Λίστα με αμερικανούς φοροφυγάδες έδωσε η Ελβετία στις ΗΠΑ

Λίστα με αμερικανούς φοροφυγάδες έδωσε η Ελβετία στις ΗΠΑ

Οι ελβετικές αρχές παρέδωσαν με την λήξη της σχετικής προθεσμίας στις αμερικανικές τον μισό κατάλογο από συνολικά 4.450 Αμερικανούς φοροφυγάδες...

Οι ελβετικές αρχές παρέδωσαν με την λήξη της σχετικής προθεσμίας στις αμερικανικές τον μισό κατάλογο από συνολικά 4.450 Αμερικανούς φοροφυγάδες (διατηρούν εν κρυπτώ σεβαστούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην αλλοδαπή), που όλοι τους έχουν καταθέσεις στην ελβετική UBS.

Η Ελβετία επιφυλάσσεται στη διάρκεια του φθινοπώρου να δώσει και συμπληρωματικά στοιχεία, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Σχετική συμφωνία, περί ανταλλαγής τέτοιας φύσεως στοιχείων, έχει υπογραφεί μεταξύ της Βέρνης και της Ουάσινγκτον την 19η Αυγούστου του 2009.

Έχει διαπιστωθεί ότι στην τράπεζα UBS πάρα πολλοί Αμερικανοί έχουν σημαντικές καταθέσεις. Το ελβετικό υπουργείο των Οικονομικών εξέφρασε ευχή να μην τιμωρηθεί η Ελβετία για τον "λειψό" κατάλογο κι επανέλαβε ότι, "μέσα στο φθινόπωρο θα δημοσιοποιήσει στοιχεία και για άλλους φοροφυγάδες".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xatzidakis_main

«Πολυπαραγοντική» λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ θα παρουσιάσει αναλυτικά τη Δευτέρα ο υπουργός Ανάπτυξης - «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανησυχούν» - Τρελό αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη "μικρή ΔΕΗ", είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Κωστής Χατζηδάκης

118