«Μήνυμα» Τόμσεν στην Αθήνα: Διευρύνετε την φορολογική βάση!

pitt_makett111

Ζητά να αλλάξει το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, «δείχνοντας» μείωση αφορολόγητου από τις αρχές του 2019 - Αυτό σημαίνει ότι θα πληρώνουν φόρο ακόμα και οι πολίτες με μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ καθαρά -θα κληθούν να καταβάλλουν σε ετήσια βάση φόρο ύψους 620 ευρώ, ενώ σήμερα δεν πληρώνουν τίποτα!

Μήνυμα ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αναθεωρήσει το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί, το οποίο βασίζεται στην υπερφορολόγηση μικρής φορολογικής βάσης, στέλνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δια στόματος Πολ Τόμσεν, αφήνοντας παράλληλα να εννοηθεί ότι δεν έχει αποκλειστεί η επίσπευση της μείωσης του αφορολόγητου, από τις αρχές του 2019.

Παρά την ελαστική κατά τα φαινόμενα στάση του κ. Τόμσεν, που εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους,  το μήνυμά του για το αφορολόγητο ήταν ξεκάθαρο και συνοψίζεται στην ακόλουθη φράση: «Η ανησυχία μας είναι ότι η τωρινή δημοσιονομική προσαρμογή, που είναι εντυπωσιακή, έχει επιτευχθεί, πιέζοντας πάρα πολύ τις δαπάνες σε επίπεδα που είναι βασικά μη βιώσιμα και στην μεγάλη αύξηση των ήδη υψηλών φορολογικών συντελεστών για μια στενή βάση φορολογουμένων».

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι το ΔΝΤ θεωρεί πως λίγοι έχουν επιβαρυνθεί με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, άρα θα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Ακριβώς αυτό κάνει και το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου, που έχει ήδη ψηφίσει η κυβέρνηση από το 2017 και θα έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν φόρο ακόμη και οι πολίτες με μηνιαίο εισόδημα 600 ευρώ καθαρά -οι οποίοι θα κληθούν να καταβάλλουν σε ετήσια βάση φόρο ύψους 620 ευρώ, ενώ σήμερα δεν πληρώνουν τίποτα!

Η αναφορά Τόμσεν, παρότι «ντύνεται» με την γενική αρχή ότι «δεν ζητάμε νέα μέτρα», αποτελεί μήνυμα ότι το Ταμείο δεν υπαναχωρεί από την θέση του ότι η ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου θα πρέπει να γίνει από το 2019, αντί για το 2020, που λέει ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ζήτημα θα συζητηθεί τον Μάιο στο «Χίλτον», στις επαφές Τσακαλώτου - Τρόικας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ο κ. Τόμσεν εξήγησε ότι στόχος του Ταμείου στις συζητήσεις των επόμενων μηνών δεν θα είναι η επίτευξη των στόχων, αλλά η διαμόρφωση φορολογικών πολιτικών με αναπτυξιακό πρόσημο, ενώ απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο επίσπευσης της μείωσης του ορίου κατά έναν χρόνο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Τόμσεν προειδοποίησε ότι τα χρονικά περιθώρια που απομένουν για ένταξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι μικρά και λιγοστεύουν γρήγορα, ουσιαστικά διαμηνύοντας στους Ευρωπαίους ότι οι όποιες αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν άμεσα.

Διευκρίνισε, ακόμη, πως το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εγκαίρως, ώστε να υπάρξει και τουλάχιστον μία αξιολόγηση πριν από την ολοκλήρωσή του, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τέλος Αυγούστου. Ο κ. Τόμσεν σημείωσε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πετύχει μια «καλή» έξοδο από το πρόγραμμα, χωρίς να χρησιμοποιήσει τον όρο «καθαρή», όμως απέφυγε να τοποθετηθεί για το εάν η Αθήνα θα πρέπει να ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης από τους εταίρους.

Είπε πως οι εν λόγω αποφάσεις ανήκουν στην ελληνική κυβέρνηση και ότι, σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι οι Αρχές να συνεχίσουν και να υποστηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις σε βάθος χρόνου.

Απαντώντας για το εάν το ΔΝΤ επιμένει στην εκτίμηση ότι θα χρειαστούν δέκα δισ. ευρώ για τις ελληνικές τράπεζες, είπε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα των «stress tests» και τότε «θα δούμε το θέμα του τι χρειάζεται» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε οκτώ χρόνια σε κρίση, αρκέστηκε να σημειώσει ότι υπήρξαν αλλαγές στην πορεία και πως οι συγκυρίες άλλαξαν. «Θα κάναμε κάποια πράγματα διαφορετικά» παραδέχτηκε.

ΣΧΟΛΙΑ (81)

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ΤΑ ΕΚΑΝΕ !! ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟ ΔΝΤ !!

Μετά από οκτώ (8) χρόνια, η καταστασή μας είναι πολύ χειρότερη, η κοινωνία αιμορραγεί, τα λαμογια (ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ) πλουτιζουν, οι έντιμοι φορολογούμενοι εξοντώθηκαν, οι μεταρρυθμίσεις ΕΜΕΙΝΑΝ ΠΙΣΩ, ΕΝΩ Ο ΤΟΜΣΕΝ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ !! ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΨΑΡΕΜΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ... ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΥΣ !!!

W

Με την αύξηση της φορολογικής βάσης, απλά θα υπάρχει αύξηση στις κατασχέσεις.

SOSTA

Επειδή γράφετε εξυπνάδες, ανατρέξτε σε στοιχεία που λένε το ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιων και αγροτών κτλ που δηλώνουν εισόδημα 5 χιλ. Το έτος. Και βγάζουν παραπάνω . Αυτοί πήραν στον λαιμό τους αυτούς που δεν μπορούν να ξεφύγουν μισθωτοί κ συνταξιούχοι κτλ

@ Και τι εγινε?.....

.... που δηλωνουν 5 χιλ.? Αφου οτι και να δηλωνεις σε πιανουν τα τεκμηρια.

SOSTA

Τεκμηρια μονο για αγορες βρίσκεις, με την φορολογία τι γίνονταν δηλαδή με τα έσοδα του κρατους?

...

Αυτοί είναι και που φωνάζουν τώρα πιο δυνατά από όλους.

ξαναμανα

τα είπαμε και τα ξαναείπαμε χίλιες φορές. Αλλά σαν συριζαίος δεν θα το καταλάβεις ποτέ: ΤΕΚΜΗΡΙΑ απο τα ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ!

@

Ναι , μόνο πως οι φοροκλέφτες δεν χάνουν έτσι κι αλλιώς, και να πληρώσουνε κάτι.....Πολύ "έξυπνος" ο Τομσεν.

Chimirot

Αυτό που σου λέει στην πραγματικότητα ο Τόμσεν είναι ότι (μάγκα οι επιλογές , όλες οι επιλογές έχουν κόστος). Εσύ Έλληνα επέλεξες κράτος.Αυτό το κράτος λοιπόν που επέλεξες για να βγει θέλει τόσα,τα χεις ; μάλλον όχι.Οποτε να ένας τρόπος να τα βρεις . Συμφωνείς Έλληνα; συμφωνώ.Ναι συμφωνείς, γιατί αυτό ακριβώς ψήφισες.Τώρα αν άλλαξες γνώμη θα το δούμε στην κάλπη.

Τ

Να φύγουν αυτοί οι ελεεινοί μειοδότες. Να δω όμως τι θα διορθώσει ο Κούλης που αναμένεται σαν μεσσίας ; Ή όποιος συνασπισμός ΝΔ, ΠαΣοΚ κι ότι άλλο ;

Νίκος

Τι είναι κόμμα ?? Την πιο σωστή ερμηνεία την έδωσε ο Ροΐδης Εμμανουήλ πριν 100 Χρόνια Παρακαλώ !!! Είπε: κόμμα είναι μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι ενώνονται υπό έναν οποιονδήποτε αρχηγό (Τσιπρα π.χ.) ,και έχουν ένα και μοναδικό στόχο, <Να ζώσι χωρίς να σκαπτωσι !!! > .Να σκύλο βολεύονται στο σάπιο κλεφτοδημοσιο Δηλαδή !!

...

Συμφωνώ για τον Τσίπρα, υπάρχουν κι άλλα κόμματα, όμως, τα οποία αφήνεις απ'έξω. Γιατί άραγε;

καρλ

Με άλλα λόγια: να πληρώσουν και άλλα τα συνήθη υποζύγια. Συριζαίοι, Τόμσεν και άλλοι επίδοξοι κυβερνώντες να θυμούνται ότι η δράση τους θα έχει και επιπτώσεις για τους ίδιους κάποια στιγμή.

Blind Guardian

Εχεις δικιο που τα λες αυτά κύριε παπαρα αφου μπλέξαμε με προδότες από το 2009 και μετά

@

Οι προδότες ήταν ΠΡΙΝ το 2009 και ήταν αυτοί που χρέωσαν τη χώρα μέχρι αηδίας για να κάνουν φιέστες, αγορές πανάκριβες ώστε να ανεβαίνει η μίζα, αυξήσεις σε μισθούς ΔΥ και συντάξεις από τα 45 για να τους ξαναψηφίσουν. Δε φταίει αυτός που μαζεύει τα σπασμένα όσο άχρηστος ή βλάκας κι αν είναι. Φταίει αυτός που τα έσπασε. 8 χρόνια κρίση κι ακόμα δεν καταλάβατε τί έγινε μερικοί

@ Τοτε....

.... να παει να τα παρει ο Τομσεν απο τα λαμογια που δανειστηκαν και τα φαγανε και οχι απο απο τους Ελληνες πολιτες που δεν φταινε σε τιποτα. Δεν καταλαβα.... αλλοι πηδανε αλλοι πληρωνουνε? Ας ψαξουν τις λιστες και τις ξενες τραπεζες να βρουν τα κλεμμενα! Γιατι να πληρωνω εγω και τοσοι Ελληνες για αμαρτιες αλλων?

@

Τα λαμογια φίλε, και συγκεκριμένα οι Σημίτης Καραμανλής που βρήκαν τα φτηνά επιτόκια του ευρώ και δανείζονταν σα να μην υπάρχει αύριο, δανείζονταν στο όνομα του Ελληνικού λαού και της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν παίρνανε προσωπικά δάνεια. Οπότε από τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία θα τα ζητήσει πίσω ο κάθε Τόμσεν. Το ερώτημα είναι γιατί ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική Δημοκρατία δεν έφεραν ποτέ (και ούτε θα φέρουν) τους δύο αυτούς παλιάτσους πρό των ευθυνών τους αλλά τους συντηρούμε με μια μισθάρα πρώην πρωθυπουργού τον καθένα και τους φταίει ο Τόμσεν, ένας δευτεροκλασάτος υπάλληλος του ΔΝΤ. Γιατί δε μας νοιάζει είναι η απάντηση. Γιατί γουστάρουμε να κλαιγόμαστε αλλά τα γλειψίματα μας δε θα τα αγγίξουμε και όταν τα πράγματα στρώσουν, αυτά θα μας το ανταποδώσουν με διορισμούς και ρουσφέτια. Οπότε πλήρωνε

@

Γιατι στην Ελλαδα δεν υπαρχει Δικαιοσυνη.

Ποιο αφορολογητο;;

Λοιπόν,για να ξέρουμε τι λέμε.. Αφορολογητο όριο στην Ελλάδα δεν υπάρχει!!!! Αυτό που υπάρχει είναι έκπτωση φόρου 1800 περίπου ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους!! Εισαγωγικό κλιμάκιο φόρου είναι το 22%!!!Το 80% τον ελεύθερων επαγγελματιών που φωνάζουν για τους φόρους δηλώνουν από 5-8000 ευρώ το χρόνο!! Συμπεράσματα;;;

ξανά μανά

οι ελέυθεροι επαγγελματίες φορολογούνται με τεκμήρια! Ακόμα και μηδέν να δηλώσουν, πληρώνουν για τουλάχιστον 8-10 χιλιάρικα εισόδημα. Επειδή το έχουμε γράψει χίλες φορές, παρακαλούμε τα συριζάκια υπηρεσίας να σταματήσουν να χρησιμοποιούν αυτό το ψευτοεπιχείρημα.

ρο μεγαλο ψεμα

μην ανησυχειτε Ελληνες και αλλοδαποι. Η καλή μας κυβερνηση θα φέρει σαν ισοδυναμο τα δις απο το λαθρεμποριο καυσιμων, καπνου, και κυριως απο την φοροδιαφυγη. επιισης θα αναγκασει αυτους που σωστα χρωστανε στο δημοσιο, να πληρωσουν, ετσι θα φυγουμε απο τα μνημονια, και σε συνδιασμο με τις ξενες επενδυσεις θα ερθει η αναπτυξη. Μετα βουρ για την ανορθωση της κοινωνίας και του κοσμου της εργασιας. Συλλογικες συμβασεις, αυξηση κατωτατου, αφορολογητο οπως τοτε που το ειχαν οι κλεφτες του πασοκ και νδ: €12.000..... παω να πιω ενα καφε να ξυπνησω!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ermou-enikoi1

Αν και οι τιμές των μισθωμάτων στη ακριβότερη εμπορική πιάτσα της Ελλάδας, την Ερμού, έχουν αυξηθεί έως και 13% κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους, στις δευτερεύουσες περιοχές της Αθήνας ο αριθμός των κενών καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους παραμένει υψηλός