Εκτός Εθνικής Τράπεζας ο διευθύνων σύμβουλος Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

ethnikinewmesa

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποδέχθηκε την παραίτησή του - Ο Παύλος Μυλωνάς αναλαμβάνει προσωρινά τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου  μέχρι τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης

Αποχωρεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μέχρι σήμερα επικεφαλής του αρχαιότερου χρηματοπιστωτικού οργανισμού της χώρας.


Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για την παραίτηση του κ.Φραγκιαδάκη έχει ως εξής: 

Η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά τη σημερινή
συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου ανακοινώθηκε η παραίτηση του
Διευθύνοντος Συμβούλου της Τράπεζας κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, ύστερα από
τη συμπλήρωση πλήρους θητείας και εποικοδομητικής συνεργασίας τριών ετών.

Ο κ.Λεωνίδας Φραγκιαδάκης ανέλαβε τη διοίκηση της Τράπεζας τον Μάρτιο
του 2015 σε μία περίοδο κρίσιμη για την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα
της χώρας, εκπληρώνοντας σημαντικό έργο για την επιτυχή εκτέλεση του
Σχεδίου Αναδιάρθρωσης του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η ολοκλήρωση της θητείας του κ. Φραγκιαδάκη στη θέση του Διευθύνοντος
Συμβούλου συμπίπτει με την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του
Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και την απόφαση της Τράπεζας να προχωρήσει τώρα
σε επανασχεδιασμό της επιχειρησιακής της στρατηγικής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη
διαμόρφωση και εφαρμογή νέας στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό ο κ.
Λεωνίδας Φραγκιαδάκης μιλώντας ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου
αποφάσισε και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του Διευθύνοντος
Συμβούλου, διευκολύνοντας ταυτόχρονα την έναρξη της διαδικασίας διαδοχής.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Μιχαηλίδης ευχαρίστησε
εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για το
σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτεύχθηκε κατά την τελευταία τριετία και του
ευχήθηκε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές του επιδιώξεις. Παράλληλα,
αναφέρθηκε στην άμεση έναρξη εφαρμογής νέου στρατηγικού σχεδίου
μετεξέλιξης και εκσυγχρονισμού της Τράπεζας και του Ομίλου προς το
συμφέρον των εργαζομένων, των μετόχων και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως, σύμφωνα με το Άρθρο 21 του Καταστατικού της Τράπεζας, το
Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την ανασυγκρότησή του σε σώμα
και η σύνθεση του πλέον έχει ως εξής:
 κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Παύλος Μυλωνάς, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό
μέλος, ο οποίος και θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου
μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση
κ. Δημήτριος Δημόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος,
Εκτελεστικό μέλος
κα Marianne Økland, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
κ. Claude Piret, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος
κ. Χάρης Μάκκας, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
κ. Andrew McIntyre, Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
κα Eva Cederbalk, Μη εκτελεστικό μέλος
fragkiadakisΠροσωρινά, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας θα ασκεί ο Παύλος Μυλωνάς, σήμερα  αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος.
Ο Παύλος Μυλωνάς εξελέγη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας τον Ιούνιο του 2014.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων κατά το διάστημα Δεκέμβριος 2013 – Ιούνιος 2015. Είναι Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας από το 2012 καθώς και μέλος της επιτροπής ALCO από το 2000.

Είναι, επίσης, μη εκτελεστικός Πρόεδρος των Δ.Σ. της Εθνικής Asset Management, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής και Α 'Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (Κύπρου) Ltd. Συντονίζει την Επενδυτική Επιτροπή της Τράπεζας και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Tον Ιούλιο του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής & Δραστηριοτήτων Εξωτερικού. Από τον Δεκέμβριο του 2010 έως τον Ιούλιο του 2012 ήταν Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Διακυβέρνησης. Από τον Απρίλιο του 2004 έως το Δεκέμβριο του 2010 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής & Οικονομικής Ανάλυσης στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία εντάχθηκε το 2000.

Από το 1995 έως το 2000, εργάστηκε ως Οικονομολόγος στο Οικονομικό Τμήμα του ΟΟΣΑ. Υπηρέτησε, επίσης, ως αντιπρόσωπος του ΟΟΣΑ στη Γραμματεία του G-10 τη διετία 1999-2000. Κατά την περίοδο 1987-1995, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από το 1985 έως το 1987, ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Βοστόνης.

Ο Π. Μυλωνάς είναι κάτοχος πτυχίου στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά-Οικονομικά (Magna cum Laude and Phi Beta Kappa) από το Πανεπιστήμιο Brown, καθώς και μεταπτυχιακού και διδακτορικού στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Princeton.

ΣΧΟΛΙΑ (29)

one

ένα σωστό πήγε να κάνει (ΛΕΠΕΤΕ) και ούτε αυτό δεν μπόρεσε. κι έχεις τους ανεκδιήγητους συνταξιούχους να μιλάνε που η σύνταξή τους από 1800 θα κατέβει στα 1300! ρε ΟΥΣΤ

george

Διαβάστε τα ονόματα του ΔΣ της τράπεζας και θα καταλάβετε καλύτερα ποιοί διοικούν την Ελλάδα.

ΛεΠεΤε

ΛΕΠΕΤΕ εδώ και τώρα να λυθεί. Να δώσει την επιοιρήγηση εγγυημένου εισοδήματος η Τράπεζα να οργανωθεί το επικουρικό αυτό Ταμείο. Και να πανωβάλει η Τράπεζα να αυξηθεί λίγο η σύνταξη του ΛΕΠΕΤΕ. Αφού περνάει τα crash tests η Τράπεζα σημαίνει ότι μπορεί μσ πανωβάλει στην εγγυημένη παροχή. Εδώ και τώρα να μην καθυστερήσει κσι κρυώσει το θέμα. Να πανωβάλει η τράπεζα είναι εγγυημένη παροχή Και αν δεν είναι να γίνει αυξητικά. Να φτάσει στα 1000 ευρώ το Μήνα το mimimum.

Banker

Γενικά όλες οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών ήταν της πλάκας και συναλλασσόμενες με το ελληνικό πολιτικό σύστημα κατα τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, χρηματοδοντας τον υπερδανεισμό του κράτους όλα αυτά τα χρόνια ενώ δεν έπρεπε παρόλο που ήξεραν οτι το κράτος δεν ήταν αξιόχρεο. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες τραπεζίτες δεν ήταν ποτε ανεξάρτητοι και δεν λειτούργησα πραγματικά με καθαρά αξιοκρατικά και τραπεζικά κριτήρια. Ο ορισμός του moral hazard φαίνεται απο το γεγονός οτι τελικά ακόμα και μετά την πτώχευση και ανακεφαλαιοποίηση τους παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα στις διοικήσεις. Κατα τα αλλα Ελλαδιστάν και Άγιος ο θεός. Ειμαι τυχερέ οι που δεν έχουν σκάσει ακόμα ομίλου απο εξωτερικό να δουν τη γλυκά.

tipotas

όχι οτι γράφω και τίποτα το σοβαρό, αλλά παράπονο το έχω να γράψω ένα σχόλιο εδώ μέσα για τράπεζες που να θίγει το θέμα τον εγγυήσεων στην ακίνητη περιουσία των τραπεζών και να περάσει με τη μία.

Τι λε α;

Ζμπαπάριαμ!

Π.Ρ.

Ο παππούς πάντως σταθερός.

Στην χορεία των μεγάλων Διοικητών

Ο κος Φραγκιαδάκης υπήρξε στην διαχειρησή του στην ΕΤΕ ορθοτόμος για την τράπεζα και μαζί κοινωνιστής,μέσα σε αυτή την οικονομική υφεσιακή μακροχρόνια κρίση. Εγγράφει και ενέγραψε δεδομένα ορθολογισμού αναγκαία ως συνέχεια για την παραπέρα διαχειριστική πορεία της ΕΤΕ , απ όποιους και να αναλάβουν, και υπήρξε ευγενής και εργάτης για το ιστορικό ίδρυμα. Στην σειρά των μεγάλων Διοικητών και συνδιοικητών της ΕΤΕ στα 175 και πλέον χρόνια πορείας της Τράπεζας , στην χορεία του Διοικητή Ρενιέρη του 19ου αιώνα , του Ιωάννη Βαλαωρίτη ( υιού του Εθνικού ποιητή ), του Ιωάννη Δροσόπουλου, του Στέλιου Παναγόπουλου. Αφήνει σημαντικό έργο τελεσμένο που προδιαγράφει - αν συνεχιστεί με την ίδια ζέση- και την ευτυχή συμπλήρωση των 200 χρόνων ζωής της Εθνικής Τραπέζης το 2041 και την παραπέρα πορείας της ως Εθνικό ιστορικό επιχειρηματικό ίδρυμα. Ο Λεωνίδας Φραγκιαδάκης είναι για τον 21ο αιώνα για την Εθνική ΤΡάπεζα και την οικονομική ζωή της χώρας , ότι ήταν ο Ευπατρίδης Ιωάννης Βαλαωρίτης τον 20ο αιώνα για την Εθνική Τράπεζα.

GS

Κόψε κάτι ρε φίλε... και δίκιο να έχεις, με τόσες φανφάρες το χάνεις... α, και που'σαι... διαγωνισμός πώλησης εταιρείας χωρίς εγγυητική??? ακόμη και εάν δεν ευθύνεται προσωπικά, ωραίο μαγαζί είχε στήσει...

Α να χαθείς βραδιάτικα

Με έκανες να βουρκώσω ΛοΛ

Μπήχτης

Ντιπ.δεν φαίνεται οτι εχεις στενη σχεση με τον Φραγκιαδακη απο αυτα που γραφεις.Παλιολαμογάκι !Ποσα εφαγες;

σλουρπ-σλουρπ...

δώσε κανένα κλιμάκιο ευθύνης στο παιδί ρε Λεώ πριν φύγεις! πρόκειται για φανατικό εθνικάριο...δώστου τουλάχιστον ένα 3αρι να συνεχίσει τη δουλίτσα του!

THE UNDERTAKER

Μπραβο τα ειπες μια χαρα και το κερδισες επαξια το 20ευρω...μονο και μονο,που τον εβαλες στην ιδια κατηγορια με το αρχιλαμογιο τον Στελιο,μας δειχνεις πολλα....

Στην χορεία των μεγάλων γλυφτων spyroulinas

Ποιός ξέρει τι έχεις κάνει για να γλύφεις τόσο..Τι κλιμάκιο σου υποσχέθηκαν.Δωσε μου το μητρώο σου και θα καλοπερασεις..

Get a life!

Πρώτη είδηση ο φραγκιαδάκης; λολ τι φάση;

Μια από τα ίδια

Καλά, ακόμα να μάθουμε; Όλα είναι αποφάσεις του ΤΧΣ. Για το ταμείο των εργαζομένων δεν προβλέπεται βελτίωση. Χειρότερα πιθανά. Για τις αποτυχημένες αποεπενδύσεις τον κόψανε. Μια από τα ίδια.. Στην Εθνική Ασφαλιστική καλά να μάθουν κινέζικα, σαν τον ΟΛΠ.

@

Η μόνη ορθή εξέλιξη για το ταμείο των εργαζομένων θα είναι σρχικά η κατάργηση του εφάπαξ και μετά η ευθυγράμμιση του μισθού με αυτόν των υπολοίπων εργαζομένων

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sandp

Ο οίκος είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την Τρίτη, στην έκθεσή του για την ευρωζώνη, ότι δεν επρόκειτο να προχωρήσει σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, η οποία εξακολουθεί έτσι να απέχει τέσσερα σκαλοπάτια από την επενδυτική βαθμίδα (ΒΒΒ- και πάνω)