Η σύγκρουση ΕΚΤ - ΔΝΤ δεν αφήνει τη Βελκουλέσκου να φύγει

Η σύγκρουση ΕΚΤ - ΔΝΤ δεν αφήνει τη Βελκουλέσκου να φύγει

Η κυβέρνηση πιέζεται να πάρει πίσω τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% μετά από την αντίδραση των Θεσμών - Πήγαν ήδη στην ΤτΕ τα κλιμάκια

Στην Αθήνα εργάζονται πυρετωδώς τα τεχνικά κλιμάκια τα οποία είναι εγκατεστημένα και στην Τράπεζα της Ελλάδος και ελέγχουν μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών. 

Παράλληλα με την ΤτΕ, οι Θεσμοί έχουν πραγματοποιήσει επαφές (κυρίως εξ´ αποστάσεως) και με το υπερταμείο ενόψει της σύστασης της ΕΔΗΣ, της υπομονάδας στην οποία θα περάσουν οι συμμετοχές του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ. 

Εμπλοκή με τον μειωμένο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια 

Το νέο στοιχείο σε επίπεδο μέτρων είναι ότι η κυβέρνηση πιέζεται να πάρει πίσω τη μείωση του συντελεστή για τα αγροτικά εφόδια, τα λιπάσματα και τις συσκευασμένες ζωοτροφές από το 24% στο 13%. Μετά τις αντιδράσεις των Θεσμών που θεωρούν ότι η μείωση που ισχύει από τον Ιούλιο είναι μονομερής ενέργεια που δεν είχε συμφωνηθεί, στο υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν τρόπο να διαχειριστούν την κατάσταση ωστόσο αρμόδιες πηγές δεν επιβεβαιώνουν για την ώρα ότι θα έχουμε υποχώρηση της ελληνικής πλευράς και επαναφορά του ΦΠΑ στο 24%. 

Μένει μέχρι να φύγει 

Εξέλιξη φαίνεται να υπάρχει και με το θέμα της επικεφαλής του ΔΝΤ στο κουαρτέτο Ντέλιας Βελκουλέσκου. Η τελευταία είχε εκφράσει τον Ιούλιο την επιθυμία της να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα και το αίτημα της είχε γίνει κατ´ αρχάς αποδεκτό. Μάλιστα ο προϊσταμενός της Πόουλ Τόμσεν προόριζε για αντικαταστάτη της τον Αμερικανό Πίτερ Ντόλμαν, που μέχρι πρόσφατα ήταν ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στη Λευκορωσία.

Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο Ταμείο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με τη μετακίνηση της Βελκουλέσκου τουλάχιστον ως τον Φεβρουάριο που θα κριθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Το πράγμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες αλλά σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η παράταση της παραμονής της Βελκουλέσκου στο ελληνικό πρόγραμμα ως τον Φεβρουάριο είναι πλέον πιθανή με δεδομένη τη σύγκρουση ΔΝΤ - ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες που αναμένεται να κορυφωθεί τον Νοέμβριο. 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αγρότης

Ήδη ο μειωμένος ΦΠΑ καταργήθηκε... Κράτησε δύο ολόκληρες εβδομάδες!!! Όλα στο 24!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tekmhria

Σε «βραχνά» για εκατομμύρια υπερχρεωμένους και οικονομικά εξαθλιωμένους φορολογούμενους έχουν εξελιχθεί τα τεκμήρια της Εφορίας, καθώς προσδιορίζουν το ύψος του φορολογητέου εισοδήματός τους σε πολύ πιο υψηλό επίπεδο από το πραγματικό και τους υποχρεώνουν να καταβάλουν υπέρογκους φόρους.

kammenos_arthroo

Τα παραλειπόμενα της συμφωνίας: κατώτερο των δεσμεύσεων του Eurogroup το «πακέτο» ελάφρυνσης για το ελληνικό χρέος -Τα εύσημα Μοσκοβισί για τα 450 σκληρά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση  - Το απίστευτο τρολάρισμα της Κομισιόν στην φιέστα Τσίπρα

67