σε προκαταρκτικά στοιχεία και εκτιμήσεις της Εταιρείας, βάσει σειράς υποθέσεων, οι οποίες υπόκεινται σε εγγενείς αβεβαιότητες και με δεδομένο ότι τα στοιχεία αυτά δεν είναι ελεγμένα, ενδέχεται να μεταβληθούν. Τα εν λόγω οικονομικά και λοιπά στοιχεία δεν αποτελούν την ολοκληρωμένη κατάσταση των οικονομικών και επιχειρησιακών αποτελεσμάτων της Εταιρείας για το οικονομικό έτος 2018.

Η παραπάνω ανακοίνωση δε συνιστά προσφορά προς πώληση ή υποκίνηση προσφοράς προς αγορά ή σύσταση αγοράς ή επένδυσης σε οποιασδήποτε μορφής κινητές αξίες έκδοσης της Εταιρείας ή των θυγατρικών ή των συνδεδεμένων εταιρειών της, και η Εταιρεία, οι θυγατρικές και οι συνδεδεμένες εταιρείες της, καθώς και οποιοσδήποτε από τα αντίστοιχα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, στελέχη, υπαλλήλους, αντιπροσώπους ή συμβούλους, αποποιούνται οποιασδήποτε ευθύνης για οποιαδήποτε ζημία, άμεση ή έμμεση, από οποιαδήποτε χρήση των ανωτέρω πληροφοριών ή σε σχέση με αυτές. Καμία δήλωση, εγγύηση ή δέσμευση δεν παρέχεται και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ανωτέρω ανακοίνωση δε θα πρέπει να αποτελούν τη βάση για οποιονδήποτε σκοπό σε σχέση με τη λήψη οποιασδήποτε επενδυτικής απόφασης σχετικά με οποιασδήποτε μορφής κινητή αξία έκδοσης της Εταιρείας  ή των θυγατρικών ή των συνδεδεμένων εταιρειών της, και θα πρέπει ο κάθε ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στους δικούς του συμβούλους ως προς τις νομικές, φορολογικές, επιχειρηματικές, οικονομικές και άλλες συναφείς εκφάνσεις ή/και επιπτώσεις οποιασδήποτε τέτοιας επενδυτικής απόφασης. Επισημαίνεται ότι προηγούμενες αποδόσεις δεν διασφαλίζουν τις μελλοντικές.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pitsiorlas_artoza

«Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

2
hilton_ar

Η ΤΕΜΕΣ που κατέχει το ξενοδοχείο Costa Navarino συμφώνησε να αυξήσει στο 51% το ποσοστό συμμετοχής της στο Hilton - Το ποσοστό κατείχε η τουρκική D Hospitality B.V. που θέλησε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της θέση

32
crisis_ar

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

171