Οι δανειστές ξανάρχονται: Φόβοι για νέα μέτρα μέχρι 900 εκατ.ευρώ

Οι δανειστές ξανάρχονται: Φόβοι για νέα μέτρα μέχρι 900 εκατ.ευρώ

Έντονη ανησυχία ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018 - Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ - Με Χουλιαράκη και Λιάκο συναντήθηκε στο ξενοδοχείο η Βελκουλέσκου

Οι δανειστές ξανάρχονται: Φόβοι για νέα μέτρα μέχρι 900 εκατ.ευρώ
Αισιοδοξία στα όρια της βεβαιότητας επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ ως το τέλος του μήνα.

Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε τεχνικό επίπεδο ενώ την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης θα είναι παρών στο Euro Working Group. 

Εν τω μεταξύ, παρά την επιθυμία που είχε εκφράσει το καλοκαίρι να αποχωρήσει από το ελληνικό πρόγραμμα τελικά η απόφαση των ανωτέρων της ήταν να παραμείνει και έτσι την Δευτέρα στις 14.20 το απόγευμα η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ εμφανίστηκε νωρίς-νωρίς, από την πλευρά του κουαρτέτου, στο λόμπι του ξενοδοχείου Hilton και κατευθύνθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του ισογείου για την προετοιμασία με τα στελέχη των δανειστών. 

Κλείσιμο
Λίγο αργότερα, στις 15.00, άρχισε το ραντεβού των δανειστών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη και τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Λιάκο. Ο κ. Τσακαλώτος, αντιθέτως, βρίσκεται στα Ιωάννινα για συνέδριο της περιφέρειας Ηπείρου. 

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το φθινόπωρο η κυρία Βελκουλέσκου καθυστερούσε την άφιξη της στην Αθήνα για λίγες ημέρες με δικαιολογίες όπως η ανάγκη να εκπροσωπήσει το ΔΝΤ σε κηδεία στελέχους του που απεβίωσε. 

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι απαιτούσε να φύγει και νωρίτερα, όπως πέρυσι τον Νοέμβριο, με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να προλάβει την εορτή της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ, γεγονός που είχε κάνει τότε έξω φρενών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Οι κινήσεις τακτικής αυτού του είδους, που αμφισβητούσαν εμμέσως την διαδικασία και ασκούσαν πίεση σε όλες τις πλευρές, φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι εγκαταλείπονται από το ΔΝΤ. 

Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ ενέκρινε έστω και "Επί της Αρχής" (Stand-by arrangement) πρόγραμμα για την Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, μένει να φανεί αν στην πορεία της αξιολόγησης η τακτική της πρόωρης αναχώρησης και το "παιχνίδι" με τις πτήσεις που θα πρέπει να προλάβει η κυρία Βελκουλέσκου θα επανέλθει. Πάντως ο κ. Τσακαλώτος έκανε τη δική του αρχή από τα Ιωάννινα...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης