Μοσκοβισί για Ελλάδα: Δημοσιονομική υπέρβαση των στόχων του τρίτου μνημονίου

moskovici_new

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2017», ανέφερε ο Επίτροπος

Θετικά αποτιμά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το πρωτογενές πλεόνασμα και τα στοιχεία Eurostat για πλεόνασμα της ελληνικής οικονομίας το 2017 ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Σε δήλωσή του ο Γάλλος Επίτροπος κάνει λόγο για δημοσιονομική υπέρβαση των στόχων του τρίτου μνημονίου, επισημαίνοντας πως θα δώσει ώθηση στις συζητήσεις των επόμενων Eurogroup για την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου.

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2017. Το πλεόνασμα 0,8% επί του ΑΕΠ για το 2017 - το δεύτερο συνεχές έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα - ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο στην τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2017.

Ας θυμηθούμε ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ! Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της αποδίδουν.

Το πρωτογενές πλεόνασμα, που υπολογίστηκε χρησιμοποιώντας τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ, έφθασε στο 4,2% του ΑΕΠ το 2017: πάνω από το διπλάσιο του στόχου του προγράμματος 1,75% του ΑΕΠ.

Αυτά τα νέα είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτα και θετικά για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup που καλούνται να προετοιμάσουν τη θετική ολοκλήρωση για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αλέξανδρος

Μπράβο στο ΣΥΡΙΖΑ!

Chris

γιατι ειναι θαμμενο ενα τοσο σημαντικο θεμα?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ff-links

Η Folli Follie χάνει την αντιπροσωπεία της Samsonite και από το χαρτοφυλάκιό της έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρμα υποδημάτων UGG, καθώς και οι φίρμες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, αλλά και η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin