Euronics: Κερδοφόρο το 2017 για τη μεγαλύτερη ελληνική συνεταιριστική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών

euronics

Κλείνοντας το 2017 με καθαρά κέρδη προ φόρων 2,45 εκατ. Ευρώ και λιανικές πωλήσεις ύψους 103 εκατ η Μega Euronics διαγράφει μια πορεία ανοδική και κερδοφόρα.
Δημιουργήθηκε από εννέα εμπόρους ηλεκτρικών ειδών τον Νοέμβριο του 2008 και αριθμεί σήμερα 360 μέλη. Είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική αλυσίδα ηλεκτρικών ειδών στην Ελλάδα και μέλος του μεγαλύτερου group στην Ευρώπη «Euronics».

Ο κ. Δημήτρης Σούλιος, μέτοχος και Γενικός Διευθυντής, κατα τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της εταιρείας, ανέπτυξε την εμπορική πολιτική για το 2018, αναφέρθηκε στα θέματα που κυριάρχησαν το 2017 και παρουσίασε τα σχέδια, τους στόχους και τις επιδιώξεις του για το 2018, των οποίων την επίτευξη έχει ήδη δρομολογήσει.

O κ. Σούλιος προχώρησε στην αριθμητική αποτύπωση της πορείας της εταιρείας από τη σύστασή της έως σήμερα. Το 2009, οι λιανικές πωλήσεις ανήλθαν στα 36 εκατ. και τα καθαρά προ φόρων κέρδη στα 489.000€ και μετά την ανοδική πορεία των χρόνων που μεσολάβησαν, το 2017 οι λιανικές πωλήσεις έφτασαν στα 103 εκατ. και τα καθαρά κέρδη προ φόρων στα 2,45 εκατ. ευρώ γεγονός αξιοσημείωτο στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Σούλιος, ένθερμος υποστηρικτής της αλλαγής και της ανανέωσης ως έννοιες που μας πάνε πάντα μπροστά, πρότεινε στα μέλη την αξιοποίηση της θέσης της εταιρείας ως μέλος της Euronics International και την αντικατάσταση του λογοτύπου «Mega Euronics» με το πρόσφατα ανασχεδιασμένο και μοντέρνας αισθητικής λογότυπο «Euronics», σκέψη την οποία επικρότησαν όλοι. Κι έτσι πλέον ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας είναι Euronics.

Μεταξύ των άλλων, η χρηστή διοίκηση καθώς και η φιλοσοφία της εταιρείας και των μελών της, που θέτει σε προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πελάτη, συνέβαλαν στη μέχρι τώρα καλή πορεία της, ακόμη και μες στην οικονομική κρίση και της εξασφάλισαν τη διατήρηση του πρωταγωνιστικού της ρόλου στα δρώμενα της αγοράς ηλεκτρικών ειδών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stoiximan

Για mega deal στο χώρο του Στοιχήματος ετοιμάζεται ο ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στον Τύπο το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με αυτές ο Οργανισμός μέσω της κυπριακής του θυγατρικής, Opap Investments αναμένεται να εξαγοράσει το μερίδιο 37% που κατέχει στην Gambling Malta Ltd ο επιχειρηματίας Φώτης Μπόμπολας.

greece

Tα επικαιροποιημένα στοιχεία που ανήρτησε χθες η Παγκόσμια Τράπεζα για τις επιδόσεις 214 χωρών το 2017, δείχνουν ότι η Ελλάδα κατρακύλησε στον δείκτη «κυβερνητικής αποτελεσματικότητας» από την 96η θέση στην 101η της λίστας

31
tourismos

Πάνω από το ήμισυ των στερεών αποβλήτων που προέρχονται από τον τουριστικό τομέα στην Ελλάδα θα μπορούσε, μέσα από βέλτιστες πρακτικές, να οδεύει κάθε χρόνο προς την ανακύκλωση, ενώ παράλληλα μπορούν να γίνουν προσπάθειες για να μειωθούν τα οργανικά απόβλητα.

pipe_gas

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ξαναμπαίνει δύο χρόνια μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τα Σκόπια, ο αγωγός φυσικού αερίου, ο οποίος είχε υπογραφεί μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της κρατικής εταιρείας της γείτονας χώρας ΜΕR. Πρόκειται για τον αγωγό που θα ξεκινάει από την Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης και θα καταλήγει στη FYROM, προσφέροντας μία εναλλακτική πηγή προμήθειας φυσικού αερίου για την χώρα, η οποία σήμερα εξαρτάται από το Ρωσικό αέριο.

turkish_central_bank

Μετά τις επαφές του Τούρκου υπ. Οικονομικών Αλμπαϊράκ στο Βερολίνο και μια εβδομάδα πριν την πολυαναμενόμενη επίσκεψη Ερντογάν στη Γερμανία ο γερμανικός Τύπος εστιάζει στην Τουρκία και τις γερμανοτουρκικές σχέσεις

2