Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα

Μικτά πρόσημα την Πέμπτη στη Wall, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι νευρικοί για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 24.873 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,08% στις 2.747 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,20% στις 7.481 μονάδες.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 114 μονάδων, με τη UnitedHealth να συνεισφέρει περισσότερο στα κέρδη. Η Boeing, που υποχώρησε χθες 2,5% σήμερα υποχώρησε οριακά κατά 0,08%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αντίποινα, πυροδοτώντας έτσι εμπορικό πόλεμο. Αυτό θα έβλαπτε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μεγάλες πολυεθνικές, όπως η Boeing.

Επίσης οι επενδυτές εστίασαν και σε δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Στα μακροοικονομικά νέα, τα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 4.000 στα 226.000, σε συμφωνία με τις προσδοκίες.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sev

Στο μηνιαίο του δελτίο, ο ΣΕΒ επισημαίνει ότι η στασιμότητα της παραγωγικότητας θέτει σε κίνδυνο την συνεχιζόμενη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας – Η Ελλάδα θα πρέπει να αναζητήσει κεφάλαια στις αγορές μετά από 9 χρόνια

uytXL

Δεκτή έκανε η πρόεδρος του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει στις 15 Νοεμβρίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ζητώντας να μην υπάρξει μεταβολή στο περιουσιακό καθεστώς της εταιρείας Folli - Follie

greece_economy

Ελλάδα - Ισπανία - Ιρλανδία σημειώνουν πρόοδο στο πεδίο της ανταγωνιστικότητας - «Πολλές χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που είχαν πληγεί ιδιαιτέρως έντονα από τη χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση, βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια έναντι άλλων χωρών της ζώνης του ευρώ», γράφει το δημοσίευμα 

3
dasikoi_xartes

Άρον-άρον τρέχει να νομοθετήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος για να αντιμετωπιστεί ο γόρδιος δεσμός των δασικών χαρτών στο νησιωτικό χώρο. Η μεγάλη μεταρρύθμιση που προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς καθώς έχει αναρτηθεί το 52% της χώρας, αρχίζει να αποκαλύπτει και την άλλη πλευρά του …φεγγαριού. 

porto_helio

Ήταν ένα από τα σημαντικά ξενοδοχειακά deals της περασμένης χρονιάς με δεδομένα και τα ηχηρά ονόματα αγοραστών και πρώην ιδιοκτητών, ενώ τώρα έκλεισε μία νέα συμφωνία, αυτή τη φορά για το management του ξενοδοχείου.