Συνεχίζεται η κόντρα της Foli-Folie με το αμερικανικό fund: Πώς επηρεάζει συνολικά το Χρηματιστήριο

foli-folie-new

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες καταλογίζουν ολιγωρία και απουσία αντανακλαστικών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Όλα τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται και σήμερα προς την μετοχή της Folli-Follie, ύστερα από την δραματική πτώση - πάνω από 60% - που έφερε την κεφαλαιοποίηση στα 503 εκατ. ευρω.

Οι κατηγορίες του αμερικανικού fund Quintelessential Capital Management το οποίο αμφισβήτησε τους τζίρους και το δίκτυο καταστημάτων δημιουργεί ανησυχία στην επενδυτική κοινότητα και συνεχίζει να επηρεάζει το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έμπειρος χρηματιστής «η αμφισβήτηση των στοιχείων της δημιουργεί ένα πέπλο καχυποψίας στους ξένους επενδυτές ακόμη και για εταιρείες υπεράνω υποψίας και σε μερικές περιπτώσεις καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι “ελέφαντες”».

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες καταλογίζουν ολιγωρία και απουσία αντανακλαστικών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς δεν παρενέβη έγκαιρα και επέτρεψε να δοθούν περιθώρια για διακίνηση φημών ενω ο επικεφαλής του Αμερικανικού fund έκανε λόγο και για άλλα «σάπια» μήλα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σήμερα, η Folli- Follie αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δώσει πρόσθετα οικονομικά στοιχεία πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι, στη σημερινή συνεδρίαση αν έχουμε επανάληψη του σκηνικού με την μετοχή σε ελεύθερη πτώση θα ενεργοποιηθούν εντολές αγορές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ξεκλειδώσει την μετοχή από το limit down. Χθες στη μετοχή ενδοσυνεδριακά ενεργοποιήθηκαν κάποια αντανακλαστικά και ο τίτλος πέρασε έφθασε στα 8,8 ευρώ, ωστόσο αργότερα όταν οι αγοραστές σταμάτησαν, η μετοχή επέστρεψε στο limit Down. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι τέτοια εποχή, η διοίκηση της Folli- Follie είχε διαθέσει το 1,71% των μετοχών της εταιρείας στα 20 ευρώ εισπράττοντας 23 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε δυο ημέρες έχουν αλλάξει «χέρια» 3,1 μετοχές αξίας 28 εκατ. ευρώ και αρκετοί θεωρούν ότι σε αυτά τα επίπεδα θα βγουν αντιδράσεις δεδομένου και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η μετοχή έκλεισε χθες με δεύτερο συνεχόμενο limit down στα 7,52 ευρώ

Tι είπε στην Κεφαλαιαγορά η Folli

Η Folli-Follie σε ανακοίνωση της την Δευτέρα και παρουσιάζοντας τα στοιχεία στην Κεφαλαιαγορά ανέφερε ότι διαθέτει δίκτυο 587 καταστημάτων, ενώ ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνούς ελεγκτικού οίκου από τους τέσσερις μεγάλους οίκους. Σημειώνεται ότι στην κεφαλαιαγορά πήγαν δυο στελέχη της εταιρείας ενω ο κ. Τ. Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο Χόνγκ- Κόγκ.

Tι ισχυρίζεται το fund

Απαντώντας το Αμερικανικό fund είπε σε δεύτερη έκθεση του ότι, από την έρευνα προκύπτει ότι μόλις 289 καταστήματα είναι ανοικτά, τα υπόλοιπα 165 είναι κλειστά, για τα 92 υπάρχουν υποψίες είναι κλειστά ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν ασαφή στοιχεία. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι έκλεισαν 47 καταστήματα, το Quantelssential ανέφερε πως αδυνατούμε «να καταλάβουμε πως αυξήθηκε ο τζίρος όταν μειώνονται τα καταστήματα». Επιπλέον, το αμερικανικό fund κάνει λόγο για την μεγάλη συμμετοχή της Folli-Follie στην ελβετική εταιρεία αφορολογήτων ειδών Dufry - συμμετοχή κοντά στο 5% - λέγοντας ότι η εταιρεία μπορεί να την πουλήσει και να αποκτήσει ρευστότητα. Επιπλέον, ένας από τους βασικός ισχυρισμός των Αμερικανών είναι πως μαι μικρή ελεγκτική εταιρεία (ecovin ) ελέγχει μια τόσο μια μεγάλη εταιρεία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2