Πρώην μέλος της ΕΚΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται «διάλειμμα» από την ευρωζώνη

Πρώην μέλος της ΕΚΤ: Η Ελλάδα χρειάζεται «διάλειμμα» από την ευρωζώνη

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, «η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη»

Υπέρ μιας προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη τάσσεται ο γερμανός οικονομολόγος Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος επί σειρά ετών των διευθυντηρίων της Bundesbank και της ΕΚΤ. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, «η ευρωκρίση δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη». Ο Ότμαρ Ίσινγκ ασκεί σφοδρή κριτική στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «εξακολουθεί να εφαρμόζει μια εχθρική προς την ανάπτυξη πολιτική».

Ο γερμανός οικονομολόγος καλεί τους πολιτικούς να εντάξουν στις ευρωπαϊκές συνθήκες τη δυνατότητα προσωρινής εξόδου από τη ζώνη του κοινού νομίσματος. Όπως εκτιμά, «σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έκανε καλό ένα sabbatical (σ.σ. παρατεταμένο διάλειμμα) εκτός νομισματικής ένωσης. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να συνοδευτεί από μαζικές βοήθειες εκ μέρους των υπόλοιπων χωρών και από μια οικονομική πολιτική προσανατολισμένη στην ανάπτυξη. Ακόμη θα πρέπει η επανένταξη στην ευρωζώνη να εξαρτηθεί από τον όρο της εφαρμογής ριζικών μεταρρυθμίσεων», τονίζει ο Ότμαρ Ίσινγκ.

Πηγή Newmoney.gr

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Τζιμης

"Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού" έχει πει κάποιος σοφός (δεν ξέρω ποιός).

Η έμφαση είναι στην ανταγωνιστικότητα

Χωρίς φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις κανένα νόμισμα δεν σε σώζει. Είναι προϋποθεση για την ανταγωνιστικότητα, αφού μόνο έτσι (μείωση του τεράστιου κόστους της γενικής κυβέρνησης και όλων των κρυμμένων φορέων δημοσίου) μπορεί να μειωθεί η φορολογία.

Αγύριγο κεφάλι

Πράγματι! Αυτός ο κύριος ΔΕΝ είχε μιλήσει γιά την Ελλάδα μέχρι τώρα!____Μίλησε!_____Και έτσι του έφυγε ΚΑΙ αυτού ο ...καϋμός!..

@αγυριγο κεφαλι

ρε αγυριγο μοσχαροκεφαλι καταλαβαινεις τι διαβαζεις? ειπε ο ανθρωπος, αν δε κανετε μεταρυθμισεις σωτηρια γιοκ.κι επειδη δε βλεπει να γινονται(εκτος αν τις βλεπεις εσυ) go home.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης