Σε υψηλό τριών ετών η τιμή του πετρελαίου

000000oil23

Το αμερικανικό αργό (WTΙ) ενισχύθηκε 24 σεντς και διαμορφώθηκε στα 68,64 δολάρια

Άνοδος για τις τιμές του πετρελαίου μετά από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίσθηκε από έντονη μεταβλητότητα.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό (WTΙ) ενισχύθηκε 24 σεντς και διαμορφώθηκε στα 68,64 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από την 1η Δεκεμβρίου 2014.

Ανοδική πορεία και για το Brent, με κέρδη 66 σεντς, στα 74,72 δολάρια το βαρέλι.

Το πετρέλαιο υποχώρησε μετά τις δηλώσεις του Ιρανού υπουργού Πετρελαίου σύμφωνα με τις οποίες, αν οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίσουν να αυξάνονται η χώρα του δεν θα δεχθεί την παράταση της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής που έχει συναφθεί μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ αλλά και παραγωγών εκτός του οργανισμού.

Τελικά οι φόβοι υποχώρησαν καθώς όπως αναφέρουν αναλυτές, οι επενδυτές πείσθηκαν ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν θα μπορούσαν να περιορίσουν την παραγωγή του, ακόμη και αν η χώρα παράγει πάνω από την ποσόστωση του ΟΠΕΚ.

Πηγή: www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

χρεη

Μετά από ερώτηση του βουλευτή Δημήτρη Καμμένου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έδωσε στοιχεία στα οποία αποκαλύπτεται ότι σχεδόν 3,6 εκατομμύρια Έλληνες χρωστούν μέχρι 10.000 ευρώ (συνολικά 3,7 δισ), ενώ οι μεγαλοοφειλέτες, μπορεί να είναι μόλις 41.232, όμως χρωστούν πάνω από 91 δισεκατομμύρια ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο

12