Νέα αναβολή στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Νέα αναβολή στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών μετατίθεται εκτός απροόπτου για την ερχόμενη εβδομάδα

Δεν θα βγει λευκός καπνός για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ ούτε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών να μετατίθεται εκτός απροόπτου για την ερχόμενη εβδομάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνεχίζεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών, ο οποίος αποδίδεται στο πλήθος των εταιρειών που συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την πώληση του 66% της εταιρείας (συνολικά 5 συν την EBRD) αλλά και στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τον τομέα του φυσικού αερίου. Στόχος όπως αναφέρεται είναι να αποφευχθούν λάθη που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα κατά την εξέταση της σύμβασης από την Κομισιόν.

Το γεγονός ότι η υπόθεση μετατίθεται χρονικά έχει αρχίσει να τεκμηριώνει τον αρχικό στόχο της κυβέρνησης που ήταν η επίτευξη ενός υψηλού τιμήματος. Για αυτό και οι αργές διαδικασίες του διαγωνισμού ίσως τελικά να μην είναι τυχαίες αφού η πρόσφατη ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών του ΔΕΣΦΑ ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε για το 2017 ότι οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 268 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 58%. Για την ίδια περίοδο, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 85,6 εκ. ευρώ και ήταν αυξημένα κατά 149%. Στα μεγάλα πλεονεκτήματα, είναι αναμφίβολα το ισχυρό ταμείο της εταιρείας, το οποίο ανέρχεται πλέον σε 227 εκ. ευρώ κατά 56% αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
 

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

panagiwtakiss_arthroos1

Επί ΣΥΡΙΖΑ οδηγήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε ζημιές κοντά στο 1 δισ. ευρώ - Η κατρακύλα της ΔΕΗ αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στις κυβερνητικές επιλογές για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - Ποτάμι: Από ατμομηχανή η ΔΕΗ έγινε θηλειά της οικονομίας λόγω των ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ

124