Παράταση μέχρι 31 Μαΐου για την απόδοση του τέλους πλαστικής σακούλας

plastikis-sakoula-new

Αν και προ ημερών είχε κατατεθεί διάταξη στη Βουλή που προέβλεπε πληρωμή του τέλους τον Απρίλιο

​Δεν πρόλαβε να καταθέσει διάταξη η κυβέρνηση, που λέει πώς θα εισπραττει το κράτος το τέλος πλαστικής σακούλας που επέβαλε πριν 4 μήνες, και κατάλαβε πως έκανε λάθος και την αλλάζει πάλι.

Ενω από την 1η Ιανουαρίου 2018 ήδη επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, το υπουργείο Οικονομικών έφερε προ ημερών διάταξη στη Βουλή η οποία προβλέπει πως η πρώτη πληρωμή του τέλους για το 2018 θα γίνει τέλος Απριλίου. Με σημερινή ανακοίνωση του, όμως, το υπουργείο ανατρέπει τα δεδομένα και λέει τώρα ότ, θα αλλάξει ξανά την διάταξη στο νομοσχέδιο, ώστε να δίνει περιθώριο έως τέλος Μαΐου για την πληρωμή του τέλους.

Όπως πολύ διαφωτιστικά λέει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:

​«​Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι σχετικές διατάξεις για την επιβολή του τέλους τροποποιούνται με τις διατάξεις του άρθρου 119 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου, "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις", το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση, ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε. Προς τούτο θα προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών κατατεθεισών διατάξεων​».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΚΚΟΥΛΑ.ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΒΑΛΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xidakis-nter

«Δεν θα έκανα ποτέ αγωγή εκτός αν αφορούσε την οικογένειά μου. Οι πολιτικές διαφορές λύνονται πάντα με πολιτικά μέσα και όχι στα δικαστήρια» η απάντησή του για τη στάση Πολάκη απέναντι στον Βασίλη Μπεσκένη

1
rdXL

Μία εμβληματική ιδέα, η οποία θα είναι και η πρώτη σημαντική παρέμβαση μητροπολιτικού χαρακτήρα της νεοσύστατης εταιρείας Ανάπλαση της Αθήνας, ετοιμάζει μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον καθηγητή της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ Νίκο Μπελαβίλα.

yy_XL

Mπορεί η Ελλάδα να παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των Βρετανών ως τουριστικός προορισμός, το Brexit ωστόσο είναι εδώ και φαίνεται ότι δημιουργεί μία σχετική ανασφάλεια στους εγχώριους τουριστικούς φορείς.