Θρίλερ με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Προβλήματα ρευστότητας στην Exin Group

Θρίλερ με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής: Προβλήματα ρευστότητας στην Exin Group

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Exin Re «αφού το προσωπικό της αντασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου στη Ζυρίχη, παραμένει απλήρωτο για μήνες» - Πληροφορίες για καθυστερήσεις στις πληρωμές και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται η Exin

Προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η Exin Group, που πρόσφατα κέρδισε στο διαγωνισμό για να αγοράσει το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής, γεγονός το οποίο είναι άγνωστο τι επιπλοκές ενδεχομένως δημιουργεί στη συμφωνία πώλησης της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «The Insurance Insider» ο διευθύνων σύμβουλος της Exin Re, Mark Maupoux «παραιτήθηκε αφού το προσωπικό της αντασφαλιστικής εταιρείας του ομίλου, που εδρεύει στη Ζυρίχη, παραμένει απλήρωτο για μήνες». Κατά το ίδιο δημοσίευμα υπάρχουν πληροφορίες για καθυστερήσεις στις πληρωμές του προσωπικού και σε άλλες χώρες όπου η Exxin έχει δραστηριότητες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ελβετία) ενώ το δημοσίευμα περιέχει και δηλώσεις του επικεφαλής της Exin Group, Matt Fairfield, ο οποίος καθησυχάζει για τα προβλήματα ρευστότητας και αναφέρει ότι είναι συνηθισμένα για επιχειρηματικά ξεκινήματα καθώς ο Όμιλος έχει ιστορία 18 μηνών.

Η έκταση και το βάθος των συγκεκριμένων προβλημάτων που φαίνεται κατά το δημοσίευμα να έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα δεν είναι απολύτως σαφή και εκδηλώνονται σε μία περίοδο που η συμφωνία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται περατωθείσα και απομένει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγγράψει στις λογιστικές καταστάσεις του β' εξαμήνου 2017 ποσοστό των κερδών ύψους 143 εκατ. ευρώ που θα έχει η τράπεζα με την ολοκλήρωση της πώλησης. Επίσης δημιουργούνται απορίες δεδομένου ότι η φερεγγυότητα της Exin Group για την αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής έχει διερευνηθεί και τεκμηριωθεί με την κατάθεση σχετικής επιστολής προς τους συμβούλους του διαγωνισμού πώλησης, την Goldman Sachs και την Morgan Stanley. Ταυτόχρονο από το δημοσίευμα προκύπτει ότι ο Matt Fairfield εργάζεται για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα ρευστότητας ενώ παράλληλα έχει κινήσει διαδικασία για άντληση Κεφαλαίων με τη βοήθεια της PwC.

Το δημοσίευμα επίσης αναφέρει πως και άλλα ανώτερα στελέχη της Exxin Re περιλαμβανομένου και του Chief Operating Officer, Peter Fierz έχουν παραιτηθεί και πως η αντασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου ετοιμάζεται να τοποθετήσει τον Adam Mullan στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Κατά το δημοσίευμα ο επικεφαλής της Exin Group, Matt Fairfield εγείρει έναντι του Maupoux απαίτηση 6 εκατ. ευρώ.

Σε email το οποίο έχει στείλει η Exin την προηγούμενη εβδομάδα στο προσωπικό και το οποίο έχει περιέλθει στο «The Insurance Insider» ο Matt Fairfield αναφέρει στο management «ότι εργαζόμαστε για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων ρευστότητας» και «οι συνεργάτες μας στον τραπεζικό και αντασφαλιστικό τομέα συμφώνησαν να μας βοηθήσουν να συμβεί αυτό».

Η κλαδική έκδοση απευθύνθηκε στον κ. Fairfield ζητώντας του να σχολιάσει την κατάσταση και αυτός δήλωσε ότι «σε λιγότερο από 18 μήνες απ' το σημείο εκκίνησης έχουμε χτίσει έναν Οργανισμό με μία σειρά εταιρειών στο χαρτοφυλάκιο μας που απασχολούν εκατοντάδες εργαζομένους. Με το κλείσιμο της συμφωνίας για την Εθνική Ασφαλιστική στο τέλος του χρόνου θα έχουμε υπερβεί το 1 δισ ευρώ σε υπεραξίες. Όπως σε κάθε start up θα υπάρχουν αναταράξεις στην πορεία. Ορισμένοι από τους αρχικούς συνεργάτες μας δεν τους ταίριαζε ένα νέο ξεκίνημα. Τους ευχόμαστε όλα τα καλά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο επικεφαλής του Ομίλου, Matt Fairfield εργάζεται σε ένα φιλόδοξο σχέδιο άντλησης Κεφαλαίων με την PricewaterhouseCooper. Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και στοχεύουν σε συγκεκριμένους επενδυτές και δισεκατομμύρια δολάρια. Οι προσπάθειες να διασφαλιστεί ρευστότητα είναι σε εξέλιξη ταυτόχρονα με την άντληση Κεφαλαίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι κατανοητό ότι αρκετοί υπάλληλοι της Exin δεν έχουν πληρωθεί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το προσωπικό σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ελβετία αντιμετωπίζει προβλήματα καθυστερήσεων στις πληρωμές τους. Κατά την ιστοσελίδα προμηθευτές και φορολογικές Αρχές είχαν επίσης θέματα διασφάλισης έγκαιρων πληρωμών.

Αναφέρεται επίσης πως «αυτά τα προβλήματα ρευστότητας εμφανίζονται παρά το ντιλ το οποίο ανακοίνωσε η Exin μέσω της Exin Partners τον περασμένο Ιούνιο για την απόκτηση του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής με αποτίμηση 958 εκατ. Ευρώ».

«Η Exin Partners», προστίθεται, «είναι ένα επενδυτικό όχημα που εδρεύει στο Λουξεμβούργο και περιλαμβάνει τον δισεκατομμυριούχο Τζον Κάλαμος, τον ιδρυτή του Calamos Asset Management, τον Τζον Κουντούνις, διευθύνοντα σύμβουλο της Calamos Asset Management και τον Matt Fairfield».

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Η μεγάλη ιδέα ούτε μεγάλη ούτε ιδέα ήταν.

Όλα καλά, power, turbo, wunderbar, herllich, bo, beaiful, bella, Πόλύ καλά, extravagantza, very nice, sehr gut, Η μεγάλη ιδέα, ούτε ιδέα ήταν ούτε μεγάλη, για τούτο έμεινε Nr small , ούτε κάν Medium. To έθνος και το πεπρομένω του τραβάει το ίσωμα, που είναι εύκολο .

Είναι...

...τεράστιες οι ευθύνες του Τσίπρα!

Mnimoniakos politis

Αρπαχτρες πολιτικοι.......Αρπαχτρες επενδυτες.....

@ioannis

Νομίζω βρίσκονται σε αρχικό στάδιο που δεν εχει ολοκληρωθεί το due diligence ακόμα.

ουευευευευευ

ΤΑ GOLDEN BOYS ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΘΑΥΜΑ ΤΟΥΣ !!! ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ !ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ !

εισοδηματιας

βγηκανε παλι οι τραχανοπλαγιαδες τσιφτετελληνες στο πρωτο θεμα να το παιξουν οικονομολογοι....παρτε το χαμπαρι ρε τελειωμενοι οτι οι τραπαζες εκαναν κανουν και θα κανουν κουμαντο μεχρι να πεσει το φεγγαρι

@εισοδηματιας

Καλά καλά τα ίδια λέγαν και το 2015

Άλλη

Άλλη μια καταστροφή ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουν επενδύσεις, καταστροφή της χώρας θέλουν.

Περλελές

Ο Πτωχευμένος αγόρασε τον πιο υγιή. Υγιής ανταγωνισμός στην υγιή ελεύθερη οικονομία. Το ίδιο έγινε και με την Αγροτική Τράπεζα που την πήρε η άλλη πτωχευμένη τράπεζα, το ίδιο και με το ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Αλέξηηηη, άλλα περιμέναμε από εσένα.

@

ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Ο ΠΙΟ ΑΕΡΙΤΖΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΜΗΜΑΤΑ (ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΑ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ)! ΑΕΡΑ ΕΔΩΣΑΝ ΑΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ! ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΙΔΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΕΝ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΕΝΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ!!

ΘΕΕ ΜΟΥ

Να τα ζητήσουν απο την Αμερικάνικη Πρεσβεία που παρενέβει για να μην την πάρουν οι Κινέζοι.... θέλαν να πάνε σε αμερικάνικα χέρια... Καλώς και την πήραν έψαξαν τις τσέπες τους να δουν άν είχαν τα λεφτα... τωρα οι Κινέζοι θα την πάρουν με τα μισά λεφτα... καλά να πάθουν

Χα χα

Τα σαίνια της Εθνικής και της κυβέρνησης πούλησαν σε startup που τώρα θα ψάξει να βρεί το απαραίτητο funding. Είναι να πεθαίνες στα γέλια αν δεν ήταν για τη χώρα μας.

@!!!!

Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εγγράψει στις λογιστικές καταστάσεις του β' εξαμήνου 2017 ποσοστό των κερδών ύψους 143 εκατ. ευρώ που θα έχει η τράπεζα με την ολοκλήρωση της πώλησης.............. μαλλον καποιοι μανατζερς βιαστηκαν να βαλουν μαρουλι στο ταγαρι τους, ως ανταμοιβη οτι καταφεραν να κλεισουν το Deal

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

komision

Το τέλος της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για τη Γαλλία σηματοδοτεί, κατά τον Πιερ Μοσκοβισί την έξοδο από την κρίση και την ομαλοποίηση της οικονομίας στην Ευρώπη - «αξιόπιστη απάντηση στη μείωση του χρέους της Ιταλίας» ζητά η Επιτροπή