Χτύπημα στο τουρισμό η ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ

Χτύπημα στο τουρισμό η ενδεχόμενη αύξηση ΦΠΑ

«Η ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών διαμονής, εστίασης και μεταφοράς από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από το 11% στο 23%, θα σημάνει τίτλους τέλους για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη

«Η ενδεχόμενη μετάταξη των υπηρεσιών διαμονής, εστίασης και μεταφοράς από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή από το 11% στο 23%, θα σημάνει τίτλους τέλους για τον ελληνικό τουρισμό», δήλωσε η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή τις φήμες για επικείμενη αύξηση, ΦΠΑ, σε καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες από την 1η Ιανουαρίου 2011.

Όπως αναφέρουν επιχειρηματίες στο Ρέθυμνο, μία τέτοια απόφαση, αναμένεται να δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, η οποία περνάει κρίση ενώ παράλληλα, αναμένεται πώς θα λειτουργήσει μετά τη λήξη της τουριστικής περιόδου.

«Μετά την αύξηση του ΦΠΑ στις αρχές του τρέχοντος έτους, μια νέα αύξηση το 2011, θα υποχρεώσει και πάλι τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πλήρη απορρόφησή της, καθώς όπως είναι γνωστό, τα συμβόλαια με τους tour operators του εξωτερικού για το επόμενο έτος έχουν ήδη υπογραφεί και ουδείς εξ αυτών προτίθεται να επωμιστεί το επιπλέον κόστος», δηλώνει η κα Κεφαλογιάννη και καλεί την κυβέρνηση: «δεδομένου ότι η τουριστική δραστηριότητα στην παρούσα, δυσμενή συγκυρία εξαρτάται κατά πολύ από οικονομικά πακέτα και ευέλικτες προσφορές, να συνειδητοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί στην τουριστική αγορά. Να σκεφθεί σοβαρά τις επιπτώσεις και να εξαιρέσει τις υπηρεσίες διαμονής, εστίασης, ψυχαγωγίας και τουριστικών μεταφορών από το ενδεχόμενο μετάταξης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ. Αν δεν το κάνει, φοβάμαι ότι το αύριο του ελληνικού τουρισμού θα είναι εξαιρετικά αβέβαιο» .

Ο τουρισμός στο Ρέθυμνο για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα παρά το γεγονός ότι ήταν μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανώλης Τσακαλάκης ζητώντας παράλληλα από την επίσημη πολιτεία: «Να στηρίξει τον τουρισμό θεωρώντας απαραίτητη τη μείωση του ΦΠΑ σε ότι αφορά τα δωμάτια, τις υπηρεσίες, τη διατροφή διότι μόνο έτσι οι επιχειρηματίες τουρισμού, ξενοδόχοι, θα μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικοί σε σχέση με συναδέλφους τους του εξωτερικού».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dei_main01

Ο επικεφαλής της ΔΕΗ ανακοίνωσε σειρά μέτρων για την είσπραξη χρεών, κι ενώ η εταιρεία κινδυνεύει με χρεοκοπία – Ποιοι καταναλωτές είναι στο στόχαστρο της επιχείρησης – Στα 2,7 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι λογαριασμοί

45