Καταρρέει το bitcoin μετά το ban των διαφημίσεων από το Facebook

Καταρρέει το bitcoin μετά το ban των διαφημίσεων από το Facebook

Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% από τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015

Καταρρέει το bitcoin μετά το ban των διαφημίσεων από το Facebook
Το bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, υποχώρησε σήμερα κατά 9% στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η απαγόρευση στο Facebook των διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα και οι αυξανόμενες αντιδράσεις των ρυθμιστικών Αρχών για την αγορά ψηφιακών νομισμάτων δημιουργούν αναταραχή στην επενδυτική κοινότητα.

Στο χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου Bitstamp, το bitcoin υποχώρησε έως τα 9.165 δολάρια, σημειώνοντας πτώση άνω του 50% από τα υψηλά επίπεδα των σχεδόν 20.000 δολαρίων που κατέγραψε τον Δεκέμβριο. Το νόμισμα έχει υποχωρήσει πάνω από 26% από τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη χειρότερη μηνιαία επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2015.

Το Facebook ανέφερε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του αυτή την εβδομάδα ότι απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις που «προωθούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες που συχνά συνδέονται με παραπλανητικές ή δόλιες προωθητικές πρακτικές, όπως τα δυαδικά δικαιώματα (binary options), οι αρχικές προσφορές νομισμάτων (ICO) και τα κρυπτονομίσματα».

Κλείσιμο
Το κλίμα στην αγορά επηρέασε και η ηλεκτρονική επίθεση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο ιαπωνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coincheck, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 530 εκατ. δολαρίων καθώς και η κλήτευση από τις αμερικανικές ρυθμιστικές Αρχές δύο από τους μεγαλύτερους στον κόσμο παικτών κρυπτονομισμάτων, των ανταλλακτηρίων Bitfinex και Tether.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης