Επιμένει το ΔΝΤ για μείωση του αφορολογήτου από το 2019

tsak-lag_main01

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η Λαγκάρντ σε Τσακαλώτο-Χουλιαράκη συνδέοντας, επίσης, τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του Μνημονίου - Συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου ο στόχος της κυβέρνησης

Να μειωθεί η έκπτωση φόρου από τα 1900 € που ισχύει για μισθωτούς συνταξιούχους και αγρότες 1250, ταυτόχρονα με τις περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα ισχύσουν 1 Ιανουαρίου 2019, φέρεται να ζήτησε η ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου , στη συνάντηση που έγινε τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος του Σαββάτου στην Ουάσιγκτον μεταξύ των κυρίων Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Πόουλ Τόμσεν.  Κατά τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε δέσμευση το θέμα αυτό να συζητηθεί σε βάθος σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο. 

Μετά τη συνάντηση η κύρια Κριστίν Λαγκάρντ έκανε λόγο σε δήλωσή της για «παραγωγική συζήτηση», προϊδεάζοντας έτσι ότι υπάρχει δρόμος ακόμα μέχρι να έρθει η ώρα των αποφάσεων.

Ωστόσο την ίδια στιγμή πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι το Δ.Ν.Τ.

- δεν έχει αποφασίσει ακόμα για τη συμμετοχή του και θα πρέπει να το πράξει έως τον Ιούνιο το αργότερο.

- ζητάει τα μέτρα λιτότητας επειδή οι προβλέψεις του είναι πιο απαισιόδοξες από εκείνες των ευρωπαϊκών θεσμών. Η ίδια πηγή έλεγε πωςτο ΔΝΤ έχει διαψευστεί επανειλημμένα και προϊδέασε πως το πλεόνασμα του 2017 θα ανακοινωθεί στα 3,7%. Το μπρα ντε φερ με την κυβέρνηση θα κρατήσει έως τον Ιούνιο που θα ανακοινωθούν τα στοιχεία Α' τριμήνου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

- οι αισιόδοξες προβλέψεις του ΔΝΤ πιέζουν και τους ευρωπαίους για μεγαλύτερη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Λαγκάρντ: Το θέμα του χρέους συνδέεται με το θέμα της εφαρμογής των μέτρων

Στην επίσημη δήλωσή της η Γενική Διευθύντρια του Ταμείου συνέδεσε, επίσηςη, τη συζήτηση για το χρέος με την εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος καθώς, όπως είπε, «και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ».

Η δήλωση της κυρίας Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση ήταν η εξής:

«Είχα μια παραγωγική συνάντηση σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και την ομάδα του. Συζητήσαμε για τη σημασία της έγκαιρης ολοκλήρωσης των συζητήσεων για το χρέος και την επιτάχυνση της εφαρμογής των πολιτικών του προγράμματος, καθώς και τα δύο είναι κρίσιμα για την τόνωση των οικονομικών προοπτικών αλλά και για την χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ».

Για συμφωνία τον Ιούνιο μιλούν τώρα στην κυβέρνηση

Πηγές επιβεβαίωσαν πως υπάρχουν ακόμα «ανοιχτά ζητήματα» που αφορούν αφενός τα εναπομείναντα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης και αφετέρου τις διαφωνίες Ευρωζώνης και ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους. Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνουν ότι ορισμένες πλευρές θεωρούν ότι, ήδη από το Eurogroup της Σόφιας, είναι εφικτό να γίνει ένα «σημαντικό βήμα» προς τη συνολική λύση, όμως άλλες θεωρούν πως είναι ακόμα νωρίς. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει κοινή βούληση να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup του Ιουνίου.

Συγκεκριμένα υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος που μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει «συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο» (staff level agreement) στο Eurogroup της 24ης Μαΐου, ώστε, στη συνέχεια, στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου να υπάρξει η πολιτική απόφαση για την ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης.

Όπως εξήγησε κάτι παρόμοιο συνέβη και με την γ' αξιολόγηση: τον Δεκέμβριο 2017 υπήρξε staff level agreement, ενώ στο Eurogroup του Ιανουαρίου εφέτος ελήφθη η πολιτική απόφαση και το «πράσινο φως» στον ESM για να εκταμιεύσει τη δόση των 5,7 δισ. ευρώ με την υλοποίηση όλων των τότε προαπαιτούμενων. Έτσι, στις 21 Ιουνίου η κυβέρνηση αναμένει μια συμφωνία- πακέτο για το κλείσιμο του προγράμματος, το χρέος και το είδος της μεταμνημονιακής παρακολούθησης (post programme surveillance) μετά από τις 21 Αυγούστου. Ενώ, με την υλοποίηση των όποιων «ουρών» έχουν απομείνει από τα 88 προαπαιτούμενα της δ' αξιολόγησης, ο ESM θα εκταμιεύσει την τελευταία δόση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να ανέλθει σε 11,7 δισ. ευρώ. Σημαντικό μέρος από το συνολικό ποσό θα χρησιμοποιηθεί για buffer (απόθεμα).

Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, η ελληνική πλευρά τόνισε ότι η εφαρμογή των προαπαιτούμενων βρίσκεται σε «καλό δρόμο» και ότι ακόμα και σε αυτά που υπάρχουν ορισμένες «τεχνικές» δυσκολίες, καταβάλλονται προσπάθειες να «ξεμπλοκαριστούν». Τα ζητήματα αυτά αναμένεται να τεθούν στην επόμενη αποστολή των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαΐου - για 14-15 Μαΐου κάνουν λόγο οι πληροφορίες - με στόχο να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνοκρατών (staff level agreement).

Τι συζητήθηκε για το χρέος στο Washington Group

Ως προς το χρέος, αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσαν ότι στο Washington Group την Παρασκευή διαπιστώθηκε ότι οι αποκλίσεις μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ παραμένουν. Αυτές αφορούν κυρίως το μηχανισμό σύνδεσης της αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τις προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019. Για το πρώτο ζήτημα, οι ίδιες πηγές εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξει σύντομα σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών, αν και είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο μέχρι το Eurogroup της Παρασκευής. Σε κάθε περίπτωση, σημείωναν ότι το ζήτημα του αυτοματισμού του γαλλικού μηχανισμού είναι το «κλειδί» που, εφόσον υπάρξει σύγκλιση, θα διευκολύνει και τη συμφωνία στα επιμέρους.

Για την ελληνική πλευρά, η ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ είναι «επιθυμητή», αλλά «όχι απαραίτητη» σημείωσαν οι πηγές που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς εκτιμάται ότι εάν μεν συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους για το χρέος, η Ελλάδα θα επωφεληθεί από ενδεχομένως πιο φιλόδοξη ελάφρυνση. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, δε θα υπάρξει κάποιο κόστος για την Ελλάδα στο επίπεδο των αγορών, καθώς η επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος δεν εξαρτάται από αυτό και μόνο.

Συγχρόνως, εκτιμάται ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διαμορφώσει άποψη όσον αφορά τα ζητήματα που αφορούν το χρέος, ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει αυτός ο χρόνος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι εμφανίζεται περισσότερο πρόθυμη από την προηγούμενη να συγκλίνει με τοΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ (30)

!!

Αυτή η κυβέρνηση και όσοι άλλοι πριν που θέλουν και καλά να προσελκύσουν ξένους επενδυτές δίνοντας τους φοροελαφρύνσεις με το και καλά επιχείρημα να κάνουν επιχειρήσεις ώστε να ανοίξουν θέσεις εργασίας με μισθό 400 ή και 500 ευρώ πρέπει να καταδικαστούν ως εθνικοί προδότες!! Στους Έλληνες πρώτα να δώσει κίνητρα να ανοίξουν πάλι τις μικροεπιχειρήσεις τους! Είναι αδιανόητο!Το τί στεναχώρια είχαμε που έκλεισει το μινι μαρκετ της γειτονίάς ήταν μεγάλη.Μια οικογένεια ολόκληρη έμεινε άνεργη!! Τοσοι και τόσοι μικρομεσαίοι ελ. επαγγελματίες έχουν κλείσει από την τόση μεγάλη φορολογία την στιγμή που το 2017 έχει χαρακτηριστεί έτος διορισμών στο δημόσιο. Από που θα βρουν τα λεφτά να τους πληρώσουν; Και τώρα πάλι θέλει να διορίσει!! Είναι εθνικοί προδότες!! Να κάνουν το εξής έυκολο και αδιάβλητο: να δώσουν ευκαιρία σε όσους πλέκουν, κεντούν και γενικά τέτοιας φύσεως χειροποίητα να πωλούν μέσω ιντερντετ, που όλα τα έσοδα δεν κρύβονται, και όταν φτάνουν πάνω από 5.000 έσοδα να φορολογούνται. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολλούς ανέργους, να βγάζουν ένα ποσό και όποιο και να ειναι αυτό είναι βασικό για τον βιοπορισμό τους ενώ παράλληλα πάλι είναι ευνοϊκό για το κράτος. Δηλ. με τις αγορές υλικών αποδίδεται ΦΠΑ και εν τω μεταξύ κινείται η αγορά αφού όταν έχεις έσόδα κάνεις και προσωπικές αγορές, που σημαίνει όφελος και για το κράτος και για τους ελ. επαγγελματίες!! Κάτι πρέπει να γίνει!! Εν τω μεταξύ με το να μπορούμε να πουλάμε πλεκτά και κεντητά μέσω διαδικτύου μπορούμε να προσελκύσουμε και ξένους αγοραστές που σημαίνει συνάλλαγμα στη χώρα! να το σκεφτούν να το κάνουμε! Μια μερίδα ανέργων με χειροποίητα θα βρει άκρη!! Μήνυμα για την Εφη Αχτσιόγλου λοιπόν! Έφη ακούς; Άκου και πράξε!! Έλεος πια!! Αυτό που προτείνω κλείνει τρύπες! Τρύπες καθημερινότητας των ανέργων, των Ελλήνων ανέργων που τους έχει πλήξει η κυβέρνηση ιδιαιτέρως. Μα θα ξεχάσω τους λογιστές που τα Χριστούγεννα να τραβούν τα μαλλιά τους που διαπίστωναν πως τόσοι και τόσοι αλλοδαποί έπαιρναν το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που το έκοψαν από την μάνα μου που δούλευε τόσα και τόσα χρόνια, που είναι το αίμα της, ο κόπος και η περιουσία της εν τέλει, επίσης το πήραν από την κατάκοιτη γιαγιά μου που και αν δούλεψε, για να το δώσουν στους αλλοδαπούς χωρίς μάλιστα κανένα κριτήριο! Ντροπή τους!Ντροπή της Έφης για την απόφαση αυτή! και επιτέλους τί κάνει τόσο καιρό η Έφη; προτείνω κάτι αδιάβλητο για να κλείνουν τρύπες! ΠΘ μην το κόψεις!! (Δεν έχω δει ποτέ να κόβεις κάτι για να λέμε αλήθεια αλλά το γράφω για να μην...

@ πλεκτά και κεντητά

Υπάρχει υπερπλεόνασμα από κεντητά, πλεκτά, εργόχειρα, κεντητούς πίνακες, κουβέρτες αμεταχείριστες, τραπεζομάντηλα αμεταχείριστα κλπ από ηλικιωμένες που διαρκώς πεθαίνουν και όλα αυτά τα είδη είναι στα αζήτητα!

@

Οι Κινέζοι είναι που θα κερδίσουν! Οι ρομποτικές μηχανές που υπάρχουν εδώ και πολλά έτη κατασκευάζουν εργόχειρα κλπ τα οποία είναι σαν χειροποίητα.

Να κλείσουν τα μικρομάγαζα

1. Τα μίνι-μάρκετ, ακόμη και γνωστών αλυσίδων, είναι αυτά που κάνουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή. Στο Super Market πάντα δίνουν απόδειξη και επιπλέον οι πελάτες σε μεγάλο ποσοστό πληρώνουν με χρεωστική κάρτα. Στα μικρομάγαζα της οδού Αχαρνών του Δήμου Αθηναίων κόβεται 1 στις 30 αποδείξεις. 2. Τα μίνι μάρκετ ληστεύουν δημόσιες θέσεις στάθμευσης με δόλιους και παράνομους τρόπους ενώ το Super Market έχει ιδιόκτητους (αγορασμένους, πληρωμένους) χώρους στάθμευσης ή ενοικιάζει από το Δήμο. 3. Στο Super Market, εάν είναι εισηγμένο στην αγορά, όποιος διαθέτει 100 ευρώ μπορεί να γίνει συνιδιοκτήτης (συμμέτοχος) του Super Market και να συμμετέχει στα κέρδη. Εκτός εάν είναι έντονα ηλίθιος και ανίκανος! ___ Συμπέρασμα: Κλείστε τα μικρομάγαζα !!

Φτανει πια!

Θα το πω μια και καλη, και παρτε το χαμπαρι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: ΣΤΕΓΝΩΣΑ οικονομικα! Δεν υπαρχει σαλιο! Ακομη και αν με γυρισετε αναποδα, δεν θα πεσει φραγκο! Δεν πα να κατεβασετε αφορολογητα.... θα παρετε from the three... the longest! Ποσες φορες θα πληρωσω για το ερειπιο του 1958? Βρειτε μου δουλεια και τα ξαναλεμε.... Ασταδιαλα πια!

George

Το αφορολόγητο πρέπει να πάει στο μηδέν. Και μία ενιαία κλίμακα φόρου για όλους όσους έχουν εισόδημα ώστε να μην δημιουργούνται αδικίες. Και γενναίες φοροαπαλλαγές για όσους συντηρούν ανίκανους για εργασία, δηλαδή παιδιά και ανάπηρους. Έμαθαν όλοι οι κοπρίτες να μην πληρώνουν φόρους και φοράνε τη μάσκα του φιλελεύθερου από την άλλη. Τους βολεύει να τους πληρώνουν άλλοι γι αυτούς.

είναι γνωστό...

οτι οι έλληνες συνηθίζουν να έχουν σχετικά μεγάλο κεφάλαιο (νόμιμα ή μετά απο ένα βίο οικονομικού εγκλήματος) επενδυμένο σε ακίνητα κάθε είδους. Και αυτό το κεφάλαιο είναι χρήμα που μπορεί να ρευστοποιηθεί τώρα ή σε μελλόντικούς χρόνους. Δηλαδή, οι συντάξεις και οι μισθοί θα συνεχίσουν να πέφτουν μέχρι να αποκατασταθεί κάποια ισορροπία. Μέσα στα επόμενα χρόνια τα δεδομένα της οικονομίας ατομικής ή κρατικής δεν θα είναι πολύ διαφορετικά απο αυτά της βουλγαρίας. Και ίσως αυτό είναι και το δίκαιο. Η ελλάδα δεν παράγει αρκετά, ούτε έχει καταφέρει να προχωρήσει στο σύγχρονο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Ύφεση

Ταυτόχρονη μείωση αφορολογητου και μείωση των συντάξεων μέχρι και 18% το λιγότερο πού θα έχουν σαν αποτέλεσμα είναι, ύφεση, αύξηση ληξιπροθεσμων στην εφορία, καινούργια κόκκινα δάνεια,και αύξηση της ανεργίας!Αν μονομιάς, παρεις από την οικονομία 4 περίπου δις,δεν υπάρχει κάτι άλλο να περιμένεις...

ΕΛΛΗΝΑΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ !!!!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ !!!!! Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΗΔΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!!! ΜΟΝΟ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΜΕΤΡΑ !!!!! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ !!!!! ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΕΙ !!!!!

Τεμπελοελληνα

δεν θα κανουν ουτε ενα βημα πισω. Εμαθες στην αρπακολα.

ΕΤΕΡΟΝ ΕΚΑΤΕΡΟΝ

ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΩΣ Η ΣΥΝΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ...ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΥΝ ΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΝΤΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ .ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΟΘΗΚΕ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΑ ΣΥΡΙΖΟΦΕΡΕΦΩΝΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟ Δ.Ν.Τ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ .ΕΝΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΠΕΡΙ....ΤΡΕΛΟΥ Δ.Ν.Τ .-

Έχει και άλλες μειώσεις

Αμέσως μετά τις εκλογές θα μάθουμε και για τις επόμενες μειώσεις βάσει περιουσίας και εισοδήματος. Είτε Μητσοτάκης είτε Τσίπρας, όποιος και να εκλεγεί, αναγκαστικά θα το εφαρμόσει. Εάν έχεις 200 ευρώ το μήνα από ενοίκια ή ελιές, η σύνταξη θα περικόπτεται αγρίως!

Κωνσταντίνος

Βάστα γερά ΔΝΤ...στειλτον σπίτι του μια ώρα αρχυτερα

Ηλίας

Η Lagarde είπε: "αυτό που μετρά τώρα είναι: ποιο είναι το όριο για το δίχτυ ασφαλείας. Από ποιο όριο προστατεύεις τους συνταξιούχους;" Μετάφραση: "Βάλτε μοντέλο Αυστραλίας στις συντάξεις". ___ Σενάριο Α': έχεις σπίτια, χωράφια, οικόπεδα, χρυσαφικά όλα μαζί μέχρι 25.000 ευρώ συν καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια, μετρητά, μετοχές όλα μαζί μέχρι 9.000 ευρώ συν εισοδήματα από ενοίκια, ελιές, τσίπουρα, μέλι, μερίσματα κλπ όλα μαζί μέχρι 200 ευρώ το μήνα; Δεν θα έχεις καμία μείωση στη σύνταξη! ___ Σενάριο Β': έχεις αντίστοιχα 250.000 ευρώ, 250.000 ευρώ, 1500 ευρώ/μήνα; Χάνεις σχεδόν όλη τη σύνταξη! Οι υπόλοιπες περιπτώσεις περιουσίας συν εισοδήματος πέφτουν ανάλογα ανάμεσα στα σενάρια Α' και Β'.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

estate

Το ακίνητο είναι από τα πλέον γνωστά του Αμαρουσίου, στην οδό Φραγκοκλησιάς και είχε αποκτηθεί το 2007 από εταιρεία ελεγχόμενη από τους ιδρυτές- συνεταίρους στην Ελλάδα της γνωστής εταιρείας ελεγκτών- συμβούλων επιχειρήσεων