Η ΕΚΤ άρει σταδιακά τη νομισματική στήριξη στην Eυρωζώνη

ekt

«Η προσοχή δικαιολογείται από την εξασθενημένη δυναμική του πληθωρισμού από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα πρόσφατα επίπεδα του γενικού δείκτη πληθωρισμού», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο

H ασθενής δυναμική του πληθωρισμού δικαιολογεί την προσοχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στη σταδιακή άρση της νομισματικής στήριξης που παρέχει στην οικονομία της Ευρωζώνης , δήλωσε ο απερχόμενος αντιπρόεδρός της, Βίτορ Κονστάντσιο, σε εκδήλωση στη Μάλτα.

«Η προσοχή δικαιολογείται από την εξασθενημένη δυναμική του πληθωρισμού από το δεύτερο εξάμηνο του 2017 και τα πρόσφατα επίπεδα του γενικού δείκτη πληθωρισμού», δήλωσε ο Κονστάντσιο, η θητεία του οποίου στην ΕΚΤ λήγει στο τέλος του μήνα.

Ο Κονστάντσιο πρόσθεσε ότι κάποιες μελέτες στελεχών της ΕΚΤ δείχνουν ότι η οικονομία της Ευρωζώνης συνεχίζει να έχει σημαντική αναξιοποίητη παραγωγική δυναμικότητα, αν και άλλα μοντέλα υποδηλώνουν ότι το παραγωγικό κενό έχει ήδη κλείσει.

Μία αναξιοποίητη παραγωγική δυναμικότητα θα έδειχνε ότι θα χρειασθεί ακόμη περισσότερος χρόνος για να ενισχυθεί ο πληθωρισμός, καθώς μπορεί να είναι χαμηλότερο από ότι θεωρείτο το ποσοστό της ανεργίας, το οποίο πρέπει να επιτευχθεί για να αυξάνονται οι μισθοί με υψηλότερο ρυθμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2