Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις εισφορές των μηχανικών

Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τις εισφορές των μηχανικών

Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ

ste
Το ΣτΕ καλείται να αποφασίσει για τις αναδρομικές εισφορές που επέβαλε ο ΕΦΚΑ στους μηχανικούς για την περίοδο 2011 – 2012. Μηχανικοί μέλη του ΤΕΕ κατέθεσαν ομαδικές αγωγές και η υπόθεση παραπέμπεται στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Πλέον, μετά τον τρόπο υπολογισμού των τρεχουσών εισφορών, το ανώτατο δικαστήριο θα αποφασίσει και για τις αναδρομικές εισφορές.

Εχθές, έγινε δεκτό το αίτημα για την διεξαγωγή πρότυπης δίκης απευθείας στο ΣτΕ βάσει του νόμου 3900 του 2010 για την κρίση ως αντισυνταγματικών ή μη των αναδρομικών εισφορών β’ εξαμήνου του 2012 που ζητούνται μέσω ειδοποιητηρίων από τον ΕΦΚΑ.

Αναφερόμενος στο θέμα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε πως οι μηχανικοί προσφεύγουν συστηματικά στην ελληνική δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τις παράλογες και παράνομες ασφαλιστικές εισφορές που έχει επιβάλει το κράτος στους Έλληνες επιστήμονες και ιδίως στους διπλωματούχους μηχανικούς. «Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως τελευταίο αποκούμπι όσων πλήττονται από την κρατική αυθαιρεσία” επεσήμανε για να συμπληρώσει πως “πιστεύουμε ότι θα αποδείξουμε και σε αυτήν την περίπτωση ότι παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματά μας και αρχές του δικαίου».

Διαβάστε περισσότερα στο
www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης