Παράταση μέχρι 31 Μαΐου για την απόδοση του τέλους πλαστικής σακούλας

plastikis-sakoula-new

Αν και προ ημερών είχε κατατεθεί διάταξη στη Βουλή που προέβλεπε πληρωμή του τέλους τον Απρίλιο

​Δεν πρόλαβε να καταθέσει διάταξη η κυβέρνηση, που λέει πώς θα εισπραττει το κράτος το τέλος πλαστικής σακούλας που επέβαλε πριν 4 μήνες, και κατάλαβε πως έκανε λάθος και την αλλάζει πάλι.

Ενω από την 1η Ιανουαρίου 2018 ήδη επιβάλλεται περιβαλλοντικό τέλος ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς εμπορευμάτων ή προϊόντων, το υπουργείο Οικονομικών έφερε προ ημερών διάταξη στη Βουλή η οποία προβλέπει πως η πρώτη πληρωμή του τέλους για το 2018 θα γίνει τέλος Απριλίου. Με σημερινή ανακοίνωση του, όμως, το υπουργείο ανατρέπει τα δεδομένα και λέει τώρα ότ, θα αλλάξει ξανά την διάταξη στο νομοσχέδιο, ώστε να δίνει περιθώριο έως τέλος Μαΐου για την πληρωμή του τέλους.

Όπως πολύ διαφωτιστικά λέει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών:

​«​Λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι σχετικές διατάξεις για την επιβολή του τέλους τροποποιούνται με τις διατάξεις του άρθρου 119 του κατατεθέντος σχεδίου νόμου, "Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2015/2366/ΕΕ για τις υπηρεσίες πληρωμών και άλλες διατάξεις", το οποίο εκκρεμεί προς ψήφιση, ειδικά κατά την πρώτη εφαρμογή, η δήλωση απόδοσης του τέλους υποβάλλεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαΐου 2018 και όχι έως το τέλος Απριλίου, όπως προβλέπεται στο ως άνω νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε. Προς τούτο θα προωθηθεί άμεσα και σχετική νομοτεχνική τροποποίηση των σχετικών κατατεθεισών διατάξεων​».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΕΛΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΑΚΚΟΥΛΑ.ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΒΑΛΑΝΕ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4498863

Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε το ζήτημα στους Πιέρ Μοσκοβισί και Όλαφ Σολτς στο Βερολίνο - Διαβεβαίωσε τους επενδυτές ότι δεν θα υπάρξουν «εκπλήξεις» με την Ελλάδα  - Χαρακτήρισε μείζον το ζήτημα το «κόκκινων δανείων»

citi_09

H αμερικανική τράπεζα σε έκθεσή της για την παγκόσμια οικονομία αναμένει, για την χώρα μας, επιβράδυνση της δραστηριότητας, με το ρυθμό ανάπτυξης να περιορίζεται στο 1,5% τόσο το 2019 όσο και τη διετία 2020-2021 ενώ δίνει πρόβλεψη 1,4% για το 2022

diamerismata_oikonomia

«Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει», λέει η λαϊκή παροιμία. Πιθανότατα το ίδιο θα συμβεί και εάν δεν το συντηρήσεις ή το ανακαινίσεις, ειδικά σε μία χώρα, όπως η Ελλάδα, όπου η πλειονότητα των σπιτιών μετρά μια ηλικία περί τα 30 έτη.