Στα 624 εκατ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Οκτώβριο

Στα 624 εκατ. αυξήθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών τον Οκτώβριο

Σύμφωνα με την ΤτΕ η διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισαγωγών καυσίμων αλλά και λοιπών αγαθών, η οποία υπερκάλυψε την άνοδο των εξαγωγών

Έλλειμμα 624 εκατ. ευρώ παρουσίασε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το μήνα Οκτώβριο καταγράφοντας αύξηση κατά 356 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με εκείνο του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με την ΤτΕ
η εξέλιξη αυτή ήλθε ως αποτέλεσμα της αύξησης πρωτίστως του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών και δευτερευόντως των ελλειμμάτων των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία υπεραντιστάθμισε την αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ΤτΕ η διεύρυνση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισαγωγών καυσίμων αλλά και λοιπών αγαθών, η οποία υπερκάλυψε την άνοδο των εξαγωγών. Επισημαίνεται πάντως ότι οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν άνοδο κατά 9,0% σε τρέχουσες τιμές και κατά 3,6% σε σταθερές τιμές. Επίσης η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών οφείλεται στη βελτίωση κυρίως του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, καθώς οι αφίξεις μη κατοίκων ταξιδιωτών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 8,4% και 14,2% αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή το πλεόνασμα του ισοζυγίου μεταφορών παρουσίασε αύξηση αποκλειστικά λόγω της αύξησης των καθαρών εισπράξεων από θαλάσσιες μεταφορές κατά 35%.

Πλεόνασμα στο 10μηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εμφάνισε πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερο κατά 326 εκατ. ευρώ από εκείνο της ίδιας περιόδου του προηγούμενου έτους. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη βελτίωση κυρίως του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία υπεραντιστάθμισε την αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΝΙΚ

Το παρακράτος της φοροδιαφυγής του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ανάγκες για εισαγόμενα προϊόντα πολυτελείας, μπράβο Αλέξη για τους έξω πάμε καλά. Κατα τα άλλα μας έπριξες οτι αυξήθηκαν οι εξαγωγές, ως γνήσιος όμως κομμουνιστής πάντα αναφέρεις μόνο τη μισή αλήθεια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ahts

Μέχρι το Α’ τρίμηνο του 2019, 31.500 νέοι άνεργοι επιστήμονες θα εργαστούν με μισθούς σημαντικά υψηλότερους του κατώτατου, για την ανάσχεση ή αντιστροφή του brain drain, δήλωσε η υπουργός Εργασίας κατά την ομιλία της σε ανοικτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω

ermou_aspromavri_main

Στην 57η θέση μεταξύ 140 οικονομιών του πλανήτη η ελληνική - 62,1/100 η βαθμολογία της Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του World Economic Forum - Απομακρύνεται περαιτέρω από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της, μας άφησαν πίσω και Βουλγαρία - Ρουμανία - Αναποτελεσματικό Δημόσιο, γραφειοκρατία, πολιτική αστάθεια, προβληματικές τράπεζες και θεσμοί μεταξύ των παθογενειών της Ελλάδας, υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕ

9