Σε θετικό έδαφος η Wall - Άνοδος 330 μονάδων για τον Dow

Σε θετικό έδαφος η Wall - Άνοδος 330 μονάδων για τον Dow

Μετά από μια συνεδρίαση καρδιογράφημα - Ο S&P +1,49% και ο Nasdaq +1,44%

Ο Dow πάλεψε για κέρδη κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης που θύμιζε καρδιογράφημα, καθώς η εναλλαγή μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου ήταν διαρκής για τους κύριους δείκτες.

Τελικά κι αφού ο κινήθηκε σε εύρος 850 μονάδων σημείωσε άνοδο 330 μονάδων. Αναλυτικά, ο Dow +1,38% στις 24.190 μονάδες, ο S&P +1,49% στις 2.619 μονάδες και ο Nasdaq +1,44% στις 6.874 μονάδες.

«Αυτό που συμβαίνει είναι η κατανόηση ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει κι ότι πλησιάζει το τέλος της ποσοτικής χαλάρωσης που είχαμε συνηθίσει από την πλευρά της κεντρικής τράπεζας» ανέφερε ο Jim Bianco, επικεφαλής της Bianco Research. «Μετά την παγκόσμια κρίση, αυτή είναι η πρώτη διόρθωση 10% που δεν συνοδεύεται από μια σημαντική πτώση στα επιτόκια» πρόσθεσε.

Η καθοδική πορεία στη Wall ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή όταν ο Dow σημείωσε πτώση 666 μονάδων καθώς ισχυρά στοιχεία για την απασχόληση, πυροδότησαν φόβους για την άνοδο του πληθωρισμού. Οι απώλειες επιδεινώθηκαν τη Δευτέρα με την απόδοση τoυ δεκαετούς ομολόγου να σημειώνει υψηλό τετραετίας με αποτέλεσμα «βουτιά» 1.175 μονάδων για τον Dow, καθώς οι επενδυτές έγιναν πιο νευρικοί. Χθες ο Dow έκανε «βουτιά» πάνω από 1.000 μονάδες. 

Σε μεμονωμένες μετοχές, οι UPS και FedEx σημείωσαν πτώση περί του 2% ενώ η Amazon υποχώρησε 0,81%. «Βουτιά» 15,47% σημείωσε η μετοχή της Expedia.

Ισχυρές απώλειες σημειώθηκαν σήμερα  στις ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την αυξανόμενη μεταβλητότητα και την άνοδο του κόστους δανεισμού. Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 σημείωσε πτώση 1,45% και διαμορφώθηκε στις 368,61 μονάδες, με όλους τους κλάδους και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στο κόκκινο. Ο βρετανικός FTSE 100 -1,09%, ο γερμανικός DAX -1,25%, ο CAC 40 στο Παρίσι -1,41%, ο FTSE MIB στην Ιταλία -1,33%, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 -1,20%.

Πηγή: Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mos_53

Όπως και ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, έτσι και η Ελλάδα φθάνει τελικά στον προορισμό της σήμερα, δέκα χρόνια μετά την έναρξη μιας μακράς ύφεσης, σημειώνει στο προσωπικό blog του, ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί 

target

Αν και παραμένουν η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζουν σοβαρές δομικές δυσκολίες που σχετίζονται με την επιβίωσή τους – Αναγκαίες οι δράσεις ενίσχυσής τους από τεχνοκράτες