Δέκα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε η TUΙ

Δέκα νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα ανακοίνωσε η TUΙ

Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, αλλά και στα νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο και όχι μόνο προτίθεται να επενδύσει με νέα ξενοδοχεία η TUI

Κρήτη, Ρόδος, Χαλκιδική, αλλά και στα νησιά του Ιονίου, τη Ζάκυνθο και όχι μόνο προτίθεται να επενδύσει με νέα ξενοδοχεία η TUI, η ηγετική ομάδα της οποίας βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη χώρα μας και συναντήθηκε και με τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα.

Ο ίδιος ο CEO της TUI, κ. Friedrich Joussen, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Έλληνα Πρωθύπουργο δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα «αποτελεί για εμάς μία σημαντική ευκαιρία και για το λόγο αυτό αυξάνουμε το κομμάτι της κρουαζιέρας και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε άλλα 10 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων».

Sensimar στη Χαλκιδική


Πέραν του Robinson Club που αποτελεί και το νέο μεγάλο project του ομίλου στην Κρήτη, από την επόμενη σεζόν του 2018 θα λειτουργήσει υπό το brand της Sensatori, το Sensatori Resort Rhodes by Atlantica, 5 αστέρων, το οποίο αποτελεί τη νεότερη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο του ομίλου για το brand της Sensatori. Στη Χαλκιδική, στον Πολύγυρο θα λειτουργήσει το Sensimar Blue Lagoon Palace, επίσης 5 αστέρων το οποίο εντάσσεται στην Sensimar Collection από το 2018 και θα διαθέτει κέντρο θαλασσοθεραπείας, γήπεδα τέννις, σουίτες με ιδιωτικές πισίνες κ.τ.λ. Επέκταση στην Ελλάδα σχεδιάζει ο όμιλος και για το νέο brand της ΤUI Blue, την ίδια στιγμή που εξετάζει επίσης και τη δυναμική επέκτασή του στα νησιά του Ιονίου τα οποία εξακολούθησαν να ενισχύουν τις επιδόσεις τους για τη σεζόν του 2017 με περαιτέρω προοπτικές και για το 2018 λόγω των νέων πτητικών προγραμμάτων των αεροπορικών εταιρειών.

Στην ηπειρωτική Ελλάδα επίσης υφίσταται ενδιαφέρον από το διεθνή κολοσσό σε περιοχές οι οποίες έχουν ή προβλέπεται να έχουν στο μέλλον βελτιωμένες υποδομές είτε σε λιμάνια είτε σε αεροδρόμια. «Η βάση μας για νέες επενδύσεις είναι τα νησιά, ωστόσο και άλλοι προορισμοί στην ηπειρωτική Ελλάδα όπως η Πελοπόννησος μπορεί να είναι ένας ακόμη σημαντικός προορισμός, εφόσον είναι επαρκείς οι υποδομές όσον αφορά τα αεροδρόμια. Μπορούμε να επενδύσουμε οπουδήποτε υπάρχουν καλές και οργανωμένες υποδομές», ανέφερε χθες ο κ. Joussen στο πλαίσιο της παρουσίασης των δραστηριοτήτων του ομίλου στη χώρα μας. Σημειώνεται ότι ο όμιλος ελέγχει αυτή την στιγμή στη χώρα μας 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία με 8.500 δωμάτια, ενώ υπάρχουν κι επιπλέον συνεργασίες με 2.000 ανεξάρτητα ελληνικά ξενοδοχεία.
 
Sensatori στη Ρόδο


«Η Ελλάδα έχει μία από τις πιο στενές τουριστικές περιόδους. Το ενδιαφέρον του δικού μας τουριστικού μοντέλου είναι ότι επενδύουμε σε όλο το φάσμα του τουρισμού, γιατί έχουμε συνολικά 150 αεροσκάφη», ανέφερε ο κ. Joussen. «Μπορούμε, ως όμιλος, να βοηθήσουμε στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν στη χώρα, αλλά πρέπει τα εστιατόρια και τα καταστήματα να είναι ανοικτά. Χρειάζεται ένα στρατηγικό, οργανωμένο σχέδιο για την επιμήκυνση της σεζόν, γιατί δε θέλουμε να έχουμε ανοικτό ένα ξενοδοχείο μόνο 120 μέρες το χρόνο. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών και για εμάς και για την Ελλάδα, ώστε να αυξηθούν επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση προσβλέπουμε για την περίοδο 2018- 2019. Είμαστε σύμμαχοι και εταίροι σε αυτό που λέγεται η Ελλάδα, η οποία έχει το μοναδικό πλεονέκτημα να συνδυάζει ασφάλεια, καλό κλίμα, ιστορία και πολιτισμό».


Ο κ. Joussen θεωρεί σημαντικότερο ακόμη και από την υψηλή φορολογία το θέμα της αξιοπιστίας και της σταθερότητας στη χώρα για τις μεγάλες επενδύσεις. Για τη φετινή χρονιά μάλιστα, η επενδυτική δραστηριότητα του ομίλου είναι αυξημένη σε ποσοστό 25% σε σύγκριση με το 2016, ενώ το το μέσο κόστος για κάθε επιπλέον καινούριο δωμάτιο αντιστοιχεί σε 150 χιλ. ευρώ.

Οσον αφορά τα νούμερα του TUI Group στην Ελλάδα αντιστοιχούν αυτή τη στιγμή σε 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες, 600 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση κατά τη θερινή περίοδο από διάφορους προορισμούς της Ευρώπης προς την Ελλάδα, 32 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και παρουσία σε 26 λιμάνια κρουαζιέρας. Δύο από τους νέους προορισμούς στο κομμάτι της κρουαζιέρας του ομίλου είναι στο Κατάκολο αλλά και τα Χανιά στην Κρήτη. Ειδικά για το συγκεκριμένο κομμάτι, ο κ. Joussen επεσήμανε ότι πραγματοποιούνται συζητήσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες στην Ελλάδα για επενδύσεις σε λιμενικές υποδομές, υπό το -αυτονόητο- προαπαιτούμενο της σταθερότητας.Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (19)

Αριστεροφιλελεύθεροι?

Ωραίες επενδύσεις all inclusive που δεν προσφέρουν τίποτα στην ντόπια οικονομία.Και όλα αυτά από την πρώτη φορά αριστερά.Πλάκα έχει όμως.Και όλοι τουμπεκί.VIVA LA REVOLUCION!

ΤΘ

Γκρίνια για τις σκουριές. Γκρίνια για το Ελληνικό. Γκρίνια παλιότερα για το γήπεδο του Παναθηναικού στον Βοτανικό. Γκρίνια όταν είναι να χτιστούν ξενοδοχεία. Ε τι στο καλό θέλετε επιτέλους; Μήπως αντί για ξενοδοχεία,θέλετε να σας φτιάξουν hotspot για τους λάθρο; Άμα εκμεταλλευτούμε σωστά τον τουρισμό θα βγάζουμε περισσότερα και από τους Τούρκους(30 δις Ευρώ τον χρόνο έβγαζαν).

ΕΛΛΗΝ

ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ...ΑΠΟΙΚΙΑ ΓΙΝΑΜΕ!!!!!!!!!!!

Μάνος Χρυσάγης

Αναρωτιέμαι κάθε ξενοδοχείο μίας επιχείρησης που έχει έδρα το εξωτερικό τι αφήνει σε φόρους και έσοδα στην Ελλάδα εκτός από απόβλητα και σκουπίδια? Όταν μία αντίστοιχη επιχείρηση χρησιμοποιεί τα δικά της μέσα μετακίνησης (αεροπλάνα) για τους τουρίστες, εισάγει από το εξωτερικό από χώρες χαμηλού κόστους τις πρώτες ύλες διατροφής των all inclusive υπηρεσιών και διατηρεί πολυεθνικό προσωπικό τι όφελος προσφέρει στο Ελληνικό Δημόσιο ώστε να θριαμβολογούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ? Μήπως τους παρέχουμε <> χώρο εγκατάστασης των ξενοδοχείων για να έχουν υψηλούς τζίρους χωρίς να υπάρχει αντίστοιχου επιπέδου έσοδο για το Ελληνικό κράτος? Μπορεί κάποιος να μας δώσει στοιχείο ύψους φόρων επί του τζίρου που κάνουν οι ήδη εγκατεστημένες αντίστοιχες επιχειρήσεις ? Καμία επένδυση βιομηχανίας που θα παράγει εξαγώγιμα προϊόντα θα γίνει στην Ελλάδα ?

@Μάνος Χρυσάγης

Ακριβώς αυτό. Επιπλέον, ο Έλληνας θα πληρώνει φόρους για να φτιάχνονται οι υποδομές που θα χρησιμοποιούνται από την TUI (δρόμοι κτλ), οι αερολιμένες ανήκουν στη εξίσου Γερμανική Fraport, και θα πρέπει και τα μαγαζιά να είναι ανοιχτές ακόμη και τις Κυριακές, ώστε οι Γερμανοί τουρίστες να χαζεύουν προϊόντα που τελικά θα τα αγοράζουν στην πατρίδα τους. Τώρα, το γιατί χαίρονται οι αρμόδιοι πολιτικοί παράγοντες, άγνωστο... Μάλλον λόγω ανικανότητας να καταλάβουν τι συμβαίνει.

Μετανάστης

Αφού αυτοί που πήραν τις επιχορηγήσεις των αναπτυξιακών νόμων απέτυχαν, τι θα προτιμούσατε? Κρατικοποιήσεις και βόλεμα καρανικηδων?

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΟΦΕΛΟΣ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 29% ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΠΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.

Μπάμπης Μπαμπίδης

Δεν παρουσιάζουν κέρδη.!!! Τόσο απλά. !!! Τι πληρώνουν σε φόρους τα LIDL στην Ελλάδα? Το ξέρεις ότι είναι ΟΕ (Ομόρυθμος Εταιρεία). Απλά είναι όλα στην τιμολόγηση των αγαθών. Η μητρική τιμολογεί ακριβά και η θυγατρική στην Ελλάδα δεν παρουσιάζει κέρδη.

@Μάνος Χρυσάγης

Μανο ανοιξαμε και περιμενουμε εσενα να κανεις την βιομηχανια

Απλά θέλουν περισσότερα δικά τους καταλύμματα!!!

ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Γερμανικών συμφερόντων για Γερμανούς μόνο τουρίστες!! Οτι δεν κατάφεραν με τον Β'Παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί το πετυχαίνουν μέσω του τουρισμού μας!!!!!

Η tui δεν είναι Γερμανική

Η tui είχε αγοραστεί πριν αρκετά χρόνια και παραμένει ιδιοκτησία της Βρετανικής Thomson Σταματήστε να γραφετε μπούρδες οταν δεν γνωρίζετε τι παιχνιδι παιζεται και από ποιούς

ανδρέας

Thomson Holidays is a UK-based travel operator and subsidiary of TUI Group. Απο την wikipedia. H TUI ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Το χρήμα επιστρέφει Γερμανία και για τους επαγγελματίες της κάθε περιοχής που θα βρίσκεται μια μονάδα TUI θα μένουν τα κόκκαλα για το σκύλο.

αυτα ειναι!!!

επενδυση οχι μαλ...ες!!γερμανοι τα εχουν,φερνουν τους τουριστες στα ξενοδοχεια τους,με δικα τους μεσα και ολο το χρημα παει παλι γερμανιααα. τρωνε,πινουν μεσα... αυτο λεγετε γερμανικος τουρισμος,οχι ελληνικος.

antonis

να κρατησουμε ανοιχτα τα εστιατορια και τα μαγαζια για να προσφερουμε... φωτισμο ..αφου πελατη δεν προκειται να δουμε οπως φυσικα γινεται και το καλοκαιρι.. με τα πακετα all inclusive που τους φερνετε...

ΕΛΛΗΝ

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ; ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ 50% ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΩΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕ 200-300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Αποκλείεται.

Θα πήγαινε η Ζωίτσα για συμπαράσταση και θα το μαθαίναμε.

ΜΜ

Το διαμάντι της Εύβοιας το "Holidays in Evia - Eretria Village" ποιος τυχερός θα το πάρει?

Tt

Διαμαντι της Ευβοιας? Πλακα μας κανεις?

Βραχιολακηδες που δεν αφηνουν μια

οτι αφραγκους εδιωξε ο Ερντογαν θα μας τους φερουν εδω οι Γερμαναραδες και θα μας λένε οτι μας φέραν τουρισμο και ανάπτυξη

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ERT_Mundial2018

Τι και αν βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης το μήνα που διεξάγονταν το Μουντιάλ της Ρωσίας; Τι και αν ο τελικός έφτασε κατά μέσο όρο το 63%, πιάνοντας μάλιστα και το απίθανο για τα τηλεοπτικά χρονικά 74,6%.

pleonasma_arthro2

Ο προϋπολογισμος εμφάνισε πλεόνασμα και στο πρώτο εξάμηνο, χάρη στη μείωση των κρατικών δαπανών -ακόμα και εκείνων που προορίζονταν για επενδύσεις. Στα έσοδα, όμως, δεν καταγράφεται πια η υπεραπόδοση που τροφοδοτούσε το πλεόνασμα.

20
nammos

Η ΑΑΔΕ εκσυγχρονίζεται όσο και τα οργανωμένα κυκλώματα που δρουν ήδη στη χώρα μας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους και το πιο προηγμένο software, για να διαπράττουν και να συγκαλύπτουν τη φοροδιαφυγή

15
airbnb23

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί την Airbnb να ευθυγραμμίσει τους όρους και τις προϋποθέσεις με τους κοινοτικούς κανόνες – Με κυρώσεις προειδοποιεί η αρμόδια Επίτροπος 

8