Παραδιάς για ΕΝΦΙΑ: Ξεπουλάνε μέχρι κειμήλια και λίρες για να τον πληρώσουν

Παραδιάς για ΕΝΦΙΑ:  Ξεπουλάνε μέχρι κειμήλια και λίρες για να τον πληρώσουν

«Θα υπάρξει κόσμος που θα πάει φυλακή απ’ αυτή την ιστορία, δεδομένα δηλαδή όχι σε σχήμα λόγου, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει να πληρώσει με τους νέους συντελεστές», τόνισε ο Στ. Παραδιάς

Στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που βεβαιώνουν φόρο συνολικού ύψους 3,15 δισ. ευρώ, καθώς και στις αδικίες του συστήματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς, μιλώντας στον Real Fm. 

Ο κ. Παραδιάς απαντώντας στο ερώτημα πόσοι πιστεύει από τους περίπου 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν εφέτος τον συγκεκριμένο φόρο τόνισε: «Η προσωπική μου εμπειρία είναι δραματική. Το τι κάνει ο κόσμος για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, το τι ξεπουλάει, από οικογενειακά κειμήλια, λίρες, κοσμήματα, στις αγορές χρυσού, στα καταστήματα γύρω-γύρω. 

Στο τι προσπαθεί να ξεπουλήσει ακίνητα, στο τι δανεικά παίρνει και τι τρόπους βρίσκεις και τι ρυθμίσεις κάνει επί ρυθμίσεων για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ, αυτοί που με ακούν και είναι θύματα το ξέρουν πάρα πολύ καλά. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν μπορεί να πάει άλλο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί, δεν μπορεί αυτή η αφαίμαξη να συνεχιστεί, είναι πέρα από τις δυνάμεις και πέρα από κάθε λογική. Θα πρέπει ο ΕΝΦΙΑ να μειωθεί ουσιωδώς».

Στο ερώτημα αν πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ την επόμενη χρονιά ή θα μείνει πάλι ο ίδιος, ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ απάντησε:

«Μα, το έχουν πει, ότι και να αλλάξει ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ο ίδιος. Το πιο τραγικό σενάριο θα ήταν ο ΕΝΦΙΑ να γίνει καθαρός φόρος ακίνητης περιουσίας που σημαίνει ότι θα πάμε σε πενταπλάσιους, περίπου, φορολογικούς συντελεστές απ’ αυτούς που είχαμε πριν, για να πιάσουμε τα ίδια λεφτά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει κόσμος που θα πάει φυλακή απ’ αυτή την ιστορία, δεδομένα δηλαδή όχι σε σχήμα λόγου, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει να πληρώσει με συντελεστές που θα φτάνουν στο 3, 4, 5% ετησίως. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει αυτό». 

ΣΧΟΛΙΑ (5)

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Η αγορα των ακινήτων στην Ελλαδα θα είχε καταρρεύσει πολυ νωρίτερα αν δεν υπήρχαν τα φθηνά δάνεια της δεκαετίας του 2000 λόγω ΟΝΕ, η απουσία φόρων κατοχής καθώς κυρίως η ατέλειωτη ανοησία του Νεοελληνα Πασοκους Πασοκους που μεγάλωσε με δοξασίες του τυπου "τα ακίνητα δεν χάνουν ποτε την αξία τους" και που είχε προσδώσει στα τούβλα μεταφυσικές ιδιότητες και τα είχε μετατρέψει μαζί με τα Καγιέν, την Μύκονο και τα μπουζούκια σε προέκταση της σεξουαλικοτητας του. Ο ΕΝΦΙΑ ειναι ο δικαιότερος φόρος που εχουν ψηφίσει και εφαρμόζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις απο το 2013 και αποτελεί την θεία δικη των φοροκλεπτων και φοροφυγάδων ψηφοφόρων που έκαιγαν τα δαση, για να χτίζουν μεσα και πάνω στον αιγιαλό και έφτιαξαν εκατομυρια άχρηστα και άσχημα τετραγωνικά ακινήτων. Καμμια λύπηση για αυτο το συφερτο, τα μαύρα έγιναν τούβλα κσι θα τα πληρώνετε μεχρι το 2060 να ξεχρεώσετε τα χρέη σας στους ευρωπαίους πιυ σας έσωσαν απο την καταστροφή και την διάλυση. Πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ με ευλάβεια και κάντε το σταυρό σας που οι ευρωπαιοι παρόλη την ανωριμότητα και την ανευθυνότητα σας ακομα σας ανέχονται και σας στηρίζουν.

Οποιος έχει

2-3-5-10-20 σπιτάκια να τα χαίρεται και να τα πληρώνει.Οι δε λοιποί P.O.S.+ΑΠΟΔΕΙΞΗ και ''πέρα βρέχει''.

Καταργήθηκε ο ΕΜΦΙΑΣ

ΔΕΝ θα ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ !!! Δεν το δέχεται ο Αλέκσης !!! Θα προσβληθεί, ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!! Θα το πάρει ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ !!

αλλα

to κομμα σου η νδ κ το πασοκ τον εβαλε...

Ilias

Τον ΕΝΦΙΑ τον κατήργησε ο Τσίπρας!!!!!!! Να το λέτε !!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαζαζαχαχαχα!!!!!!Μεταξύ μας όλοι αυτοί που κλαίνε τώρα Τσίπρα ψήφισαν , γιατί θα τους καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ !!!!! Λούλη εσυ πλήρωσες τον ΕΝΦΙΑ;;;;;;;;;;;;;;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ypoik

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών βάζουν τέλος στα σενάρια για νέα περαίωση – Αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για αλλαγές στους φόρους ακινήτων για να μην προκύψουν επιβαρύνσεις από τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες