Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης

Στις 57,5 μονάδες ο σύνθετος PMI Νοεμβρίου στη ζώνη του ευρώ

Σε υψηλό 6,5 ετών η οικονομική δραστηριότητα της Ευρωζώνης
Δυνατό φινάλε ετοιμάζεται να κάνει για το 2017 η ανάπτυξη της Ευρωζώνης, καθώς οι δείκτες PMI της εταιρείας IHS Markit ανέβασαν ταχύτητα τον Νοέμβριο και, όπως προκύπτει, η αύξηση της παραγωγής επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 6,5 ετών. Παράλληλα, αύξηση σημειώνεται σε όλους τους βασικούς τομείς που καλύπτουν τη ζήτηση, την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της IHS Markit, ο σύνθετος PMI ευρωζώνης αυξήθηκε στις 57,5 μονάδες τον Νοέμβριο, από 56 τον Οκτώβριο, σε συμφωνία με την προσωρινή εκτίμηση της 23ης Νοεμβρίου. Η παραγωγή ενισχύθηκε λόγω της ανόδου στον κλάδο μεταποίησης. Σημειώνεται ότι μόνο μια φορά στην 20χρονη ιστορία των μετρήσεων αυτών των δεικτών είχαμε παρόμοιο ρυθμό επέκτασης.

Ο PMI υπηρεσιών σημείωσε άνοδο στις 56,2 μονάδες τον Νοέμβριο από 55 έναν μήνα πριν.

«Η επιχειρηματική δραστηριότητα συνολικά στη ζώνη του ευρώ έχει μέχρι στιγμής παραμείνει σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστη από την πολιτική αβεβαιότητα σε πολλές χώρες, κυρίως στη Γερμανία και την Ισπανία, αναιρώντας για άλλη μια φορά τις ευρείες προσδοκίες ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit. «Δεδομένης της ανόδου των παρεγγελιών και των προσλήψεων, καθώς και του αυξημένου επιπέδου επιχειρηματικής αισιοδοξίας, η ευρωζώνη αναμένεται ότι θα ξεκινήσει   το νέο έτος σε μια ισχυρή βάση».

Κλείσιμο
Πηγή: www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης