Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Μικτά πρόσημα στη Wall εν μέσω ανησυχιών για εμπορικό πόλεμο

Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα

Μικτά πρόσημα την Πέμπτη στη Wall, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να είναι νευρικοί για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 24.873 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,08% στις 2.747 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε 0,20% στις 7.481 μονάδες.

Ο Dow κατέγραψε άνοδο 114 μονάδων, με τη UnitedHealth να συνεισφέρει περισσότερο στα κέρδη. Η Boeing, που υποχώρησε χθες 2,5% σήμερα υποχώρησε οριακά κατά 0,08%.

Στο επίκεντρο των επενδυτών παρέμεινε το θέμα των δασμών με τη Wall Street Journal να αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να βάλει δασμούς τουλάχιστον 30 δισ. δολ. σε αγαθά από την Κίνα. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι άλλες χώρες θα προχωρήσουν σε αντίποινα, πυροδοτώντας έτσι εμπορικό πόλεμο. Αυτό θα έβλαπτε τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, ιδιαίτερα μεγάλες πολυεθνικές, όπως η Boeing.

Επίσης οι επενδυτές εστίασαν και σε δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

Στα μακροοικονομικά νέα, τα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα υποχώρησαν κατά 4.000 στα 226.000, σε συμφωνία με τις προσδοκίες.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

esm

Ο γενικός γραμματέας του ESM αναφέρει ότι η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει σε μόνιμη βάση την εμπιστοσύνη των επενδυτών, συνεχίζοντας να εκσυγχρονίζει την οικονομία της – Τι αναφέρει στο τριμηνιαίο μήνυμά του προς τους επενδυτές 

ypourgeio_main

Το πλεόνασμα ανήλθε στα 3,157 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, ωστόσο μικρότερο σε σχέση με πέρυσι -  Πτώση στα έσοδα από το φόρο εισοδήματος λόγω υπερφορολόγησης και ρυθμίσεων παλαιών χρεών - Περικόπηκαν προνοιακές δαπάνες - Λιγότερες επιστροφές

1
telikikloforias

Με μια δήλωση-σοκ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σβήνει τις ελπίδες εκατομμυρίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων που τα έχουν σε ακινησία για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2019.

1