Συνεχίζεται η κόντρα της Foli-Folie με το αμερικανικό fund: Πώς επηρεάζει συνολικά το Χρηματιστήριο

Συνεχίζεται η κόντρα της Foli-Folie με το αμερικανικό fund: Πώς επηρεάζει συνολικά το Χρηματιστήριο

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες καταλογίζουν ολιγωρία και απουσία αντανακλαστικών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

foli-folie-new
Όλα τα βλέμματα των επενδυτών στρέφονται και σήμερα προς την μετοχή της Folli-Follie, ύστερα από την δραματική πτώση - πάνω από 60% - που έφερε την κεφαλαιοποίηση στα 503 εκατ. ευρω.

Οι κατηγορίες του αμερικανικού fund Quintelessential Capital Management το οποίο αμφισβήτησε τους τζίρους και το δίκτυο καταστημάτων δημιουργεί ανησυχία στην επενδυτική κοινότητα και συνεχίζει να επηρεάζει το σύνολο της χρηματιστηριακής αγοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έμπειρος χρηματιστής «η αμφισβήτηση των στοιχείων της δημιουργεί ένα πέπλο καχυποψίας στους ξένους επενδυτές ακόμη και για εταιρείες υπεράνω υποψίας και σε μερικές περιπτώσεις καλούνται να αποδείξουν ότι δεν είναι “ελέφαντες”».

Οι χρηματιστηριακοί παράγοντες καταλογίζουν ολιγωρία και απουσία αντανακλαστικών στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς δεν παρενέβη έγκαιρα και επέτρεψε να δοθούν περιθώρια για διακίνηση φημών ενω ο επικεφαλής του Αμερικανικού fund έκανε λόγο και για άλλα «σάπια» μήλα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Σήμερα, η Folli- Follie αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να δώσει πρόσθετα οικονομικά στοιχεία πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Οι επενδυτές εκτιμούν ότι, στη σημερινή συνεδρίαση αν έχουμε επανάληψη του σκηνικού με την μετοχή σε ελεύθερη πτώση θα ενεργοποιηθούν εντολές αγορές.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ξεκλειδώσει την μετοχή από το limit down. Χθες στη μετοχή ενδοσυνεδριακά ενεργοποιήθηκαν κάποια αντανακλαστικά και ο τίτλος πέρασε έφθασε στα 8,8 ευρώ, ωστόσο αργότερα όταν οι αγοραστές σταμάτησαν, η μετοχή επέστρεψε στο limit Down. Υπενθυμίζεται ότι, πέρυσι τέτοια εποχή, η διοίκηση της Folli- Follie είχε διαθέσει το 1,71% των μετοχών της εταιρείας στα 20 ευρώ εισπράττοντας 23 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε δυο ημέρες έχουν αλλάξει «χέρια» 3,1 μετοχές αξίας 28 εκατ. ευρώ και αρκετοί θεωρούν ότι σε αυτά τα επίπεδα θα βγουν αντιδράσεις δεδομένου και των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας. Η μετοχή έκλεισε χθες με δεύτερο συνεχόμενο limit down στα 7,52 ευρώ

Κλείσιμο
Tι είπε στην Κεφαλαιαγορά η Folli

Η Folli-Follie σε ανακοίνωση της την Δευτέρα και παρουσιάζοντας τα στοιχεία στην Κεφαλαιαγορά ανέφερε ότι διαθέτει δίκτυο 587 καταστημάτων, ενώ ανέφερε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνούς ελεγκτικού οίκου από τους τέσσερις μεγάλους οίκους. Σημειώνεται ότι στην κεφαλαιαγορά πήγαν δυο στελέχη της εταιρείας ενω ο κ. Τ. Κουτσολιούτσος, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε στο Χόνγκ- Κόγκ.

Tι ισχυρίζεται το fund

Απαντώντας το Αμερικανικό fund είπε σε δεύτερη έκθεση του ότι, από την έρευνα προκύπτει ότι μόλις 289 καταστήματα είναι ανοικτά, τα υπόλοιπα 165 είναι κλειστά, για τα 92 υπάρχουν υποψίες είναι κλειστά ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν ασαφή στοιχεία. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό της εταιρείας ότι έκλεισαν 47 καταστήματα, το Quantelssential ανέφερε πως αδυνατούμε «να καταλάβουμε πως αυξήθηκε ο τζίρος όταν μειώνονται τα καταστήματα». Επιπλέον, το αμερικανικό fund κάνει λόγο για την μεγάλη συμμετοχή της Folli-Follie στην ελβετική εταιρεία αφορολογήτων ειδών Dufry - συμμετοχή κοντά στο 5% - λέγοντας ότι η εταιρεία μπορεί να την πουλήσει και να αποκτήσει ρευστότητα. Επιπλέον, ένας από τους βασικός ισχυρισμός των Αμερικανών είναι πως μαι μικρή ελεγκτική εταιρεία (ecovin ) ελέγχει μια τόσο μια μεγάλη εταιρεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης