«Σπάει τα κοντέρ» η Apple: Κοντά στο ένα τρισ. δολάρια η κεφαλαιοποίησή της!

apple

Το σημερινό ράλι της Apple (και κατ' επέκταση της Wall Street) "πιστώνεται" στον "γκουρού των επενδύσεων", Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση 75 εκατ. μετοχών της εταιρείας - Πλέον, ο Buffet κατέχει 165,3 εκατομμύρια μετοχές

Στις "πλάτες" της έχει σηκώσει τη σημερινή χρηματιστηριακή άνοδο στη Wall Street η Apple. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού εκτοξεύεται σε νέα ιστορικά υψηλά, ξεπερνώντας τα 183,5 δολάρια.

Πλέον, η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας αγγίζει τα 900 δισ. δολάρια, γεγονός που την καθιστά την "ακριβότερη" εταιρεία παγκοσμίως! Μάλιστα, μόλις 20 δολάρια χωρίζουν τη μετοχή της από τα 200 δολάρια, τιμή που θα εκτοξεύσει την κεφαλαιοποίησή της στο 1 τρισ. δολάρια!

Το σημερινό ράλι της Apple (και κατ' επέκταση της Wall Street) "πιστώνεται" στον "γκουρού των επενδύσεων", Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση 75 εκατ. μετοχών της εταιρείας. Πλέον ο Buffet κατέχει 165,3 εκατομμύρια μετοχές.

«Πρόκειται για μια απίστευτη εταιρεία. Η Apple κερδίζει σχεδόν τα διπλάσια από τη δεύτερη πιο κερδοφόρα εταιρεία στις Η.Π.Α.», δήλωσε στο CNBC ο μεγαλοεπενδυτής.

Τα καθαρά κέρδη της Apple κατέγραψαν αύξηση της τάξεως του 25% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με το ασύλληπτο ποσό να διαμορφώνεται στα 13,8 δισεκ. ή 2,73 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας πανηγυρικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών -σε έρευνα της FactSet.

Τα έσοδα για τη μεγαλύτερη εισηγμένη της Wall Street ανήλθαν σε 61,1 δισεκ. δολάρια για το ίδιο χρονικό διάστημα, επίδοση κατά 16% υψηλότερη σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, που ξεπέρασε, επίσης, τις εκτιμήσεις.

Η εταιρεία πούλησε 52,2 εκατομμύρια iPhones στο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για επίδοση ύψους 53 εκατομμυρίων, με τα σχετικά έσοδα να ανέρχονται σε 38 δισεκ. δολάρια.

Τα έσοδα από το τμήμα υπηρεσιών της εταιρείας του Steve Jobs, αυξήθηκαν κατά 31%, στα 9,1 δισεκ. δολάρια.

Η Apple αναμένει έσοδα μεταξύ 51,5 δισεκ. και 53,5 δισεκ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2018, ενώ τεράστια αναμένεται να είναι η συμβολή του νέου "διαμαντιού" της εταιρείας, του iPhone X.

Ο τεχνολογικός κολοσσός γνωστοποίησε επιπλέον επαναγορές μετοχών συνολικού ύψους 100 δισεκ. δολαρίων, αλλά και αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος, κατά 16%.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

φούσκα;

εδώ μιλάμε για δύο φούσκες, η μία είναι η τιμή της μετοχής της apple και η άλλη είναι η πραγματική αξία του δολαρίου...υπερτιμημένα και τα δύο κατά πολλή παραπάνω από ότι μπορεί να φανταστεί ο απλώς νους...αρκετά ανησυχητικό φαινόμενο και για να το ισοπεδώσω λίγο, αν αναλογιστείς ότι η Αμερική έχει εκδώσει χιλιάδες δισεκατομμύριοδόλαρα τότε μιλάμε για το ότι η Apple αξίζει 10 δεσμίδες δισεκατομμύριοδόλαρα...Τι θα γίνει αν μάθουμε μια μέρα ότι με το χαρτί του δισεκατομμύριοδόλαρου αγοράζεις 2 αυγά;;; Η Αμερική πτώχευσε και με αξιοζήλευτη μαεστρία ακόμα στέκεται στα πόδια της αν και όχι για πολλή ακόμα...Δεν είναι δηθενιά τα παραπάνω που σας γράφω, απλά έχω την ίδια τύχη με εσάς να έχω ένα ευρώ στην τσέπη μου που τυγχάνει να είναι το νόμισμα της δεύτερής μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο μετά την Κίνα...Συνεπώς η πάλαι ποτέ πλανητάρχες Αμερικάνοι μπορούν να παραμείνουν πλανητάρχες μόνο λόγο των πυρηνικών τους και όχι λόγο της οικονομίας τους RIP

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eforia_ar

Οι πολίτες που χρωστούν έως €500 ήταν η βασική κατηγορία οφειλετών που αυξήθηκε στο δ΄τρίμηνο του 2018, όπως σημειώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής - Κατά 4,4 δισ. ευρώ αυξήθηκε το 2018 ο συνολικός αριθμός των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ξεπέρασαν τα 104,4 δισ. ευρώ

55
Gold

Ασταμάτητο το πολύτιμο μέταλλο, καλπάζει προς τα 1.350 δολάρια - Γιατί τράπεζες και χώρες γεμίζουν με μανία τα θησαυροφυλάκια τους - Τι σημαίνει η σπάνια συσχέτιση με το δολάριο - Που... πήγε ο χρυσός της Αγγλίας και γιατί Βενεζουέλα και Αυστραλία τον αναζητούν