Κέρδη στη Wall με το «βλέμμα» στη Fed

Κέρδη στη Wall με το «βλέμμα» στη Fed

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 24.729 μονάδες, με την Boeing να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο

Aνοδικά κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τρίτη με το «βλέμμα» να είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί νέα αύξηση των επιτοκίων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 24.729 μονάδες, με την Boeing να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 2.716 μονάδες, με τις ενεργειακές μετοχές να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο. Με άνοδο 0,27% στις 7.364 μονάδες και ο  Nasdaq.

Οι αναλυτές «βλέπουν» 94,4% πιθανότητα αύξησης επιτοκίων τον Μάρτιο κατά 25 μονάδες βάσης. Η ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη ενώ σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη συνεδρίαση υπό τον νέο πρόεδρο, Ζερόμ Πάουελ.

Εν αναμονή της αυριανής απόφασης της Fed οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών χρεογράφων σημείωσαν άνοδο. Η απόδοση του δεκαετούς διαμορφώθηκε στο 2,885%.

«Η συνεδρίαση της Fed έρχεται μετά από ένα sell off στις αγορές, το οποίο αύξησε τη μεταβλητότητα και το αρνητικό κλίμα στο trading. Οι περισσότεροι βλέπουν μια επιθετική πολιτική από τη Fed. Ένα, ακόμα κι ελαφρώς πιο ήπιο αποτέλεσμα θα θέσει τις βάσεις για την έναρξη της διαπραγμάτευσης χαμηλότερα» σχολιάζει ο Dubravko Lakos-Bujas, επικεφαλής στρατηγικής για τις αμερικανικές μετοχές στην J.P. Morgan.

Τη Δευτέρα, η μετοχή της Facebook κατέγραψε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση μετά την φερόμενη παραβίαση δεδομένων από την Cambridge Analytica, συμπαρασύροντας όλο τον τεχνολογικό κλάδο χαμηλότερα. Σήμερα υποχώρησε 2,56%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stath-pan_main02

Αμφιβολία «σχετικά με τη δυνατότητα της εταιρείας και του ομίλου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους» εκφράζουν οι ορκωτοί λογιστές της Ernst & Young - ΝΔ: Η ΔΕΗ οδηγείται στην καταστροφή με απόλυτη ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ  - Νέα «βουτιά» στη μετοχή  της Επιχείρησης

89