Χρηματιστήριο: Οι πιέσεις στις τράπεζες το έριξαν κάτω από τις 800 μονάδες

Χρηματιστήριο: Οι πιέσεις στις τράπεζες το έριξαν κάτω από τις 800 μονάδες

Με σημαντική πτώση -2,04% έκλεισε η Αγορά - Ο Γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 799,37 μονάδες

hghf
«Διαλύθηκε» το χρηματιστήριο, τόσο στις τραπεζικές μετοχές όσο και σε ορισμένες του FTSE25 που τελευταία εμφανίζουν κακή πορεία. Η φανερή αδυναμία της αγοράς έγινε σχεδόν μόνιμη ύστερα απο την μεγάλη “φασαρία” που προκάλεσε η υπόθεση της Folli- Follie. Σήμερα, εκτός απο τις χθεσινές ανακοινώσεις του Msci, σημειώθηκαν και ξεπούληματα μετοχών σε Εθνική, Πειραιώς και Eurobank.

Εδω και ημέρες οι τραπεζικές μετοχές έδειχναν κολλημένες στις τιμές των αυξήσεων κεφαλαίου και τελικά δίχως αγοραστές, επικράτησαν οι σφοδρές ρευστοποιήσεις – οι οποίες επιτείνονται εν μέρει και απο το μόνιμο σορτάρισμα που πραγματοποιείται.

Είναι προφανές ότι, μέχρι να κλείσει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, δεν υπάρχει κάτι το οποίο να κινητοποιήσει τους ξένους επενδυτές προκειμένου να έλθουνσ την ελληνική αγορά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε κάτω απο τις 800 μονάδες στις 799,37 μονάδες καταγράφοντας πτώση 2,04%. H μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με απώλειες 0,56% στα 2,148 ευρώ. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας βούλιαξε με απώλειες 7,59% στα 0,292 ευρώ. Με βουτιά 4,39% η μετοχή της Eurobank στα 0,98 ευρώ. Βουτιά 7,59% για την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στα 2,92 ευρώ. Βουτιά 10,51% για την Folli -follie στα 7,15 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών αυξήθηκε καθώς ανήλθε στα 71,4 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης