«Πόρτα» στη Minoan για την έκτακτη δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς»

photosgiaexww

το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με καθυστέρηση πέντε μηνών  ενέκρινε τη δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων της  Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου στις γραμμές των Κυκλάδων

«Πόρτα» έριξε στις Μινωικές Γραμμές  το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  για το αίτημα που κατέθεσε η εταιρεία που αφορούσε  την έκτακτη δρομολόγηση του υπό ιταλική σημαία πλοίου «Μύκονος Παλλάς»  στη γραμμή Πειραιάς-Σύρος-Μύκονος-Νάξος από την 1η Ιουνίου 2018 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Η εταιρεία κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΑΣ υποστήριξε ότι φέτος αναμένεται να σημειωθεί ρεκόρ στον τουρισμό στην Ελλάδα. Τόνισαν δε  ότι η  δρομολόγηση του «Μύκονος Παλλάς» που είναι ίδιο με το «Κνωσός Παλλάς»  θα συνέβαλε  στην ποιοτική αναβάθμιση της γραμμής,  προσφέροντας  120 θέσεις εργασίας και νέα ποιότητα υπηρεσιών στη γραμμή. Επίσης, οι εκπρόσωποι των Μινωικών  επεσήμαναν ότι η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού  για την συγχώνευση της Attica Group με την HSW έβαλε θέματα ενίσχυσης του ανταγωνισμού στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες Κυκλάδων. 
giamessa

Ο αντίλογος ήρθε από την Hellenic Seaways και  την Fast Ferries. Αντέτειναν ότι  δεν προβλέπεται από τον νόμο 2932 η 4μηνη δρομολόγηση και δεν υπάρχουν έκτακτες δρομολογιακές ανάγκες και υπογράμμισαν ότι  όποιος θέλει μπορεί να δρομολογήσει πλοίο εάν υποβάλλει την αίτηση εμπρόθεσμα και για δρομολόγια χρονικής διάρκειας ενός 12 μήνου.

Δεν έκανε παρέμβαση στο θέμα η Blue Star Ferries του Ομίλου Attica  που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες.

Πύρρειος νίκη για τους Στεφάνου 

Το ΣΑΣ με καθυστέρηση πέντε μηνών  ενέκρινε τη δρομολόγηση των δύο ταχυπλόων της  Golden Star Ferries των αδελφών Στεφάνου στις γραμμές των Κυκλάδων. Υπάρχει όμως δυσαρέσκεια από την πλευρά της εταιρείας αφού της δόθηκε ώρα απόπλου στις 10 το πρωί  ώρα την οποία δεν θεωρούν ανταγωνιστική. 

Πρόκειται για  τα ταχύπλοα  Supercat και  Superspeed που θα εκτελούν το δρομολόγιο  Πειραιά-Κυκλάδες με κατάληξη το λιμάνι της Σύρου. Όταν το ένα θα αποπλέει από τον Πειραιά το άλλο θα λύνει κάβους από  τη Σύρο. 

Η Golden Star Ferries είχε ζητήσει ώρα αναχώρησης  στις 07.00 από Πειραιά και από Σύρο και τελικά δόθηκε  η 10η πρωινή.  Εκπρόσωποι της εταιρείας είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι  αφού η ώρα δεν είναι ανταγωνιστική: "Δεν έχει ξαναγίνει να σου δίνουν ώρα αναχώρησης τρεις ωρες μετά από το αιτηθέν ωράριο. Είναι σαν να σου λένε πάρε το δρομολόγιο αλλά μην το κάνεις". 

Αναβολή μέχρι τις 12 Ιουνίου δόθηκε στο άλλο αίτημα της Golden Star για αλλαγή ωραρίου  που αφορά την αναχώρηση από το Ηράκλειο  στο πλαίσιο του δρομολογίου των Super Ferry   και Super Ferry II  στη γραμμή Ραφήνα-Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος-Ίος-Σαντορίνη-Ηράκλειο. Ζήτησαν από 9.30 να μεταφερθεί στις 7.40 π.μ.

Στις 12 Ιουνίου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ  αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης που έχει δώσει τα συγκεκριμένα δρομολόγια.  Την προσφυγή κατέθεσε ο εκπρόσωπος της  SeaJets Μάριος Ηλιόπουλος.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Χμ

Μήπως μυρίζει σκάνδαλο;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pitsiorlas_artoza

«Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

2
hilton_ar

Η ΤΕΜΕΣ που κατέχει το ξενοδοχείο Costa Navarino συμφώνησε να αυξήσει στο 51% το ποσοστό συμμετοχής της στο Hilton - Το ποσοστό κατείχε η τουρκική D Hospitality B.V. που θέλησε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή του για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική του θέση

25
crisis_ar

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

141