ΔΕΗ: Μέχρι τις 31 Μαϊου θα έχει προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πώληση του 40% του λιγνίτη

dei_009

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών της ΔΕΗ

Mέχρι τις 31 Μαϊου προβλέπεται να έχει προκηρυχθεί ο πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση του 40% της ΔΕΗ και να ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από την έγκριση της Ευρωπαικής Επιτροπής.

Την διαδικασία θα επιβλέψει ανεξάρτητος σύμβουλος που θα πληρώσει η ΔΕΗ και θα λειτιουργεί ως εντολοδόχος παρακολούθησης για λογαριασμό της ΕΕ. Για την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ που καταρτίστηκε για να υλοποιηθεί η διαδικασία της αποεπένδυσης και πρόκειται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή, προβλέπεται να έχει συγκληθεί και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, προκειμένου να εγκρίνει τους όρους της απόσχισης και τις αντίστοιχες λογιστικές καταστάσεις.

Το βασικό ζητούμενο για τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ωστόσο, το νομοσχέδιο προβλέπει πάγωμα απολύσεων όσων εργαζομένων παραμείνουν στις μονάδες που θα πουληθούν για έξι χρόνια. Οι τελευταίοι όμως θα χρειαστεί να μεταφερθούν σε ένα «νέο εργασιακό καθεστώς» που όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, θα διέπεται από την εργατική νομοθεσία και τον κανονισμό εργασίας που θα καταρτιστεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να επαναπροσλάβει το προσωπικό των δύο εταιρειών πριν περάσουν δύο χρόνια. Οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά των δύο θυγατρικών της ΔΕΗ θα μπορούν να καταθέσουν προσφορές είτε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών και των δύο εταιριών, είτε για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών μίας από αυτές.

Η διαδικασία της απόσχισης θα προχωρήσει με μία σειρά από νομικές παρεκκλίσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ενώ το νομοσχέδιο προβλέπει πλήρη αδειοδότηση για τη λειτουργία των μονάδων έως και τα τέλη Δεκεμβρίου 2018.

Αφού υπογραφεί η σύμβαση αγοροπωλησίας, θα ακολουθήσει η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, προτού καταβληθεί στη ΔΕΗ το τίμημα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη σύσταση δύο θυγατρικών της ΔΕΗ, μία με τα προς πώληση περιουσιακά της στοιχεία στον Βορρά και μία για εκείνα του Νότου. Στις νέες εταιρείες θα μεταφερθεί το απαραίτητο προσωπικό ώστε να λειτουργούν κανονικά τα εργοστάσια και τα ορυχεία. Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι θα μετακινηθούν σε άλλες θυγατρικές του ομίλου της ΔΕΗ ή θα μπορούν να ωφεληθούν από πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Πηγή: newmoney

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (5)

GIANNHS

ΠΟΥΛΑΤΕ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΠΑΤΕ.

Ανδρέας

Σημασία έχει οι υπάλληλοι της Δ Ε Η να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο υπαλλήλων υπουργείων-περιφερειών-δήμων, δηλαδή με καθαρό μηνιαίο μισθό μεταξύ 400-1.300 ευρώ για 0-40 έτη εργασίας χωρίς δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα-Θέρους και χωρίς υπερωρίες.

ΔΕΗΤΖΗΣ

ΦΙΛΕ ΕΧΕΙΣ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ. ΗΔΗ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΠΕΙ.

@ΔΕΗτζή

Μην πουλάς τρέλα (και σανό) τώρα!!!! ΔΕΗ με μέγιστο μισθό 1.300???? Πας καλά?????

George

Οι λιγνίτες μόνο στην Ελλάδα πωλούνται. Σε άλλες χώρες κλείνουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Wall-Street-is-

Μόλις 1% απέχει ο Stoxx 600 από το να διαγράψει τις απώλειες του χειμώνα, εν μέσω αισιοδοξίας για χαλαρότερη νομισματική πολιτική και μια επικείμενη εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας - Η παράταση σε Μέι για συμφωνία Brexit δίνει μια ανάσα στις αγορές

dimaras_perivallontos

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κάλεσε τους πολίτες, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν ακόμη στο κάλεσμα για δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους, να το κάνουν με ηλεκτρονικό τρόπο στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου, ή, αν αυτό δεν είναι εφικτό, στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης

tsak-xou_main01

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις, με ορόσημο το EuroWorking Group της 25ης Μαρτίου, το οποίο και θα προετοιμάσει το κρίσιμο Eurogroup της 5ης Απριλίου - Σε ποια θέματα «κολλάει» η τελική συμφωνία

10