Ρόδη Κράτσα: Οι αγορές απορούν γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει την ασφάλεια της προληπτικής γραμμής

Ρόδη Κράτσα: Οι αγορές απορούν γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει την ασφάλεια της προληπτικής γραμμής

Η τεως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συμμετείχε στη συνάντηση Πανεπιστημίων και Χρηματοοικονομικών Φορέων στο Αμπού Ντάμπι διαπίστωσε την ανησυχία των αγορών για την μετά μνημόνιο πορεία

abor
Στην μεγάλη συνάντηση Πανεπιστημίων και χρηματοοικονομικών φορέων που έλαβε χώρα στο παράρτημα του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Abu Dhabi, συμμετείχε η τ. Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα. H παγκόσμια οικονομική κατάσταση, οι νέες μορφές εργασίας που φέρει η τεχνητή νοημοσύνη, ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού και οι προκλήσεις για τις πολιτικές, ακαδημαϊκές και οικονομικές ηγεσίες, ήταν στην ατζέντα των εργασιών.

Στις συζητήσεις για την πορεία της Ελλάδας, η Ελληνίδα πολιτικός διεπίστωσε ανησυχία για την ασφαλή έξοδο της χώρας μας στις αγορές. «Οι ασταθείς γεωπολιτικές καταστάσεις κάνουν τους επενδυτές πολύ επιφυλακτικούς και προσεκτικούς. Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου του Φεβρουαρίου, έχει ακόμη νωπές τις αρνητικές συνέπειες για τους επενδυτές. Έντονα διατυπώθηκε η απορία γιατί μέσα σ΄ αυτό το περιβάλλον η ελληνική κυβέρνηση δεν επιλέγει την ασφάλεια της προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης. Επί πλέον η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους είναι μεν αισιόδοξη νότα, αλλά οι επενδυτές ανησυχούν για την αποτελεσματική επιτήρηση στην εφαρμογή των όρων της συμφωνίας από την Ελλάδα η οποία θα συνδέεται με την πορεία του ΑΕΠ. Οι επενδυτές αναμένουν να βεβαιωθούν για τις εγγυήσεις ασφαλούς αναπτυξιακής πορείας της Ελλάδας και τον ρόλο που θα παίζει επ΄ αυτού η Ε.Ε. και πιθανώς το Δ.Ν.Τ. Η κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει το συμφέρον της χώρας και να μην υπηρετεί πολιτικάντικες σκοπιμότητες. Πρέπει να διασφαλίσει τις κατάλληλες συνθήκες για την διατηρήσιμη ανάπτυξη και αξιοπιστία της Ελλάδας» σημειώνει η Ρόδη Κράτσα.

Στη φωτογραφία η κα Ρόδη Κράτσα με τον αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης κ. Alfred Bloom.

Κλείσιμο
31947745_10155604511903087_2170614632459272192_n







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης