Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις εισφορές των μηχανικών

ste

Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ

Το ΣτΕ καλείται να αποφασίσει για τις αναδρομικές εισφορές που επέβαλε ο ΕΦΚΑ στους μηχανικούς για την περίοδο 2011 – 2012. Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Πλέον, μετά τον τρόπο υπολογισμού των τρεχουσών εισφορών, το ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει και για τις αναδρομικές εισφορές.

Εχθές, έγινε δεκτό το αίτημα για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης απευθείας στο ΣτΕ βάσει του νόμου 3900 του 2010 για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των αναδρομικών εισφορών β’ εξαμήνου του 2012 που ζητούνται μέσω ειδοποιητηρίων από τον ΕΦΚΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε πως οι μηχανικοί προσφεύγουν συστηματικά στην ελληνική δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις παράλογες και παράνομες ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει το κράτος στους Έλληνες επιστήμονες και ιδίως στους διπλωματούχους μηχανικούς. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως τελευταίο αποκούμπι όσων πλήττονται από την κρατική αυθαιρεσία” επεσήμανε για να συμπληρώσει πως “πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά μας και αρχές του δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΒΗΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΠΑΝΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΓΕΦΥΡΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑΝΤΟΥ.

Ευάγγελος

Φυσικό είναι να πληρώνουν εισφορές και φόρους οι έχοντες εισοδήματα και περιουσίες, όπως οι μηχανικοί, ιατροί, δικηγόροι, ψυχολόγοι, λογιστές, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κατασκευαστές κλπ και οι ιδιοκτήτες εργοστασίων, βιοτεχνιών, πλοίων, ταβερνών, κέντρων διασκέδασης, καφετεριών, ξενοδοχείων, ενοικιαζομένων δωματίων, συνεργείων αυτοκινήτων, φανοποιείων κλπ, όσοι έχουν άκοπες αποδείξεις, αδήλωτα κέρδη, αφορολόγητες εισπράξεις, μαύρη απασχόληση, παράνομες καταθέσεις, αδικαιολόγητο πλουτισμό, παραβάσεις οικονομικές, εργασιακές, τραπεζικές, υγειονομικές, πολεοδομικές κλπ.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ; ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ, ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ Δ.Υ. ΜΕ ΣΥΖΥΓΟ ΕΠΙΣΗΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟ/Η Δ.Υ.; (ΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑ ΜΕΣΑ;)

βασίλης

Πολύ σωστός είσαι φίλε μου! Ή απλά συριζαίος.

Χαχαχα

Ακόμη υπάρχει ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ, για τους μισθωτούς μηχανικούς!!!!

Engineer

Τα ειδοποιητήρια των αναδρομικών ζητούνται από το (παλιό) ΤΣΜΕΔΕ και όχι από τον ΕΦΚΑ. Ο ΕΦΚΑ αναμένεται να εκδόσει καινούργια ειδοποιητήρια αναδρομικών για κάλυψη επικουρικής σύνταξης και εφάπαξ από τότε που ιδρύθηκε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pitsiorlas_artoza

«Επιτύχαμε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως, να σηκώνουν μεγάλο βάρος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να σταθεροποιήσουμε τους μακροοικονομικούς δείκτες» υποστήριξε ο υφυπουργός Βιομηχανίας

4
hilton_ar

Η ΤΕΜΕΣ που κατέχει το ξενοδοχείο Costa Navarino συμφώνησε να αυξήσει στο 51% το ποσοστό συμμετοχής της στο Hilton - Το ποσοστό κατείχε η τουρκική D Hospitality B.V. που θέλησε να ρευστοποιήσει τη συμμετοχή της για να βελτιώσει τη χρηματοοικονομική της θέση

37
crisis_ar

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα αυξήθηκε το ποσοστό των πολιτών που καλύπτουν οριακά τις ανάγκες τους - Το 85% των καταναλωτών αδυνατεί να αποταμιεύσει και το 43% προβλέπει επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης το επόμενο 12μηνο

187